Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2001 z dne 27. 12. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2001 z dne 27. 12. 2001

Kazalo

5219. Odredba o izdelkih iz kristalnega stekla, stran 11879.

Na podlagi 2. člena zakona o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti (Uradni list RS, št. 59/99, 31/00 in 54/00) izdaja ministrica za gospodarstvo
O D R E D B O
o izdelkih iz kristalnega stekla*
1. člen
Ta odredba določa tehnične zahteve za sestavo ter označevanje izdelkov iz kristalnega stekla, navedenih v Prilogi I, ki je sestavni del te odredbe in metode za določanje kemičnih in fizikalnih lastnosti vrst kristalnega stekla, navedenih v Prilogi II, ki je sestavni del te odredbe, ki spadajo pod poglavje 7013 kombinirane nomenklature carinske tarife.
Proizvodi, ki so namenjeni za izvoz izven Evropske unije, niso predmet te odredbe.
2. člen
V prometu ne smejo biti izdelki, označeni z opisom iz stolpca (b) Priloge I, ki ne vsebujejo ustreznih značilnosti, ki se nanašajo na % kovinskih oksidov, gostoto, refrakcijski indeks in površinsko trdoto in so navedeni v stolpcih (d), (e), (f) in (g) Priloge I.
3. člen
Če je izdelek, ki se nanaša na to odredbo, označen z enim od opisov, naštetih v stolpcu (b) Priloge I, ima tak izdelek lahko ustrezen identifikacijski simbol, ki je predstavljen in opisan v stolpcih (h) in (i) te priloge.
Kadar je blagovna znamka, ime podjetja ali kakršenkoli napis vsebovan kot glavni del, kot pridevnik ali kot koren opisa, ki se pojavlja v stolpcih (b) in (c) Priloge I ali pa opis, ki se z njim lahko pomotoma zamenja, mora takoj pred blagovno znamko, imenom ali napisom stati viden napis, ki zajema:
a) Opis izdelka, če ima ta izdelek značilnosti, določene v stolpcih od (d) do (g) Priloge I ali;
b) Izjavo o natančnih lastnostih izdelka, če ta izdelek nima značilnosti, ki so določene v stolpcih od (d) do (g) Priloge I.
4. člen
Opis in identifikacijski simboli, ki so navedeni v Prilogi I, se lahko pojavijo na isti etiketi.
5. člen
Pri preverjanju, ali izdelki, ki so označeni z opisi iz stolpca (b) Priloge I in identifikacijskimi simboli iz stolpca (h) Priloge I, izpolnjujejo značilnosti, določene v stolpcih od (d) do (g) Priloge I, se uporabljajo samo metode, ki so določene v Prilogi II, ki je sestavni del te odredbe.
6. člen
Pristojni inšpekcijski organ za nadzor nad izvajanjem te odredbe v prometu je Tržni inšpektorat Republike Slovenije v skladu z zakonom o tržni inšpekciji Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 20/97) in 16. členom zakona o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti.
7. člen
Določbe te odredbe se začnejo uporabljati z dnem pristopa Republike Slovenije k Evropski uniji ali z dnem uveljavitve ustreznega mednarodnega sporazuma z Evropsko unijo.
8. člen
Ta odredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 017-103/01
Ljubljana, dne 12. decembra 2001.
dr. Tea Petrin l. r.
Ministrica
za gospodarstvo
* Ta odredba vsebinsko povzema direktivo ES o kristalnem steklu (69/493/EEC).

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti