Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2001 z dne 19. 10. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2001 z dne 19. 10. 2001

Kazalo

4247. Pravilnik o denarnih pomočeh iz proračunskih sredstev Občine Grosuplje, stran 8274.

Na podlagi 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99) je Občinski svet občine Grosuplje na 30. redni seji dne 3. 10. 2001 sprejel
P R A V I L N I K
o denarnih pomočeh iz proračunskih sredstev Občine Grosuplje
1. člen
S tem pravilnikom se določijo upravičenci, pogoji in postopki dodeljevanja denarnih pomoči iz proračunskih sredstev Občine Grosuplje (v nadaljevanju: sredstva).
2. člen
Sredstva se zagotovijo v okviru letnih proračunskih sredstev Občine Grosuplje.
3. člen
Sredstva so namenjena za:
– denarne pomoči za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in za premostitev trenutne socialne stiske,
– enkratne letne denarne pomoči za delno kritje stroškov zdravljenja odvisnosti v komunah.
4. člen
Do denarne pomoči za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in za premostitev trenutne materialne stiske so upravičeni občani Občine Grosuplje, in sicer:
– posamezniki, ki cenzusa za denarni dodatek po zakonu o socialnem varstvu ne presegajo za 100%,
– družine, katerih dohodek na družinskega člana ne presega cenzusa za denarni dodatek po zakonu o socialnem varstvu za več kot 70%.
Izjemoma je mogoče dodeliti denarno pomoč za namene iz prvega odstavka tega člena v primerih težje bolezni v družini, starosti oziroma nesposobnosti za pridobitno delo, elementarne in druge nesreče, požara ali smrti edinega hranitelja družine ter drugih izjemnih okoliščinah, ki se dokazujejo z ustreznimi potrdili in mnenjem strokovnega delavca Centra za socialno delo (v nadaljevanju: CSD), ki prosilca obravnava.
5. člen
Do enkratne letne pomoči za delno kritje stroškov zdravljenja odvisnosti v komunah so upravičeni občani Občine Grosuplje, ki izpolnjujejo pogoje navedene v 4. členu tega pravilnika in so vključeni v zdravljenje odvisnosti v komunah, kar dokazujejo z ustreznimi dokazili.
6. člen
Pri odmeri denarne pomoči se upoštevajo vsi dohodki in prejemki po 27. in 28. členu zakona o socialnem varstvu, pri čemer niso izvzeti prejemki za oskrbo v tuji oziroma rejniški družini, otroški dodatki in drugi družinski prejemki, štipendije ter socialnovarstvene dajatve.
7. člen
Denarne pomoči iz 4. člena tega pravilnika se odmerijo glede na materialne potrebe prosilca, vendar ne morejo preseči dvakratnega zneska denarne pomoči kot edinega vira preživljanja.
Dodelijo se največ enkrat letno, ne glede na izpolnjevanje pogojev za dodelitev te pomoči.
8. člen
Denarne pomoči iz 5. člena tega pravilnika se odmerijo in dodelijo v višini 70% zajamčene plače največ tri leta zapored.
9. člen
Upravičenci vlagajo zahtevke za dodelitev sredstev na CSD Grosuplje. Vlogi je potrebno priložiti dokazila o izpolnjevanju pogojev.
CSD Grosuplje odloči o zahtevku z odločbo. V postopku se smiselno uporabljajo določbe zakona o splošnem upravnem postopku.
Zoper odločbo je dopustna pritožba v roku 15 dni po prejemu pisnega odpravka odločbe, ki jo rešuje župan Občine Grosuplje.
Pritožbo se vloži pisno pri CSD Grosuplje in je prosta takse.
10. člen
Sredstva upravičencem nakazuje Občina Grosuplje.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS. Z uveljavitvijo tega pravilnika se preneha uporabljati stari pravilnik o dodeljevanju sredstev za pomoč družini na domu v Občini Grosuplje, sprejet na Občinskem svetu občine Grosuplje 10. 7. 1996 (Uradni list RS, št. 38/96).
Št. 551-2/95
Grosuplje, dne 3. oktobra 2001.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti