Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/2001 z dne 15. 6. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/2001 z dne 15. 6. 2001

Kazalo

2767. Program priprave za prostorsko ureditvene pogoje za podeželski prostor Občine Mirna Peč, stran 5367.

Na podlagi 25. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 15. člena statuta Občine Mirna Peč (Uradni list RS, št. 18/99) je Občinski svet občine Mirna Peč na 21. redni seji dne 5. 6. 2001 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za prostorsko ureditvene pogoje za podeželski prostor Občine Mirna Peč
1. člen
Izhodišče za pripravo prostorsko ureditvenih pogojev
Občina Mirna Peč želi za svoj celotni prostor pripraviti sodobne planske in izvedbene prostorske dokumente. Za območja, ki se ne bodo urejala s prostorsko izvedbenimi načrti, se je odločila izdelati prostorsko ureditvene pogoje, s katerimi bodo podrobneje določeni izvedbeni pogoji glede gradenj in ostalega poseganja v prostor. V območje urejanja tega dokumenta bo tako zajet ves podeželski prostor z izjemo – kot že rečeno – tistih delov, ki bodo pokriti s prostorsko izvedbenimi načrti.
2. člen
Priprava prostorsko ureditvenih pogojev
1. Vsebina prostorsko ureditvenih pogojev in posebnih strokovnih podlag:
Prostorsko ureditveni pogoji se pripravijo v vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) – v nadaljevanju: ZUNDPP in s podzakonskim navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
2. Obstoječi prostorski dokumenti in strokovna gradiva:
Veljavni prostorski planski dokument za območje Občine Mirna Peč je odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Mestne občine Novo mesto za območje Občine Mirna Peč (Uradni list RS, št. 37/01).
Občina Mirna Peč ima na voljo tudi obširne in kvalitetne strokovne podlage, ki so bile pripravljene v okviru sprememb in dopolnitev občinskih prostorskih planskih aktov in v okviru oblikovanja razvojne strategije Občine Mirna Peč.
V teh strokovnih gradivih so zajeta vsa področja, ki jih je potrebno obdelati v strokovnih podlagah za PUP, razen nekaterih podrobnejših preveritev in usmeritev, ki se bodo pripravile posebej za PUP.
3. Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka prostorsko ureditvenih pogojev ter soglasja k dopolnjenem osnutku prostorsko ureditvenih pogojev:
– Ministrstvo za okolje in prostor, Urad RS za varstvo narave, izpostava Novo mesto, Novi trg 6, Novo mesto,
– Ministrstvo za promet in zveze, direkcija RS za ceste, Sektor za upravljanje, vzdrževanje in varstvo cest, Izpostava Novo mesto, Ljubljanska c. 47, Novo mesto,
– Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Novo mesto, Kočevarjeva ulica 1, Novo mesto,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, enota Novo mesto, Seidlova cesta 1, Novo mesto,
– Zavod za gozdove Slovenije OE Novo mesto, Gubčeva 15, Novo mesto – za področje gozdarstva,
– Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Novo mesto, Skalickega 1, Novo mesto – za področje varstva naravne in kulturne dediščine,
– Elektro Ljubljana, PE Novo mesto, Ljubljanska 7, Novo mesto,
– Komunala Novo mesto, Rozmanova 2, Novo mesto,
– TELEKOM Slovenije, PE Novo mesto, Novi trg 2, Novo mesto,
– Občina Mirna Peč, Trg 2, Mirna Peč.
Kolikor se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ti pridobe v postopku.
Pred pričetkom priprave osnutka PUP morajo institucije in upravljalci iz te točke na zahtevo izdelovalca PUP podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi ureditvami usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi osnutka PUP. Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v 30 dneh od zahteve. V fazi priprave predloga PUP s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev in kasneje soglasij, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami v PUP soglašajo.
3. člen
Terminski plan in postopek izdelave ter sprejemanja PUP
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROGRAM PRIPRAVE                                         2 tedna po podpisu pogodbe
POSEBNE STROKOVNE PODLAGE                                8 tednov po podpisu pogodbe
OSNUTEK PROSTORSKO UREDITVENIH POGOJEV                   8 tednov po potrditvi posebnih strokovnih podlag s strani župana
STALIŠČA DO PRIPOMB                                      3 tedne po končani javni razgrnitvi
DOPOLNJEN OSNUTEK PROSTORSKO UREDITVENIH POGOJEV         3 tedne po potrditvi stališč do pripomb
PREDLOG PROSTORSKO UREDITVENIH POGOJEV                   2 tedna po prejetih soglasjih
KONČNI ELABORATI                                         2 tedna po objavi odloka v Uradnem listu RS
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
S pripravo posebnih strokovnih podlag se začne po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
Osnutek PUP se izdela na podlagi posebnih strokovnih podlag, strokovnih podlag iz veljavnega občinskega prostorskega plana ter na podlagi tega plana.
Ko občinska strokovna služba pristojna za prostor ugotovi, da osnutek PUP vsebuje vse sestavine predpisane s programom priprave, predlaga županu, da se osnutek javno razgrne.
Občinski svet občine Mirna Peč na predlog župana sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka ZN; sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Mirna Peč za 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava na sedežu občine.
Občani, organi in organizacije, krajevna skupnost ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka PUP.
Po končani javni razgrnitvi Občinski svet občine Mirna Peč zavzame stališča do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve in zadolži pristojno službo za pripravo predloga.
Župan Občine Mirna Peč posreduje predlog PUP občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem PUP z odlokom.
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
4. člen
Organizacija priprave prostorsko ureditvenih pogojev
Naročnik prostorsko ureditvenih pogojev in investitor posega v prostor je Občina Mirna Peč.
Izdelovalec prostorsko ureditvenih pogojev je določen na podlagi vabljenega razpisa.
Koordinator pri izdelavi naloge je občinska strokovna služba.
Stroške geodetskih del, strokovnih podlag in izdelave prostorsko ureditvenih pogojev pokriva občina iz proračuna.
5. člen
Začetek veljavnosti
Ta program priprave začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 031-01/01-77
Mirna Peč, dne 7. junija 2001.
Župan
Občine Mirna Peč
Zvone Lah l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti