Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/2001 z dne 26. 10. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/2001 z dne 26. 10. 2001

Kazalo

4368. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za dele naselij Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče in Gornji Grad, stran 8537.

Na podlagi 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter na podlagi 10. člena statuta Občine Mozirje (Uradno glasilo Zgornjesavinjskih občin, št. 4/99) se sprejme
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za dele naselij Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče in Gornji Grad
SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem členom se določi območje obravnave, spremembe, postopki sprejemanja in roki za posamezne postopke teh sprememb.
Določijo se vsi, ki sodelujejo pri izdelavi spremembe PUP, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo opraviti.
1. Območje urejanja
2. člen
Predmet sprememb in dopolnitev so Prostorsko ureditveni pogoji za dele naselij Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče in Gornji Grad (Uradni list RS, št. 66/93 in 3/01; v nadaljevanju: sprememba PUP za dele naselij), kot jih določajo spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega prostorskega plana.
Meje območij prostorskih ureditvenih pogojev so razvidne iz grafičnih prikazov na preglednih katastrskih načrtih in temeljnih topografskih načrtih v merilu 1:5000, ki so sestavni del PUP ter iz kartografske dokumentacije v merilu 1:5000 prostorskega plana Občine Mozirje.
2. Vsebina sprememb
3. člen
Spremembe PUP za dele naselij se nanašajo na območje urejanja v UO Mozirje označeno z številko I/1.12 Dom obrtnikov.
3. Osnova za pripravo sprememb PUP
4. člen
Spremembe in dopolnitev odloka o PUP za dele naselja Mozirje se izdelajo skladno z spremembami in dopolnitvami prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Mozirje za obdobje 1986–2000, dopolnjenega leta 1989 (Uradni list RS, št. 51/92 in Uradno glasilo Zgornjesavinjskih občin, št. 8/00).
5. člen
Izdelovalec sprememb in dopolnitev PUP za dele naselij je Občina Mozirje.
4. Postopek sprejemanja sprememb in dopolnitev
6. člen
Izdelovalec PUP mora pripraviti poleg osnutka odloka tudi primerno gradivo za pridobivanje potrebnih soglasij organov in organizacij.
Gradivo mora vsebovati tekstualni del s smernicami za spremembo in dopolnitev akta.
7. člen
V skladu s 35. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor morajo k vsebini predlaganih sprememb in dopolnitev podati pogoje oziroma soglasja organi in organizacije, ki so soglasodajalci k obstoječem PUP.
Če se v postopku priprave sprememb in dopolnitev PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti, se le-ta pridobijo v postopku.
8. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti v zvezi s pripravo gradiva je Občina Mozirje. Obveznost izdelovalca je tudi pridobivanje mnenj in soglasij ter analiza pripomb podanih v času javne razgrnitve.
9. člen
Postopek se prične s sprejemom tega programa.
Ko pristojni organ na Občini Mozirje ugotovi, da je osnutek izdelan v skladu s programom, predlaga županu, da ga javno razgrne.
V skladu s 37. in 38. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor, župan Občine Mozirje sprejme sklep o 30-dnevni javni razgrnitvi osnutka, ki se uradno objavi.
Javna razgrnitev se izvede v sejni sobi Občine Mozirje, kjer se organizira tudi javna razprava. V tem času je omogočeno javnosti podati svoje pripombe v pisni obliki.
Po preteku javne razgrnitve župan, na osnovi zbranih pripomb, predlogov in mnenj preda predlog PUP v obravnavo Občinskemu svetu občine Mozirje.
Odlok o spremembah in dopolnitvah PUP se uradno objavi.
10. člen
----------------------------------------------------------
Naloga                      Rok
----------------------------------------------------------
objava programa priprave    1 dan
izdelava osnutka            1 dan
objava sklepa o javni       ob objavi programa
razgrnitvi
javna razgrnitev            v roku 30 dni po objavi sklepa
pridobivanje soglasij       med razgrnitvijo
k osnutku
obravnava in sprejem        na prvi seji po preteku javne
predloga odloka na          razgrnitve
seji sveta občine           po sprejetju na seji
objava odloka
----------------------------------------------------------
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
11. člen
Ta program začne veljati na dan objave v Uradnem listu RS.
Št. 352-5/2001
Mozirje, dne 15. oktobra 2001.
Župan
Občine Mozirje
Jože Kramer, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti