Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2002 z dne 15. 2. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2002 z dne 15. 2. 2002

Kazalo

539. Odlok o dopolnilnem premoženju, ki se preda Prvemu pokojninskemu skladu Republike Slovenije, stran 942.

Na podlagi četrtega odstavka 11. člena zakona o Prvem pokojninskem skladu Republike Slovenije in preoblikovanju pooblaščenih investicijskih družb (Uradni list RS, št. 50/99 in 106/99) izdaja Vlada Republike Slovenije
O D L O K
o dopolnilnem premoženju, ki se preda Prvemu pokojninskemu skladu Republike Slovenije
1. člen
S tem odlokom se določi premoženje Republike Slovenije, ki se kot dopolnilno premoženje zagotovi za zamenjavo za lastniške certifikate Prvega pokojninskega sklada Republike Slovenije (v nadaljevanju: Prvi pokojninski sklad) zaradi uresničitve enkratne davčne olajšave iz prvega odstavka 12. člena zakona o prvem pokojninskem skladu Republike Slovenije in preoblikovanju pooblaščenih investicijskih družb (v nadaljevanju: ZPSPID) in za zamenjavo za lastniške certifikate iz drugega odstavka 9. člena ZPSPID.
2. člen
Dopolnilno premoženje iz 1. člena tega odloka je navedeno v seznamu (PRILOGA), ki je sestavni del tega odloka. Vrednost premoženja je določena na način, določen z 38. členom ZPSPID.
3. člen
Vlada Republike Slovenije opravi ustrezna razpolagalna pravna dejanja, ki so potrebna za prenos premoženja, navedenega v seznamu iz 2. člena tega odloka na Prvi pokojninski sklad v roku petnajst dni od uveljavitve tega odloka oziroma v roku petnajst dni od prenosa premoženja s Slovenske razvojne družbe na Republiko Slovenijo.
4. člen
Z dnem prenosa posameznega premoženja iz tega odloka na Prvi pokojninski sklad, se stanje lastniških certifikatov na ločenem računu Prvega pokojninskega sklada zmanjša za vrednost prenesenega premoženja v skladu z 12. členom ZPSPID.
5. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 191-07/2002-1
Ljubljana, dne 7. februarja 2002.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost