Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2001 z dne 17. 8. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2001 z dne 17. 8. 2001

Kazalo

3708. Pravilnik o vrednotenju programov društev na področju kmetijskih dejavnosti v Občini Prevalje, stran 7115.

Na podlagi 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odl. US, 45/94 – odl. US, 57/94, 14/95, 20/95 – odl. US, 63/95 – obvezna razlaga, 9/96 – odl. US, 39/96 – odl. US, 44/96 – odl. US, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 70/00) in 16. člena statuta Občine Prevalje (Uradni list RS, št. 15/99) je Občinski svet občine Prevalje na seji dne 13. 7. 2001 sprejel
P R A V I L N I K
o vrednotenju programov društev na področju kmetijskih dejavnosti v Občini Prevalje
1. člen
S tem pravilnikom Občinski svet občine Prevalje določa pogoje in postopke za razdelitev sredstev, ki jih po sprejetih programskih nalogah za področje kmetijstva zagotavlja občina za sofinanciranje programov društev na področju kmetijskih dejavnosti v Občini Prevalje.
2. člen
Izvajalci kmetijskih društvenih programov so društva s področja kmetijskih dejavnosti, ki so organizirana skladno z zakonom o društvih.
3. člen
Pravico do sofinanciranja kmetijskih društvenih programov imajo nosilci in izvajalci kmetijske dejavnosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– da imajo najmanj 24,5% članov iz Občine Prevalje,
– da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev načrtovanih kmetijskih aktivnosti,
– da imajo urejeno evidenco o članstvu in plačani članarini,
– da imajo izdelan vsakoleten program in
– izdelano poročilo za preteklo leto.
4. člen
Za uresničevanje programskih nalog na področju kmetijstva se iz proračunskih sredstev sofinancirajo naslednje vsebine:
– strokovno izobraževanje na področju dejavnosti društva (literatura, ekskurzije, tečaji, krožki, razstave),
– promocijska dejavnost,
– organiziranje in sodelovanje na občinskih, regijskih in republiških prireditvah,
– organiziranje in sodelovanje na tekmovanjih.
5. člen
Ob sofinanciranju društva oziroma kmetijskih dejavnosti navedenih v 4. členu tega pravilnika se zagotavljajo sredstva za vodenje in koordinacijo kmetijskih programov v občini.
6. člen
Strokovne službe občine na podlagi vsakoletnega javnega razpisa za zbiranje predlogov za sofinanciranje programov društev na področju kmetijstva, ki jih občina sofinancira iz občinskega proračuna in na osnovi predloženih programov za tekoče leto in poročil o izvedeni dejavnosti za preteklo leto pripravi predlog razdelitve sredstev.
Predlog razdelitve sredstev potrdi odbor za gospodarske dejavnosti Občine Prevalje.
7. člen
Vrednost sofinanciranih programov društev na področju kmetijskih dejavnosti je odvisna od vsakoletnih razpoložljivih sredstev v občinskem proračunu za področje kmetijske dejavnosti.
8. člen
Izvajalci kmetijskih programov, ki so pridobili sredstva na osnovi razpisa, morajo najkasneje do konca meseca februarja tekočega leta oddati poročila in dokazila o porabi sredstev za preteklo leto.
Če društvo v predpisanem roku ne predloži poročila o porabi sredstev v preteklem letu ter programa dela za tekoče leto, ni upravičeno do pridobitve proračunskih sredstev v tekočem letu.
9. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 320-01/01-4/11
Prevalje, dne 13. julija 2001.
Župan
Občine Prevalje
dr. Matic Tasič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti