Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2001 z dne 26. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2001 z dne 26. 1. 2001

Kazalo

6. Uredba o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Zvezne republike Jugoslavije o vzpostavitvi diplomatskih odnosov, stran 270.

Na podlagi tretjega odstavka 63. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
O RATIFIKACIJI SPORAZUMA MED VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE IN VLADO ZVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE O VZPOSTAVITVI DIPLOMATSKIH ODNOSOV
1. člen
Ratificira se Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Zvezne republike Jugoslavije o vzpostavitvi diplomatskih odnosov, podpisan v Ljubljani 9. decembra 2000.
2. člen
Sporazum se v izvirniku v slovenskem jeziku glasi*:
S P O R A Z U M
med Vlado Republike Slovenije in Vlado Zvezne republike Jugoslavije o vzpostavitvi diplomatskih odnosov
Vlada Republike Slovenije in Vlada Zvezne republike Jugoslavije
sta se v želji, da okrepita in razvijata odnose med svojima državama v skladu s cilji in načeli Ustanovne listine Združenih narodov,
dogovorili naslednje:
1. člen
Republika Slovenija in Zvezna republika Jugoslavija vzpostavita diplomatske odnose z dnem, ko začne veljati ta sporazum.
2. člen
Zvezna republika Jugoslavija soglaša, da Republika Slovenija odpre v Zvezni republiki Jugoslaviji generalni konzulat s sedežem v Podgorici, s konzularnim območjem, ki obsega Republiko Črno Goro. Republika Slovenija soglaša, da Zvezna republika Jugoslavija po potrebi odpre v Republiki Sloveniji generalni konzulat, pri čemer bi bila sedež konzulata in njegovo konzularno območje določena kasneje po diplomatski poti.
3. člen
Podpisnici tega sporazuma soglašata, da se v medsebojnih diplomatskih odnosih ravnata po določbah Dunajske konvencije o diplomatskih odnosih z dne 18. aprila 1961.
4. člen
Podpisnici tega sporazuma soglašata, da se v medsebojnih konzularnih odnosih ravnata po določbah Dunajske konvencije o konzularnih odnosih z dne 24. aprila 1963.
5. člen
Ta sporazum začne veljati z dnem podpisa.
Podpisano v Ljubljani dne 9. decembra 2000 v dveh izvirnikih v slovenskem in srbskem jeziku, pri čemer sta obe besedili enako verodostojni.
Za Vlado
Republike Slovenije
Dimitrij Rupel l. r.
Za Vlado
Zvezne republike Jugoslavije
Goran Svilanović l. r.
3. člen
Za izvajanje sporazuma skrbi Ministrstvo za zunanje zadeve.
4. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe.
Št. 909-11/2001-1
Ljubljana, dne 18. januarja 2001
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti