Uradni list

Številka 70
Uradni list RS, št. 70/2001 z dne 31. 8. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 70/2001 z dne 31. 8. 2001

Kazalo

3807. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Tolmin in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin za območje Občine Kobarid dopolnjen 1996 , stran 7347.

Občinski svet občine Kobarid je na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v predhodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) ter 18. člena statuta Občine Kobarid (Uradni list RS, št. 8/00) na seji dne 21. 8. 2001 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Tolmin (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica, Tolmin 8/87; 9/90) in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica, Tolmin 8/87; 5/91) za območje Občine Kobarid dopolnjen 1996 (v nadaljevanju: dolgoročnega plana Občine Kobarid)
1. člen
Namen in vsebina programa priprave
S tem programom priprave se določita vsebina in obseg sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kobarid ter opredeli vse sodelujoče, ki bodo vključeni v postopek priprave sprememb, njihovega vključevanja, opredelitev strokovnega nosilca za izvedbo sprememb in dopolnitev plana ter časovna opredelitev izvedbe posameznih faz z načinom financiranja.
2. člen
Okvirna vsebina sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov
– predlog sprememb oziroma dopolnitev v namenski rabi površin.
3. člen
Vsebina strokovnih podlag in način priprave sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov
V vsebinskem smislu se spremembe in dopolnitve pripravijo skladno s 5. in 43. členom zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84 – kot njun smiseln izvleček). Strokovne podlage se pripravijo skladno z navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in PIA (Uradni list SRS, št. 19/85). Grafični prikaz naj smiselno upoštevajo določila 25. in 39. člena tega navodila.
4. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti
Nosilec strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev občinskega plana akta je strokovna služba Občine Kobarid. Služba vodi in organizira naslednje aktivnosti:
– koordinira delo vseh sodelujočih organov in organizacij na državnem in lokalnem nivoju;
– organizira pripravo strokovnih podlag z zunanjimi strokovnimi sodelavci;
– skrbi za pridobitev ustreznega gradiva za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev občinskega planskega akta;
– opravlja vse potrebne prostorske preveritve in pripravi predlog stališč do nameravanih posegov na kmetijska zemljišča;
– pripravi stališča do pripomb in predlogov, danih v času javne razgrnitve in javne obravnave osnutka sprememb in dopolnitev planskega akta;
– med potekom dela skrbi za usklajevanje predloga sprememb in dopolnitev z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega plana Republike Slovenije;
– pripravi osnutek, dopolnjeni osnutek in usklajen osnutek (končni) sprememb in dopolnitev občinskega planskega akta.
5. člen
Sodelovanje pri pripravi osnutka sprememb
Pri pripravi sprememb in dopolnitev planskega akta sodelujejo:
1. Občinski svet občine Kobarid s svojo strokovno službo
2. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 56, 1000 Ljubljana
3. Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana za področja:
– vodnega gospodarstva
– varovanja okolja
– varstva naravne dediščine
– rudarstva
– energetike
– poselitve
4. Ministrstvo za kulturo za področje varovanja kulturne dediščine, Cankarjeva 5, 1000 Ljubljana
5. Ministrstvo za promet, Langusova 4, 1000 Ljubljana
6. Zavod za gozdove Slovenije, OE Tolmin
7. Elektro Primorska, Enota Tolmin
8. Telekom Slovenije, Kidričeva 17, 5000 Nova Gorica
9. Komunala Tolmin
10. ZVKND (seznanitev), Delpinova 16, 5000 Nova Gorica.
Opis načina sodelovanja:
1. Občinski svet spremlja izdelavo strokovnega gradiva, daje pobude za planske spremembe, ter sprejema stališča za oblikovanje osnutka in predloge sprememb in dopolnitev občinskega planskega akta.
2. Ministrstva RS v roku 30 dni od datuma prejetih vlog s strani občine podajo svoje pogoje ali posredujejo strokovne podlage glede na obvezna izhodišča prostorskih sestavin Dolgoročnega prostorskega plana RS, ki se nanašajo na dolgoročni plan Občine Kobarid.
3. Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine se seznani s predvidenimi spremembami in dopolnitvami dolgoročnega plana Občine Kobarid.
4. Zavod za gozdove Tolmin izdela strokovna mnenja do posameznih predlogov sprememb in dopolnitev DP.
5. Javna podjetja dajo v zvezi s komunalno in energetsko infrastrukturo svoje predloge za posege v prostor s predhodno pripravljenimi in usklajenimi strokovnimi podlagami zanje v roku 30 dni.
6. člen
Postopek priprave, sprejemanja in določitev terminskega plana
– Po sprejetju programa priprave občinska služba prične s pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve DP občine Kobarid in istočasno prične s pridobivanjem smernic, mnenj in pogojev vseh sodelujočih v postopku. V ta namen pripravi program dela s seznamom eventualnih strokovnih podlag, ki ji bo treba pripraviti po potrebi. Predlaga izbor najustreznejših izvajalcev. Čas zbiranja smernic: 30 dni (22. 8.–21. 9. 2001)
Rok: 24. 8. 2001
– Izdelava osnutka sprememb in dopolnitev dolgoročnega plana Občine Kobarid v grafični in tekstualni obliki,
Rok: 22. 8. 2001
– Občinski svet sprejme sklep o javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev DP občine. Čas razgrnitve: 24. 8.–23. 9. 2001
Rok: 23. 8. 2001
– Javna razgrnitev osnutka sprememb in dopolnitev DP občine, ki vključuje tudi javne obravnave na sedežu občine. V javni razpravi občinska strokovna služba sodeluje s pripravljanjem odgovorov na pripombe in predloge ter oblikuje stališča do izraženih predlogov skupaj z nosilci izdelave strokovnih podlag. Javna razprava: 21. 9. 2001
Čas razgrnitve: 24. 8.–23. 9. 2001
– Vsi udeleženci v postopku javne obravnave lahko podajo svoje predloge in pripombe le v času javne razgrnitve in javnih obravnav.
– Občinski svet občine Kobarid bo obravnaval vse podane pripombe in predloge na osnutek sprememb in dopolnitev DP občine, ki so bili podani pravočasno ter do njih zavzel ustrezna stališča. Na podlagi poročila občinske strokovne službe bo občinski svet odločal o njihovi utemeljenosti.
Rok: 25. 9. 2001
– Občinska strokovna služba vodi postopek dopolnjevanja osnutka planskih sprememb in dopolnitev, ga dostavi sektorskim upravljavcem prostora in pridobi njihova pisna soglasja.
Rok: 26. 9. 2001
– Župan Občine Kobarid dostavi dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev dolgoročnega plana Občine Kobarid Ministrstvu za okolje in prostor RS v oceno skladnosti z obveznimi izhodišči državnega prostorskega plana (49. in 50 člen ZUreP).
Rok: 7. 10. 2001
– Usklajen in dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev DP župan posreduje občinskemu svetu v sprejem.
Rok: 23. 11. 2001
– Občinski svet obravnava in sprejme predlog sprememb in dopolnitev DP občine z odlokom.
Rok: 30 dni.
– Občinska strokovna služba pripravi odlok za objavo v Uradnem listu RS.
Rok: 25. 11. 2001
– Občinska strokovna služba skupaj z izbranim izvajalcem pripravi končni elaborat sprememb in dopolnitev DP, ki ga dostavi v ustreznem številu kopij Uradu RS za prostorsko planiranje, Upravni enoti Tolmin in inšpekcijskim službam.
Rok: 25. 11. 2001
7. člen
Finančne obveznosti
Za pripravo sprememb in dopolnitev občinskega planskega akta se zagotovijo potrebna finančna sredstva v proračunu Občine Kobarid.
8. člen
Ta program priprave začne veljati dan po potrditvi na seji Občinskega sveta občine Kobarid.
Št. 35003-3/01
Kobarid, dne 21. avgusta 2001.
Župan
Občine Kobarid
Pavel Gregorčič, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti