Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2002 z dne 10. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2002 z dne 10. 5. 2002

Kazalo

1971. Pravila igre na srečo "Hitra srečka", stran 4032.

Na podlagi zakona o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 27/95; spremembe in dopolnitve Uradni list RS, št. 85/01; v nadaljnjem besedilu: ZIS) in drugega odstavka 7. člena poslovnika o delu uprave, je uprava družbe Športna loterija in igre na srečo d.d. Ljubljana, na seji dne 4. 4. 2002 sprejela
P R A V I L A
igre na srečo »Hitra srečka«
1. člen
S temi pravili se ureja sistem prirejanja igre na srečo s trenutno znanim dobitkom, imenovano »HITRA SREČKA« (v nadaljnjem besedilu: igra), ki jo prireja družba Športna loterija in igre na srečo d. d., Cigaletova 15, Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: prireditelj). Z dodatkom k tem pravilom določi vse potrebne elemente za prirejanje igre določene serije.
2. člen
Ta pravila in posamezni dodatki k pravilom so obvezujoča za vse osebe, ki vstopajo v medsebojni odnos v igri: prireditelja, prodajalce, ki so pooblaščeni za prodajo srečk in izplačilo dobitkov, kupce oziroma imetnike srečk (v nadaljnjem besedilu: udeleženec) ter druge osebe, ki so kakorkoli povezane s prirejanjem igre.
Pravila in dodatke k pravilom prireditelj objavi v javnem glasilu, udeležencem pa so na vpogled povsod, kjer so srečke v prodaji.
3. člen
Udeleženec v igri je oseba oziroma imetnik veljavne srečke pod pogojem, da so izpolnjene vse določbe teh pravil in dodatka k pravilom igre.
Veljavna je tista srečka, ki ima natisnjene vse elemente, navedene v teh pravilih oziroma v dodatku k pravilom igre.
V primeru, da manjka kateri od elementov, ima udeleženec pravico do zamenjave srečke ali do povračila denarja v vrednosti srečke.
4. člen
Prireditelj prireja igro po serijah. Srečke posamezne serije so lahko razdeljene na več segmentov.
Skupna vrednost dobitkov v posamezni seriji je 50 % od vrednosti izdanih srečk. Sklad se lahko minimalno spremeni s soglasjem nadzornega organa. Kadar so srečke posamezne serije razdeljene na več segmentov, mora sklad za dobitke posameznega segmenta znašati najmanj 40% od vrednosti v segmentu izdanih srečk.
Število in vrednost dobitkov v seriji morajo biti naključno porazdeljeni. Kadar so srečke posamezne serije razdeljene na več segmentov, je lahko, pod pogoji iz prejšnjega odstavka tega člena, sklad za dobitke določen za vsak segment posebej. Dobitki so lahko v denarju, blagu ali v kombinaciji obeh.
Cena posamezne srečke je najmanj 150 SIT in največ 300 SIT. Cena srečke mora biti za celotno serijo enaka, tudi v primeru, če so srečke posamezne serije razdeljene na več segmentov.
5. člen
Vsaka srečka vsebuje najmanj naslednje elemente:
– ime igre in ime serije oziroma posameznega segmenta v seriji,
– znak in motiv igre,
– ceno srečke,
– znak in naslov prireditelja ter podpis direktorja družbe,
– številko serije in tekočo številko srečke,
– OCR številka in kodna oznaka srečke,
– navodila za igralce,
– polja, ki jih odkrijemo in na katerem so natisnjeni posamezne kombinacije znakov, številk ali denarnih zneskov ter kontrolne oznake,
– plan dobitkov.
6. člen
Srečke prodaja prireditelj na območju Republike Slovenije s prodajalci, ki so pooblaščeni za prodajo srečk, po telefonu in internetu. Srečke posamezne serije so v prodaji najmanj dvanajst mesecev. Datum začetka in zaključka prodaje posamezne serije prireditelj objavi pred začetkom prodaje v dodatku k pravilom igre.
Če srečke niso prodane v času, ki je določen za prodajo, prireditelj lahko podaljša čas prodaje do roka, ki mu ga določi pooblaščeni urad Ministrstva za finance Republike Slovenije.
Prireditelj lahko tudi skrajša čas prodaje do roka, ki mu ga na podlagi obrazloženega predloga določi pooblaščeni urad Ministrstva za finance Republike Slovenije.
7. člen
Če do roka, ki je določen za prodajo srečk niso prodane vse srečke, prireditelj zaključi s prodajo. V tem primeru prodajalci vse neprodane srečke, vključno s srečkami iz 9. člena teh pravil, vrnejo prireditelju. Prireditelj ravna z neprodanimi srečkami v skladu z navodili o poslovanju s srečkami.
8. člen
Udeleženec izve za rezultat v igri, ko na srečki odstrani premaz pod katerim je natisnjen rezultat igre. Srečka ima dobitek, če je na srečki natisnjena kombinacija znakov ali zneskov, ki določa dobitek. V tem primeru udeležencu pripada dobitek v znesku, ki je naveden v dodatku k pravilom igre za kombinacijo, ki ima dobitek na srečki.
Srečka nima dobitka, če je na srečki natisnjena kombinacija znakov, ki v dodatku k pravilom igre ni določena za dobitno kombinacijo.
9. člen
Udeleženec ni dolžan prevzeti srečke, če je premaz na srečki odstranjen ali poškodovan oziroma se premaz ne da odstraniti. V tem primeru ima udeleženec pravico do vračila denarja v vrednosti srečke ali do zamenjave srečke.
10. člen
Prodajalci izplačujejo dobitke do vrednosti, za katere ni potrebno plačati davka na dobitke. Za prodajalce, ki so s terminali povezani s prirediteljem, lahko prireditelj z navodili o izplačevanju dobitkov določi večjo vrednost za izplačilo dobitka. Vse dobitke, ne glede na višino, izplačuje prireditelj na naslovu Športna loterija d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, vsak delavnik od 8. do 12. ure.
V primeru, da je potrebno za posamezno vrsto dobitka plačati davek na dobitke od iger na srečo ali v primerih, določenih za navodilom o poslovanju s srečkami, je udeleženec dolžan osebi, ki izplačuje dobitke, pokazati osebno izkaznico ali drug identifikacijski dokument.
Pri izplačilu dobitka, za katerega se plača davek, se vrednost dobitka zmanjša za znesek višine davka na dobitek od iger na srečo.
11. člen
Za potek igre v skladu s pravili in dodatkom k pravilom igre jamči prireditelj. Prireditelj jamči za izplačilo dobitkov s sredstvi od prodanih srečk in celotnim svojim premoženjem.
Prireditelj jamči za izplačilo dobitka udeležencu - prinesitelju srečke, na kateri je dobitna kombinacija v skladu z dodatkom k pravilom, da je številka srečke pod premazom zabeležena v spisku dobitnih srečk pri prireditelju ter, da so na srečki vidni in nepoškodovani vsi elementi, navedeni v teh pravilih in v dodatku k tem pravilom.
12. člen
Denarni dobitki posamezne serije so izplačljivi v roku prodaje srečk in še 90 dni po zaključku prodaje posamezne serije.
Rok za izplačilo denarnih dobitkov se podaljša za toliko, kolikor je podaljšan rok za prodajo v smislu drugega odstavka 6. člena teh pravil.
Preostanek neizkoriščenega sklada za dobitke in znesek neizplačanih srečk z dobitki, ki niso bili prevzeti v roku za prevzem dobitkov, se prenesejo v sklad za dobitke naslednje serije ali drugih iger, ki jih prireja prireditelj.
13. člen
Prodajalec oziroma prireditelj dobitka ne izplača v primerih, če
– je srečka tako poškodovana, da ni razpoznavna nobena kontrolna številka oziroma niso razpoznavne odkrite kombinacije,
– je srečka falsificirana ali kako drugače neverodostojna,
– je na srečki opravljen poseg v samo strukturo srečke ali algoritem številk.
V primerih iz prejšnjega odstavka lahko udeleženec vloži reklamacijo, prireditelj pa mora postopati v skladu z navodili o poslovanju s srečkami.
14. člen
Pred začetkom prodaje srečk posamezne serije, prireditelj objavi dodatek k pravilom, ki vsebujejo naslednje elemente:
– ime serije oziroma posameznega segmenta v seriji s številom srečk,
– ceno srečke,
– število, vrste in vrednost posameznih dobitkov v seriji oziroma segmentu,
– način igranja in opis kombinacije znakov, ki določajo dobitek na srečki, oziroma kombinacija znakov na srečki, ki nima dobitka,
– datum začetka in zaključka prodaje srečk,
– datum zadnjega dneva za izplačilo dobitkov.
15. člen
Po končani prodaji posamezne serije tričlanska komisija za nadzor igre pregleda končno poročilo o prodaji srečk in izplačanih dobitkih. O pregledu vodi zapisnik, v katerega vpiše vse podatke o prodaji srečk in vrstah ter številu izplačanih dobitkov ter druge podatke pomembne za igro.
Na podlagi komisijskega zapisnika prireditelj objavi končno poročilo o prodaji, ki vsebuje naslednje podatke:
– številka serije,
– dan začetka in zaključka prodaje,
– vrednost prodanih srečk,
– število in vrednost dobitkov, ki niso bili izplačani oziroma prevzeti,
Poročilo o prodaji prireditelj objavi na enak način kot so objavljena pravila igre.
16. člen
Za reševanje sporov, ki nastanejo zaradi udeležbe v igri, je pristojno sodišče v Ljubljani.
17. člen
Ta pravila igre in vsak dodatek začnejo veljati z dnem, ko jih potrdi nadzorni organ, uporabljajo pa se od 22. serije srečk dalje.
Št. 12-2/02
Ljubljana, dne 8. maja 2002.
Janez Bukovnik l. r.
direktor družbe
Športna loterija in igre na srečo d.d. prireja klasično igro na srečo z imenom »Hitra srečka« na podlagi koncesije, ki ji jo je dodelila Vlada Republike Slovenije s svojim sklepom številka 470-04/97-1 (V), z dne 24. 7. 1997.
Ministrstvo za finance – Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je te spremembe igre »Hitra srečka« potrdilo pod številko 471-212-2/02 dne 30. 4. 2002.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti