Uradni list

Številka 76
Uradni list RS, št. 76/2001 z dne 28. 9. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 76/2001 z dne 28. 9. 2001

Kazalo

4024. Uredba o spremembah in dopolnitvi uredbe o programih kmetijske strukturne politike in kmetijske politike razvoja podeželja za leto 2001, stran 7939.

Na podlagi 5. in 7. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o spremembah in dopolnitvi uredbe o programih kmetijske strukturne politike in kmetijske politike razvoja podeželja za leto 2001
1. člen
V uredbi o programih kmetijske strukturne politike in kmetijske politike razvoja podeželja za leto 2001 (Uradni list RS, št. 60/01) se druga alinea v četrtem odstavku 6. člena spremeni tako, da se glasi:
“– za leto 2001 izvedba namakalnega sistema Osluševci in financiranje izdelave projektne dokumentacije za namakalni sistem Kalce – Naklo ter financiranje kontinuiranih raziskav vodnega vira za namakanje Jernejske doline.“.
2. člen
Za 9. členom se dodata nova 9.a in 9.b člen, ki se glasita:
“9.a člen
Proračunska postavka 2556 – ukrep: Skupni nameni: Podpora strokovnim prireditvam, stanovskemu in interesnemu združevanju v višini 16,000.000 SIT.
Namen ukrepa:
– sofinanciranje delovanja različnih neprofitnih stanovskih oblik sodelovanja kmetov, ki so registrirane in delujejo na območju Republike Slovenije;
– spodbujanje delovanja različnih stanovskih oblik sodelovanja kmetov ter pomoč pri izvajanju strokovnih prireditev, informiranje na terenu in usposabljanje kmetov za navedene oblike tovrstnega sodelovanja.
Prosilci, ki bodo uveljavljali zahtevke za sredstva iz tega člena v letu 2001, morajo do 15. oktobra 2001 na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (v nadaljnjem besedilu: ARSKTRP), Dunajska 160, 1000 Ljubljana, oddati zahtevano dokumentacijo za prijavo vloge.
Dokumentacijo za prijavo vloge lahko dvignejo na ARSKTRP med 1. oktobrom 2001 in 10. oktobrom 2001.
Pogoji za pridobitev sredstev:
– zastopanost čim večjega števila aktivnega članstva,
– zagotavljanje čim širše predstavitve kmetijskim uporabnikom in javnosti,
– sodelovanje s sorodnimi organizacijami v državah Evropske unije (v nadaljnjem besedilu: EU) in državah kandidatkah za članstvo v EU,
– zagotavljanje pomoči kmetijskim gospodarstvom na področju izobraževanja za vstop v EU.
Upravičenci:
– pravne osebe, organizirane v skladu s predpisom, ki ureja društva, in predstavljajo različne oblike združevanja kmetov (društva, združenja, zveze društev).
Višina podpore iz tega člena znaša do 50% celotne vrednosti programa, na katerega se nanaša vloga.
Sredstva se dodeljujejo na podlagi ocene programa vlagateljev, ki ga oceni in pregleda strokovna komisija.
Vlagatelji, ki so že prejeli sredstva na podlagi 9. člena te uredbe, ne morejo ponovno vlagati prošenj na podlagi tega člena. Vsi vlagatelji, ki so že vložili popolne in pravočasne vloge po 9. členu te uredbe, lahko ponovno vložijo svoje vloge na podlagi pogojev in rokov iz tega člena.
9.b člen
Proračunska postavka 2556– ukrep: Skupni nameni: Podpora strokovnim prireditvam, stanovskemu in interesnemu združevanju v višini 56,000.000 SIT.
Namen ukrepa:
– sofinanciranje delovanja različnih neprofitnih stanovskih oblik sodelovanja kmetov, ki so registrirane in delujejo na območju Republike Slovenije na podlagi programa MKGP.
Upravičenci, ki bodo uveljavljali zahtevke za sredstva iz tega člena v letu 2001 in so upravičeni do teh sredstev v skladu s programom MKGP, morajo do 15. oktobra 2001 na ARSKTRP oddati zahtevano dokumentacijo za prijavo vloge.
Dokumentacijo za prijavo vloge lahko upravičenci iz tega člena dvignejo na ARSKTRP med 1. oktobrom 2001 in 10. oktobrom 2001.
Pogoj za pridobitev sredstev je sprejeti program MKGP.
Upravičenci do sredstev v skladu s programom MKGP:
– Zveza kmetic Slovenije,
– Sindikat kmetov Slovenije,
– Združenje za medsosedsko pomoč in Strojni krožki,
– Združenje govedorejcev Slovenije,
– Združenje rejcev lipicanca Slovenije,
– Združenje oračev Slovenije,
– Zveza za tehnično kulturo Slovenije,
– Združenje turističnih kmetij Slovenije.
Višina podpore iz tega člena znaša do 50% celotne vrednosti programa, na katerega se nanaša vloga.
Sredstva se dodeljujejo na podlagi ocene programa vlagateljev, ki ga oceni in pregleda strokovna komisija.
Vlagatelji, ki so že prejeli sredstva na podlagi 9. člena te uredbe, ne morejo ponovno vlagati prošenj na podlagi tega člena. Vsi vlagatelji, ki so že vložili popolne in pravočasne vloge po 9. členu te uredbe, lahko ponovno vložijo svoje vloge na podlagi pogojev in rokov iz tega člena.“.
3. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 403-01/2001-2
Ljubljana, dne 27. septembra 2001.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti