Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2001 z dne 5. 10. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2001 z dne 5. 10. 2001

Kazalo

4064. Sklep o dopolnitvi sklepa o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter o določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja, stran 8010.

Na podlagi prvega odstavka 38. člena ter 6. točke prvega odstavka 37. člena zakona o bančništvu (Uradni list RS, št. 7/99 in 59/01) ter drugega odstavka 20. člena zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. I-1/91) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o dopolnitvi sklepa o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter o določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja
1
V sklepu o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter o določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja (Uradni list RS, št. 109/99 in 52/00) se za dosedanjo 7. točko dodata novi 7.a in 7.b točki, ki glasita:
»7.a Banka Slovenije skupaj z odločbo o izdaji dovoljenja za opravljanje bančnih storitev izroči banki tablo (z napisom: Banka Slovenije, Dovoljenje za opravljanje bančnih storitev) za sedež banke ter po eno nalepko (z napisom: Banka Slovenije, Dovoljenje za opravljanje bančnih storitev) za vsako posamezno poslovalnico banke na podlagi predloženega seznama. Ob odprtju nove poslovalnice, banka zaprosi Banko Slovenije za izdajo nove nalepke. Ob prenehanju poslovanja mora banka vrniti tablo.
Banke morajo obstoječe table in nalepke zamenjati z novimi v roku treh mesecev od dneva uveljavitve tega sklepa. Banke morajo stare table in nalepke vrniti Banki Slovenije. V primeru, da je nalepka pri zamenjavi uničena, mora banka imenovati komisijo, ki o tem sestavi zapisnik. Banka posreduje zapisnik Banki Slovenije.
7.b Tabla je štirioglate oblike, velikosti 370 x 270 mm, zelene barve z napisom ‘’Banka Slovenije” ter na belem polju ‘’Dovoljenje za opravljanje bančnih storitev”.
Nalepka je štirioglate oblike z zaobljenimi vogali, velikosti 165 x 117 mm, zelene barve z napisom ‘’Banka Slovenije” ter na belem polju ‘’Dovoljenje za opravljanje bančnih storitev”.«
2
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Guverner
Mitja Gaspari l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti