Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/2001 z dne 6. 7. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/2001 z dne 6. 7. 2001

Kazalo

3011. Odločba o prepovedi uvoza in prevoza določenih pošiljk zaradi preprečitve vnosa atipične kokošje kuge, stran 5801.

Na podlagi prvega odstavka 21. člena zakona o veterinarstvu (Uradni list RS, št. 33/01) izdaja direktor Veterinarske uprave Republike Slovenije v zadevi preprečevanja vnašanja in širjenja živalskih kužnih bolezni iz drugih držav in njihovega zatiranja v Republiki Sloveniji
O D L O Č B O
o prepovedi uvoza in prevoza določenih pošiljk zaradi preprečitve vnosa atipične kokošje kuge
I
Da bi preprečili vnos atipične kokošje kuge v Republiko Slovenijo, se iz držav, navedenih v prilogi 1, ki je sestavni del te odločbe, prepoveduje uvoz v Republiko Slovenijo in prevoz preko ozemlja Republike Slovenije za naslednje pošiljke:
– domača in divja perutnina;
– živila, proizvodi, surovine ter odpadki, ki izvirajo od domače in divje perutnine in niso bili obdelani na način, ki zagotavlja uničenje virusa atipične kokošje kuge;
– krma, ki izvira od domače in divje perutnine in je namenjena za uporabo v prehrani živali ali za uporabo v živilski industriji in ni bila obdelana na način, ki zagotavlja uničenje virusa atipične kokošje kuge.
II
Živila, proizvode, surovine, odpadke ter krmo, ki izvirajo od domače in divje perutnine in jih potniki prenašajo oziroma prevažajo čez državno mejo Republike Slovenije in izvirajo iz držav, navedenih v prilogi 1 te odločbe, je potrebno odvzeti in neškodljivo odstraniti in uničiti.
III
Ta odločba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323-295/01
Ljubljana, dne 2. julija 2001.
mag. Zoran Kovač, dr. vet. med. l. r.
Direktor VURS
Priloga 1: Seznam držav


Republika Turčija


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti