Uradni list

Številka 109
Uradni list RS, št. 109/2001 z dne 28. 12. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 109/2001 z dne 28. 12. 2001

Kazalo

5347. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina, stran 12075.

Na podlagi drugega odstavka 40. člena, četrtega odstavka 42. člena in drugega odstavka 45. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list RS, št. 44/97), navodila za izračun komunalnega prispevka (Uradni list RS, št. 4/99) ter 33. člena statuta Občine Ajdovščina (Uradno glasilo, št. 7/99) je Občinski svet občine Ajdovščina na seji dne 20. 12. 2001 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina
1. člen
V odloku o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina (Uradni list RS, št. 11/00), se na koncu 2. člena doda nov odstavek, ki se glasi:
“Za območja iz prvega odstavka tega člena se investitorju do sprejetja investicijskega programa obračuna komunalni prispevek na način, kot velja za območja, ki so izven območja prostorsko izvedbenih načrtov.“
2. člen
V prvem odstavku 3. člena se besedilo za dvopičjem spremeni tako, da se glasi:
– “I.  območje: mestno središče                                         100%
– II.  območje: preostali del ureditvenega  območja mesta Ajdovščina     90%
– III. območje: stavbna zemljišča v naseljih:  Col, Črniče, 
       Dobravlje Budanje, Vrtovin, Lokavec,  Selo, Cesta, 
       Vipavski križ, Kamnje, Skrilje                                    80%
– IV.  območje: stavbna zemljišča v ostalih  naseljih                    70%
– V.   območje: območje izven plansko  opredeljenih stavbnih zemljišč,
       ki niso  funkcionalna zemljišča obstoječih objektov              100%.“
3. člen
V drugem odstavku 4. člena se besedilo druge alinee spremeni tako, da se glasi:
“- 0,5 kmetijske objekte, kmetijsko-gospodarske objekte, namenjene spravilu pridelkov, orodja in kmetijske mehanizacije;“.
4. člen
Besedilo 5. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Glede na oddaljenost gradbene parcele od mesta priključitve za vsak posamezni priključek individualne in kolektivne komunalne rabe se uporabljajo naslednji korekcijski faktorji:
– K = 1,5 – za oddaljenost do vključno 10 m,
– K = 1,1 – za oddaljenost nad 10 m do vključno 30 m,
– K = 0,7 – za oddaljenost nad 30 m do vključno 70 m,
– K = 0,4 – za oddaljenost nad 70 m do vključno 100 m.“
5. člen
Besedilo 7. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Če investitor rekonstruira oziroma prenavlja obstoječi objekt, grajen pred letom 1967, ali na mestu obstoječega objekta gradi nadomestno gradnjo enake namembnosti, se investitorja oprosti plačila komunalnega prispevka, če prenovo ali nadomestno gradnjo izvaja v okviru iste ali za do 1/3 povečane koristne površine obstoječega objekta.
Za vsako povečanje koristne površine objekta nad 1/3 obstoječe, pa se obračuna komunalni prispevek skladno s tem odlokom.“
6. člen
Besedilo 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Od sorazmernega dela stroškov opremljanja stavbnega zemljišča se odštevajo vsa minula vlaganja investitorja v izgradnjo komunalnih objektov in naprav, na območju predvidene gradnje, ki obsegajo:
– prejšnja namenska plačila investitorja,
– vrednost opravljenega dela na podlagi samoprispevka ali enkratnega prispevka, po valorizirani vrednosti glede na čas plačila za posamezno komunalno napravo.
Kot minula vlaganja investitorja se smatrajo tista vlaganja, ki jih je investitor opravil sam, njegovi ožji družinski člani ali jih je pridobil z nakupom parcele oziroma objekta ter se nanašajo na območje naselja, v katerem se bo gradil objekt oziroma so v sklopu potrebne infrastrukture tega naselja.
Osnova za izračun vrednosti opravljenega dela, ki ga uveljavlja investitor, je število opravljenih ur in vrednost ure. Število opravljenih ur potrdi krajevna skupnost, vrednost ure pa se določi po bazni ceni cenika gradbenih storitev Gospodarske zbornice Slovenije.
Investitor dokazuje vlaganja iz prvega odstavka tega člena z računi ter z utemeljenimi potrdili krajevne skupnosti oziroma s potrdili pooblaščenih upravljavcev komunalnih objektov in naprav, v katerih je višina vlaganja izražena z nominalnim zneskom. Upoštevajo se vlaganja, ki niso starejša od 25 let, šteto od dneva vložitve zahteve za odmero komunalnega prispevka.
Vrednost minulih vlaganj se kot olajšavo pri plačilu komunalnega prispevka upošteva le enkrat.“
7. člen
Besedilo 12. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Sredstva, zbrana po tem odloku, so namenska in se zbirajo v proračun Občine Ajdovščina ter se namenijo za komunalno urejanje stavbnih zemljišč. Letno se pripravi poročilo o zbranih sredstvih in program porabe teh sredstev.“
8. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 353-138/99-01
Ajdovščina, dne 21. decembra 2001.
Župan
Občine Ajdovščina
Marjan Poljšak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti