Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/2002 z dne 6. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/2002 z dne 6. 5. 2002

Kazalo

1870. Odločba o priznanju veljavnosti ES listinam o skladnosti in preskusnim poročilom, izdanim v skladu z zahtevami direktive ES o tlačni opremi, stran 3832.

Na podlagi drugega odstavka 18. člena zakona o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti (Uradni list RS, št. 59/99, 31/00 in 54/00) izdaja ministrica za gospodarstvo, po uradni dolžnosti, naslednjo
O D L O Č B O
1
Prizna se veljavnost ES listinam o skladnosti in preskusnim poročilom, izdanim v skladu z zahtevami direktive ES o tlačni opremi (97/23/EC). ES listine o skladnosti veljajo, če jih je sestavil priglašeni organ s seznama priglašenih organov Komisije ES.
ES izjave o skladnosti, ki jih je sestavil proizvajalec, veljajo za proizvode, skladne s pravilnikom o tlačni opremi.
Dobavitelj mora na zahtevo pristojnih organov predložiti kopije originalov ustreznih ES listin o skladnosti, ki so jih izdali priglašeni organi iz 2. točke in kopijo originala ustrezne proizvajalčeve ES izjave o skladnosti ter njen slovenski prevod podpisan s strani pooblaščene osebe dobavitelja.
2
Seznam priglašenih organov, ki so na dan izdaje te odločbe priglašeni Komisiji ES, je vsebovan v prilogi te odločbe, ki je njen sestavni del. Vpogled v ažuriran seznam priglašenih organov je omogočen pri Ministrstvu za gospodarstvo.
3
Ta odločba velja za vse dobavitelje s sedežem v Republiki Sloveniji, ki dajejo v promet oziroma v uporabo tlačno opremo, ki mora izpolnjevati zahteve pravilnika o tlačni opremi.
4
Ta odločba velja do pristopa Republike Slovenije k Evropski skupnosti ali do uveljavitve ustreznega mednarodnega sporazuma.
Št. 341-5/2002
Ljubljana, dne 9. aprila 2002.
dr. Tea Petrin l. r.
Ministrica
za gospodarstvo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti