Uradni list

Številka 67
Uradni list RS, št. 67/2001 z dne 10. 8. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 67/2001 z dne 10. 8. 2001

Kazalo

3627. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 1990, stran 6983.

Na podlagi 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90), 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), 25. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) ter 18. člena statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 37/95 in 47/98) je Občinski svet občine Škofja Loka na 14. seji dne 8. 3. 2001 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 1990
(v nadaljnjem besedilu: program priprave)
1. člen
Predmet in cilj sprememb in dopolnitev
S tem programom se določijo:
– vsebina in obseg nalog, ki jih je potrebno pripraviti v postopku priprave in sprejemanja: sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje 1986–2000 (Uradni vestnik Gorenjske, št. 14/86, 11/87, 3/89; Uradni list RS, št. 47/93, 8/94, 13/99, 43/99) (v nadaljnjem besedilu: spremembe in dopolnitve planskih aktov občine),
– vsebina in obseg sprememb in dopolnitev planskih aktov občine oziroma prostorske sestavine, ki se spreminjajo in dopolnjujejo,
– nosilci strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine,
– subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev planskih aktov občine ter način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti,
– roki za posamezne faze priprave planskih aktov občine ter sredstva, potrebna za njihovo pripravo.
2. člen
Vsebina in obseg strokovnih podlag ter sprememb in dopolnitev
Spremembe in dopolnitve planskih aktov občine se nanašajo na dopolnitev ureditvenih območij naselij in stavbnih zemljišč razpršene gradnje za kmetijsko dejavnost.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev planskih aktov
Za organizacijo priprave sprememb in dopolnitev planskih aktov se kot nosilca določi Oddelek za okolje in prostor občine Škofja Loka.
Organizator priprave bo uvrstil v delo po tem programu vse pobude in predloge, ki bodo prispele na njegov naslov do 30 dni po objavi v Uradnem listu RS. Kasnejše pobude in predloge bo obravnaval v naslednjem programu sprememb in dopolnitev.
4. člen
Sodelujoči v postopku priprave sprememb in dopolnitev prostorskega plana občine Škofja Loka
Organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov so:
1. Kmetijski zavod Ljubljana – Oddelek Kranj – Enota Škofja Loka,
2. za področje kmetijstva in gozdarstva: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
3. za področje vodnega gospodarstva: Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave,
4. za področje varovanja okolja: Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave,
5. za področje varstva kulturne dediščine: Ministrstvo za kulturo, Uprava za kulturno dediščino,
6. za področje varstva naravne dediščine: Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave,
7. za področje poselitve: Ministrstvo za okolje in prostor,
8. za področje prometa in zvez: Ministrstvo za promet in zveze,
9. za področje energetike: Elektro Gorenjska,
10. za področje obrambe: Ministrstvo za obrambo.
Kolikor se v postopku sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine morajo organi in organizacije iz tega člena na zahtevo izdelovalca podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi ureditvami usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi osnutka. Organi in organizacije morajo v skladu s 45.a členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v 30 dneh od zahteve. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo.
5. člen
Terminski plan in postopek sprejemanja
1. Sprejem sklepa o začetku postopka za spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin planskih aktov Občine Škofja Loka.
2. Javni poziv občanom, da podajo pobude iz 3. člena. Končni rok za sprejemanje pobud je en mesec po objavi programa v Uradnem listu RS; pobude – vloge, ki bodo prispele na naslov Občine Škofja Loka po tem datumu, se bodo obravnavale pri prvi naslednji izdelavi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov Občine Škofja Loka.
3. S pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov se prične po podpisu pogodbe z izdelovalcem najkasneje 30 dni po objavi v Uradnem listu RS.
3.a) Izvajalca se določi na osnovi javnega razpisa obravnavanih sprememb in dopolnitev prostorskega plana Občine Škofja Loka.
4. Predhodne pogoje oziroma usmeritve organov in organizacij iz 4. člena tega programa pridobi občinska uprava v sodelovanju z izdelovalcem v 60 dneh po podpisu pogodbe.
5. Osnutek sprememb in dopolnitev planskih aktov se izdela najkasneje v 90 dneh po podpisu pogodbe.
6. Občinski svet občine Škofja Loka obravnava in sprejme osnutek ter sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi in o javni obravnavi osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov.
7. Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Škofja Loka in traja 30 dni po sklepu, objavljenem v Uradnem listu RS.
8. Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani lahko podajo svoje pisne pripombe na izdelan osnutek v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov.
9. Občinski svet zavzame stališče do pripomb na osnutek, podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi poročila občinske strokovne službe, ki predhodno obravnava pripombe in predloge.
10. Po sprejetju stališč in pripomb župan oziroma Oddelek za okolje in prostor poskrbi za pripravo dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev planskih aktov občine in ga posreduje vladi RS. Po sprejetju sklepa vlade RS o usklajenosti sprememb in dopolnitev planskih aktov občine z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega plana župan usklajen predlog planskih aktov posreduje občinskemu svetu v sprejem.
Po sprejemu programa priprave se na osnovi 3. člena pridobivajo dodatni predlogi iz 2. člena v roku 30 dni po sprejetju.
Osnutek sprememb in dopolnitev prostorskega plana se izdela v nadaljnjih 30 dneh.
6. člen
Sredstva
Za pripravo sprememb in dopolnitev planskih aktov občine se zagotovijo sredstva v proračunu Občine Škofja Loka.
7. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave.
Št. 30-7/00
Škofja Loka, dne 8. marca 2001.
Župan
Občine Škofja Loka
Igor Draksler l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti