Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2002 z dne 11. 2. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2002 z dne 11. 2. 2002

Kazalo

484. Odlok o proračunu Občine Kobilje za leto 2002, stran 876.

Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 in dopolnitve) 29. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00 in 79/01) ter 20. člena statuta Občine Kobilje (Uradni list RS, št. 94/99 in 72/01) je Občinski svet občine Kobilje na 20. redni seji dne 25. 1. 2002 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Kobilje za leto 2002
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se ureja način izvrševanja proračuna Občine Kobilje za leto 2002 (v nadaljnjem besedilu: proračun občine), upravljanje s prihodki in odhodki proračuna ter s premoženjem.
2. člen
Proračun občine sestavljata bilanca prihodkov in odhodkov ter račun financiranja.
A) bilanca prihodkov in odhodkov
– skupni prihodki 106,742.000 SIT,
– odhodki 96,162.750 SIT.
Pregled prihodkov proračuna občine in njihova razporeditev sta zajeta v bilanci prihodkov in odhodkov, ki je sestavni del proračuna.
3. člen
V bilanci prihodkov in odhodkov se izkazujejo načrtovani prihodki iz davkov, taks, pristojbin, drugih dajatev in drugi odhodki ter prihodki od upravljanja in razpolaganja s premoženjem občine in načrtovanimi odhodki.
4. člen
Uporabniki sredstev proračuna občine smejo uporabljati sredstva proračuna le za namene, ki so opredeljeni v bilanci odhodkov.
5. člen
Sredstva proračuna občine se med letom enakopravno in v skladu s potrebami delijo med vse nosilce oziroma uporabnike proračuna do višine doseženih prihodkov, če z odlokom ali aktom občinskega sveta, oziroma če v pogodbi med občino in uporabnikom sredstev ni drugače določeno.
6. člen
Uporabniki proračuna občine morajo izvrševati svoje naloge in skrbeti za financiranje dejavnosti od višine sredstev, ki so jim za te namene odobrena v proračunu. Na račun proračuna ne smejo prevzemati nobenih obveznosti, ki bi presegale za ta namen določena proračunska sredstva.
7. člen
Uporabniki proračuna so dolžni občinskemu uradu občine predložiti finančne načrte in zaključne račune.
8. člen
Nadzor nad porabo sredstev proračuna ter smotrnostjo in namembnostjo porabe teh sredstev opravlja nadzorni odbor.
9. člen
Od prihodkov proračuna se v obvezno rezervo izloči 0,5% od skupno doseženih prihodkov. Sredstva rezerve se uporabljajo v skladu z zakonom in statutom občine.
10. člen
V proračunu se zagotavljajo tudi sredstva za tekočo proračunsko rezervo. Sredstva se uporabljajo:
– za nepredvidene naloge, za katere v proračunu niso zagotovljena sredstva;
– za namene, za katere se med letom izkaže, da v proračunu niso bila zagotovljena sredstva v zadostnem obsegu;
– porabljena sredstva za tekočo proračunsko rezervo se razporedijo pri uporabnikih na postavko, na katero se nanašajo, če takšne postavke ni, pa se zanje odpre nova postavka.
O uporabi sredstev tekoče proračunske rezerve odloča župan.
11. člen
Za izvrševanje proračuna občine je odgovoren župan.
12. člen
Župan lahko zmanjša obseg sredstev, razporejenih za določene namene ali zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega poračuna med letom ne dotekajo v predvideni višini.
13. člen
Župan občine odloča:
– o prenosu sredstev med posameznimi nameni proračuna občine, določenimi v bilanci odhodkov;
– o začasni uporabi tekočih likvidnostnih proračunskih presežkov zaradi ohranitve njihove realne vrednosti in zagotovitve tekoče likvidnosti proračuna;
– o podpisu pogodbe za financiranje investicijskih objektov in opreme ter drugih materialnih stroškov do vrednosti 5 milijonov tolarjev;
– o najetju posojila za začasno kritje odhodkov, če se zaradi neenakomernega pritekanja prihodkov ne more uravnovesiti izvrševanje proračuna, kar mora biti odplačano do konca proračunskega leta.
O uporabi teh sredstev je župan dolžan poročati občinskemu svetu ob obravnavi porabe proračunskih sredstev na občinskem svetu.
14. člen
Odredbodajalec sredstev vseh delov proračuna za vse dejavnosti je župan.
15. člen
O odpisu neizterljivih prispevkov ter drugih obveznosti, ki so prihodek proračuna, odloča občinski svet.
16. člen
Sredstva proračuna za investicije v izgradnjo občinskih cest, lokalnih cest, vodovodnega omrežja in komunalnih objektov se razporedijo v skladu s kriteriji, ki so določeni v odloku proračuna ali jih pa v skladu s politiko investicij v določenem obdobju sprejme občinski svet.
17. člen
Uporabniki proračuna so dolžni nabavo opreme, investicijska dela, vzdrževalna dela in storitve oddajati s pogodbo in predpisi, ki veljajo z zakonom o javnih naročilih.
18. člen
Nadzorni odbor nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev. Uporabniki pa so dolžni predložiti zahtevane podatke, potrebne za analizo porabe sredstev.
II. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
19. člen
Z uveljavitvijo tega odloka preneha veljati tudi sklep o začasnem financiranju javne porabe Občine Kobilje v letu 2001 (Uradni list RS, št. 3/01).
20. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa so od 1. 1. 2002 dalje.
Št. 403-02-79
Kobilje, dne 25. januarja 2002.
Župan
Občine Kobilje
Pavel Nemet l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti