Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2002 z dne 10. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2002 z dne 10. 5. 2002

Kazalo

1976. Program priprave delnih sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 2000, spremenjen in dopolnjen leta 1990 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 1990, spremenjen in dopolnjen leta 1990 na območju Občine Črna na Koroškem - za posamezno poselitveno območje "TEBER" (razširitve PUP št. 1), stran 4036.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) je Občinski svet občine Črna na Koroškem na podlagi 16. člena statuta Občine Črna na Koroškem (Uradni list RS, št. 62/99, 40/01) na 30. redni seji dne 25. 4. 2002 sprejel
P R O G R A M
priprave delnih sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 2000, spremenjen in dopolnjen leta 1990 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 1990, spremenjen in dopolnjen leta 1990 na območju Občine Črna na Koroškem – za posamezno poselitveno območje »TEBER« (razširitve PUP št. 1)
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo:
– vsebine in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 2000, spremenjen in dopolnjen leta 1990, ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Ravne na Koroškem od leta 1986 do leta 1990, spremenjen in dopolnjen leta 1990 na območju Občine Črna na Koroškem (v nadaljnjem besedilu: spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem) objavljenem v Medobčinski uradni vestnik, št. 17/89 in 18/90), in za posamezna poselitvena območja Občine Črna na Koroškem (Uradni list RS, št. 78/01);
– subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov;
– način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti;
– roki za posamezne faze priprave prostorskih sestavin občinskih planskih aktov;
– sredstva potrebna za njihovo pripravo;
– nosilec strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov ter
– prostorske sestavine, ki se spreminjajo oziroma dopolnjujejo.
2. člen
Spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem se nanašajo za območje »Teber«, ki zajema:
– organizacijo dejavnosti v prostoru
– poselitev prostora
– namensko rabo prostora (spremembe v rabi) in
– načine urejanja prostora s PUP.
3. člen
Pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem dolgoročnega plana, sodelujejo naslednji organi in organizacije:
– Ministrstvo za okolje in prostor, Urad za prostorsko planiranje, Ljubljana,
– Geodetska uprava RS, Izpostava Ravne na Koroškem,
– Cestno podjetje Maribor, Iztokova ulica 30, Maribor,
– Elektro Celje, PE Slovenj Gradec,
– Telekom Slovenije, P.E. Maribor,
– Stanovanjsko podjetje Ravne, Ob Suhi 19, Ravne na Koroškem,
– Zavod za gozdove Slovenije, O.E. Slovenj Gradec,
– VGD Drava Ptuj in Podjetje za urejanje hudournikov Ljubljana,
– Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, O. E. Maribor, in
Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije O. E. Maribor, Slomškov trg 6, Maribor,
– Občina Črna na Koroškem – režijski obrat.
Organi in organizacije določijo pogoje, ki jih pripravljalec upošteva pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov za ureditveno območje Teber Občine Črna na Koroškem.
4. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti v zvezi s pripravo strokovnih gradiv za spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin in občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem je strokovna organizacija, ki je izdelala osnovni dokument.
Koordinator postopka priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem je pristojna strokovna služba Občine Črna na Koroškem.
5. člen
Terminski plan:
– osnutek sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov za obnovljen poseg na območju Občine Črna na Koroškem, izdelan v skladu z 2. členom tega odloka do konca aprila 2002;
– druge aktivnosti, ki jih vodita nosilec strokovne aktivnosti in koordinator postopka iz 4. člena tega odloka po predpisanih postopkih in rokih (razgrnitev, javna razprava, zbiranje pripomb, stališča do pripomb);
– usklajen predlog sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov na območju Občine Črna na Koroškem – rok se določi naknadno, po izvedeni javni razgrnitvi in po recenziji Urada RS za prostorsko planiranje.
6. člen
Sredstva za spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin občinskih planskih aktov za obnovitveni poseg na območju Občine Črna na Koroškem se zagotovijo iz proračuna Občine Črna na Koroškem in iz sredstev sofinanciranja izdelave strokovnih podlag za pripravo prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana občine, ki jih je na osnovi razpisa občini odobrilo Ministrstvo za okolje in prostor, Urad RS za prostorsko planiranje.
7. člen
Ta program začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350-03-02/02
Črna na Koroškem, dne 26. aprila 2002.
Župan
Občine Črna na Koroškem
Franc Stakne l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti