Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2001 z dne 9. 7. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2001 z dne 9. 7. 2001

Kazalo

3044. Odlok o prepovedi lova Lovske družine (LD) Juršinci na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, stran 5915.

Na podlagi 140. člena ustave RS, 2. in 7. člena ZLS in izjav občanov Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, je Občinski svet občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah na seji dne 21. 5. 2001 sprejel naslednji
O D L O K
o prepovedi lova Lovske družine (LD) Juršinci na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah
1. člen
Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah na osnovi volje prebivalcev, in programa varstva divjadi v občini, prepoveduje izvajanje lova LD Juršinci v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah na območju k.o. Drbetinci, Vitomarci, Hvaletinci, Slavšina, Rjavci in Novinci.
2. člen
Prepoved lova članom LD Juršinci traja za nedoločen čas, dokler pristojni organi ne rešijo spora med LD Juršinci in Lovskega društva (LD) Vitomarci.
3. člen
Koncesija za upravljanje z divjadjo v lovišču na območju Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah se začasno podeljuje LD Vitomarci.
4. člen
Zavod za gozdove RS, Lovska zveza Slovenije in pristojni organ ministrstva za lovstvo, dostavlja smernice za pripravo letnega lovsko-gojitvenega načrta in program varstva živali za območje občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah LD Vitomarci.
5. člen
Od 31. 7. 2001 naprej, člani LD Juršinci kakor tudi drugi lovci, ne smejo izvajati lova na divjad na območju Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah brez dovoljenja lastnikov zemljišč in LD Vitomarci.
6. člen
Z denarno kaznijo od 250.000 do 500.000 se kaznuje fizična oseba LD Juršinci ali druga, ki brez soglasja LD Vitomarci lovi na območju Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah.
7. člen
Priloga tega odloka so izjave (od 1 do 450) občanov, lastnikov zemljišč o prepovedi lova LD Juršinci na področju Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah.
Z dnem veljave tega odloka, prenehajo veljati vsi akti, ki jih je za lovsko-gojitveno območje Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah sprejela Lovska družina Juršinci.
8. člen
Ta odlok je objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 323-03/01-789
Sveti Andraž v Slovenskih goricah, dne 21. maja 2001.
Župan
Občine Sveti Andraž
v Slovenskih goricah
Franci Krepša l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti