Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2002 z dne 8. 3. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2002 z dne 8. 3. 2002

Kazalo

890. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Slovenske Konjice (Kongrad, Kostroj, Mizarstvo, Elektro), stran 1566.

Občinski svet občine Slovenske Konjice je na podlagi 39. člena in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter v skladu s 16. členom statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99 in 19/01) na 28. seji dne 21. 2. 2002 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Slovenske Konjice (Kongrad, Kostroj, Mizarstvo, Elektro)
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme sprememba in dopolnitev dela zazidalnega načrta industrijske cone Slovenske Konjice (Kongrad, Kostroj, Mizarstvo, Elektro) v nadaljevanju: sprememba in dopolnitev ZN, ki jo je izdelal Studio list d.o.o., Celje, pod št. proj. 937/01, v oktobru 2001 in je sestavni del tega odloka.
2. člen
Sestavni del tega odloka so vsa soglasja, ki so jih k projektu iz 1. člena tega odloka podali pristojni organi in organizacije.
II. MEJA OBMOČJA OBRAVNAVE
3. člen
Območje sprememb in dopolnitve ZN zajema parc. št. 1512, 935/7, 1514/5 k.o. Konjice. Ureditveno območje meri 1.422 m2. Meja območja sprememb in dopolnitev ZN je razvidna na grafični podlogi št. 3 v projektu iz 1. člena tega odloka.
III. NAMEMBNOST OBMOČJA
4. člen
Sprememba in dopolnitev ZN je izdelana skladno s prostorskimi sestavinami – zasnovami iz dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice v letu 1998, ki v zasnovi namenske rabe prostora opredeljuje obravnavane površine kot obrtno-proizvodne površine.
5. člen
Območje sprememb in dopolnitev ZN je namenjeno gradnji prizidka in nadgradnji obstoječega objekta namenjenega šiviljski dejavnosti.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
Pogoji za oblikovanje prizidka in nadgradnje
6. člen
Lokacija prizidka je na severovzhodni strani obstoječega objekta. Nadzidava je izvedena nad obstoječim objektom, in sicer v osi novonastalega tlorisa. Prizidek širine 10 m in dolžine 42,25 m je namenjen razširitvi obstoječe proizvodnje, ki je sedaj prostorsko utesnjena.
Prizidani del obsega klet in pritličje. Nad obstoječim pritličjem in delno prizidkom je izvedena nadzidava v katero bo prav tako razširjena proizvodnja. V nadzidanem delu bodo ob Tovarniški cesti locirani pisarniški prostori.
Namembnost:
prizidek – klet skladišče materiala
prizidek – pritličje razširitev obstoječe proizvodnje
nadzidava razširitev obstoječe proizvodnje
pisarniški prostori.
Objekt bo grajen klasično. Streha bo vzdolžna simetrična dvokapnica, v dveh višinskih nivojih, s smerjo slemen SZ – JV in v naklonu spodnji del 10 stopinj, zgornji pa 20 stopinj. Kritina bo pločevina v temno rdeči barvi.
Izpostavljena lokacija ob cesti narekuje skrbno arhitektonsko oblikovanje fasad. Severovzhodna fasada bo členjena z okenskimi odprtinami, podobno kot obstoječa jugozahodna fasada. Na jugovzhodni fasadi ob Tovarniški cesti bo poudarek na zastekljenem stopnišču in novem vogalnem vhodu za obiskovalce. Fasade bodo obdelane v pastelni barvi.
7. člen
Toleranca pri tlorisnih merah je ±0,50 m v obeh smereh objekta; pri tem je upoštevati odmike kot so opredeljeni v projektu iz 1. člena tega odloka.
Višinski gabarit ima dopustno toleranco ±0,50 m.
V. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE
8. člen
Promet
Prometna zasnova na območju sprememb in dopolnitev ZN ostane skladno s prometno zasnovo iz osnovnega ZN. Ohranjajo se vsi obstoječi dostopi za zaposlene in dostava z jugozahodnega dvorišča. Doda pa se vhod za stranke na jugovzhodni strani. Ohranjajo se vsa obstoječa parkirišča na obstoječem dvorišču.
9. člen
Kanalizacija
Obstoječi objekt ima urejeno fekalno kanalizacijo. Do povečanja količine fekalij ne bo prišlo. Potrebno pa bo izvršiti prestavitev obstoječe greznice.
Meteorne vode s strešin bodo vodene preko obstoječega meteornega kanalizacijskega sistema in novega dela ob novem prizidku. Na asfaltiranih površinah ni posegov v obstoječo meteorno kanalizacijo.
10. člen
Vodovod
Obstoječi objekt je že priključen na mestni vodovod. Ker se poraba vode ne bo bistveno povečala, obstoječega priključka ni potrebno rekonstruirati.
11. člen
Elektrika
Obstoječi objekt je že opremljen z električnim priključkom, zato je potrebno rekonstrukcijo le-tega izvesti v skladu z veljavnimi tehničnimi predpisi in standardi ter pod strokovnim nadzorom upravljalca.
12. člen
TK omrežje
Objekt že ima izveden hišni priključek.
13. člen
Ogrevanje
Obstoječi objekt je opremljen s centralnim radiatorskim ogrevanjem, vezanim na lastno kotlovnico na lahko kurilno olje.
14. člen
Odpadki
Zbiranje in odvoz odpadkov sta urejena z občinskim odlokom. V obravnavanem območju je način zbiranja urejen s posodami za smeti, oziroma kontejnerskim odvozom.
VI. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO ZAZIDALNEGA NAČRTA
15. člen
Predviden prizidek in nadgradnja obstoječega objekta s svojo namembnostjo ne bo povzročal novih virov prekomernega hrupa in onesnaževanja zraka.
16. člen
V zasnovi spremembe in dopolnitve ZN so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari; k objektu je omogočen dovoz urgentnih vozil po lokalni cesti in na dvorišče objekta.
17. člen
Pri izvedbi objekta je upoštevati pogoje geološkega poročila.
VII. OBVEZNOSTI INVESTITORJA
18. člen
Investitor mora pri izvajanju sprememb in dopolnitev ZN, pri gradnji in pri uporabi objekta, naprav in izrabi zemljišča upoštevati:
– določbe lokacijskega dovoljenja oziroma enotnega dovoljenja za gradnjo, ki temeljijo na določilih tega odloka,
– ne smejo spreminjati namembnosti površin in objekta po tem odloku.
Za komunalno opremo zemljišč je odgovoren investitor objekta v območju obravnavane spremembe in dopolnitve ZN.
VIII. KONČNE DOLOČBE
19. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta so na vpogled pri pristojnemu organu Občine Slovenske Konjice in Upravne enote Slovenske Konjice.
20. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati za območje, ki je opisano v 3. členu tega odloka, odlok o sprejetju ZN industrijska cona Slovenske Konjice (Kongrad, Kostroj, Mizarstvo, Elektro).
21. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
22. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-11/01-9204
Slovenske Konjice, dne 21. februarja 2002.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti