Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2002 z dne 11. 2. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2002 z dne 11. 2. 2002

Kazalo

509. Program priprave zazidalnega načrta Černeličeva cesta - Brežice, stran 904.

Na podlagi 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 ter 44/97) in 30. člena statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 49/99, 86/99) je župan Občine Brežice dne 24. 1. 2002 sprejel
P R O G R A M
priprave zazidalnega načrta Černeličeva cesta – Brežice
1. PREDMET IN CILJ
1. člen
S tem programom se podrobneje določi vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, ki jih je potrebno izdelati v postopku, izdelava zazidalnega načrta Černeličeva cesta – Brežice, subjekti, ki sodelujejo pri izdelavi, način njihovega sodelovanja, obveznosti, ki jih morajo opraviti, roki za posamezne faze izdelave ter sredstva potrebna za njegovo pripravo.
Zazidalni načrt Černeličeva cesta – Brežice (v nadaljevanju: ZN ČcB) temelji na planskih aktih Občine Brežice (Uradni list SRS, št. 41/87, 8/88 in Uradni list RS, št. 37/94, 29/96, 77/97, 79/97, 47/98, 50/98, 61/98, 10/99, 59/00, 27/01, 50/01, 21/01, 50/01).
Po veljavnem prostorskem planu Občine Brežice je območje zazidalnega načrta Černeličeva cesta – Brežice opredeljeno kot območje obstoječih stavbnih zemljišč. Območje je predvideno za reševanje z zazidalnim načrtom.
2. STROKOVNE PODLAGE
2. člen
Pri izdelavi zazidalnega načrta se upoštevajo izdelane strokovne podlage, ki so bile pripravljene za planske akte občine s tem, da se jih preveri in dopolni z ažurnimi podatki in študijami.
3. OBSEG IN VSEBINA ZAZIDALNEGA NAČRTA
3. člen
Zazidalni načrt Černeličeva cesta – Brežice bo urejal prostor med obema krakoma Černeličeve ceste in tudi samo Černeličevo cesto. Velikost območja je 0,9 ha. Zazidalni načrt bo reševal probleme mirujočega prometa za bolnišnico in delno za mestno jedro Brežice. Hkrati bo podal rešitve za ureditev prostora, ki ga potrebuje bolnišnica za svoje spremljajoče dejavnosti (helioport...) ter opredelil rezervacijo prostora za bodočo širitev bolnišničnega kompleksa. Natančna meja območja se določi v osnutku ZN ČcB na osnovi strokovnih podlag.
ZN ČcB bo (v obravnavanem območju) preveril in ovrednotil obstoječ prostor in na novo vzpostavil smernice za možen prostorski in vsebinski razvoj območja glede na obstoječe značilnosti in dejstva v prostoru.
ZN ČcB mora biti pripravljen tako, da bo njegov tekstualni in grafični del skladen z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor, navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov in zakona o varstvu okolja.
4. NOSILCI V POSTOPKU PRIPRAVE
4. člen
Naročnik in investitor zazidalnega načrta je Občina Brežice, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice.
Izdelovalec zazidalnega načrta bo izbran s strani investitorja.
Naloge 67. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor opravi Oddelek za prostorsko načrtovanje in razvoj Občine Brežice.
5. SOGLASODAJALCI
5. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati pogoje ter soglasja k osnutku zazidalnega načrta:
– Elektro Celje, PE Krško,
– KOP Brežice,
– Telekom Novo mesto,
– Krajevna skupnost Brežice,
– Občina Brežice, Oddelek za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve,
– ZVNKD Novo mesto,
– Uprava RS za civilno letalstvo.
Če se v postopku priprave zazidalnega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Soglasodajalci pisno podajo svoje pogoje in mnenja v roku 30 dneh po prejemu dokumentacije za pridobitev pogojev, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje k osnutku ni potrebno.
Na izdelani osnutek ZN ČcB soglasodajalci pisno podajo svoje soglasje v roku 30 dneh, po prejemu osnutka zazidalnega načrta ali utemeljeno zavrnejo soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasij se preverja upoštevanje zahtevanih pogojev v osnutku zazidalnega načrta. Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
6. TERMINSKI PLAN
6. člen
Osnutek ZN ČcB se dostavi strokovnim službam občine po pridobitvi in uskladitvi pogojev soglasodajalcev.
Župan sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka po prejemu osnutka.
V času trajanja javne razgrnitve, ki traja najmanj 30 dni, je organizirana javna obravnava.
Občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov k osnutku ZN ČcB.
Po sprejetju stališč do pripomb, se dopolni osnutek v tistih sestavinah, na katere so se nanašale strokovno utemeljene pripombe in predlogi ter se pridobijo soglasja pristojnih soglasodajalcev iz 6. člena tega programa priprave.
Predlog ZN ČcB se posreduje občinskemu svetu v sprejem.
7. KONČNA DOLOČBA
7. člen
Ta program priprave začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 352-708/01
Brežice, dne 24. januarja 2002.
Župan
Občine Brežice
Vladislav Deržič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti