Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2001 z dne 24. 5. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2001 z dne 24. 5. 2001

Kazalo

2360. Pravilnik o dodeljevanju sredstev iz proračuna občine za pospeševanje odpiranja novih delovnih mest na območju Občine Gorenja vas-Poljane, stran 4635.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Gorenja vas-Poljane (UVG, št. 22/99) je Občinski svet občine Gorenja vas-Poljane na 17. redni seji dne 15. 2. 2001 in na 18. redni seji dne 20. 4. 2001 sprejel
P R A V I L N I K
o dodeljevanju sredstev iz proračuna občine za pospeševanje odpiranja novih delovnih mest na območju Občine Gorenja vas-Poljane
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in postopek za dodeljevanje sredstev iz občinskega proračuna za zaposlovanje brezposelnih oseb v Občini Gorenja vas-Poljane.
2. člen
Sredstva so namenjena za:
a) enkratno finančno pomoč nezaposlenim osebam s stalnim prebivališčem v Občini Gorenja vas-Poljane, ki začenjajo opravljati pridobitno dejavnost s sedežem na območju Občine Gorenja vas-Poljane, in sicer v višini 2000 točk.
b) Enkratno finančno pomoč samostojnim podjetnikom in gospodarskim družbam z do 20 zaposlenimi in sedežem na območju Občine Gorenja vas-Poljane, ki redno zaposlijo brezposelno osebo oziroma pripravnika ali osebo, pri kateri gre za prvo zaposlitev, in sicer v višini 1500 točk, za vsako brezposelno osebo s stalnim prebivališčem na območju občine Gorenja vas-Poljane, in 1000 točk za vsako brezposelno osebo brez stalnega prebivališča na območju občine Gorenja vas-Poljane.
Podjetnik ne more več prejeti subvencije, če je predhodno že dobil subvencijo za zaposlitev pri istem številu delovnih mest.
3. člen
Vrednost točke je 105 SIT.
Sredstva se nakažejo na tekoči račun upravičenca v roku 30 dni po sprejemu sklepa o dodelitvi.
4. člen
Sredstva po prejšnjem členu pripadajo, če brezposelni izpolnjuje naslednje pogoje:
a) je državljan Republike Slovenije,
b) da je prijavljen na Republiškem zavodu za zaposlovanje – območna enota Kranj, najmanj en mesec pred sklenitvijo delovnega razmerja, razen pripravniki in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev,
c) da ima stalno prebivališče v Občini Gorenja vas-Poljane,
d) da je bila zaposlitev brezposelne osebe sklenjena v letu 2001 oziroma čas od zaposlitve do oddaje vloge ni daljši od treh mesecev.
5. člen
Vlogi za dodelitev sredstev je treba predložiti naslednja dokazila za vsakega delavca:
a) potrdilo Republiškega zavoda za zaposlovanje o brezposelnosti, razen za pripravnike in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev,
b) dokazilo, da se brezposelna oseba prvič zaposluje: overjena fotokopija delovne knjižice (za pripravnike in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev),
c) potrdilo upravnega organa o stalnem prebivališču,
d) potrdilo o zaposlitvi – potrjen obrazec M1,
e) izjavo Republiškega zavoda za zaposlovanje – OE Kranj, da delodajalec ni v zadnjih 6 mesecih iz naslova presežkov odpustil nobenega delavca (v primeru iz 2.b člena),
f) priglasitveni list kot dokazilo samostojnega podjetnika o vpisu v register oziroma sklep o vpisu podjetja v sodni register ali potrdilo, da je občan pri prisotnem organu vložil zahtevek in priložil vse zahtevane dokumente za izdajo dovoljenja za opravljanje določene dejavnosti ter overjeno fotokopijo obrtnega dovoljenja – tisti, ki opravljajo obrtno dejavnost.
6. člen
Pred nakazilom sredstev iz drugega člena je potrebno podpisati izjavo o vrnitvi sredstev v primeru prenehanja opravljanja pridobitne dejavnosti fizične oziroma pravne osebe pred pretekom dveh let od nakazila finančnih sredstev na podlagi 2. člena tega pravilnika.
7. člen
V primeru, da na novo zaposleni delavec postane ponovno brezposelen iz katerega koli razloga pred potekom dveh let oziroma pred potekom pripravniškega obdobja in upravičenec ne zaposli v 30 dneh drugega delavca, mora upravičenec, ki je dobil finančna sredstva na podlagi 2. člena, vrniti vsa dodeljena finančna sredstva v roku 10 dni, in sicer v valorizirani vrednosti (TOM + realna obrestna mera za vezavo tolarskih sredstev v Gorenjski banki, d.d., Kranj).
8. člen
Sredstva za odpiranje novih delovnih mest se dodeljujejo med letom praviloma enkrat na tri mesece do porabe sredstev sprejetega proračuna občine za tekoče leto.
9. člen
Vse aktivnosti za izvajanje tega pravilnika opravlja odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe. Občinska uprava pripravlja predloge za dodelitev sredstev in informacijo o dodelitvi ali zavrnitvi posreduje komisiji. Komisija tudi izvaja kontrolo nad uporabo in v primerih iz 6. in 7. člena predlaga vračilo.
10. člen
Vrednost točke iz tretjega člena tega pravilnika se praviloma določa enkrat letno, in sicer na predlog odbora za gospodarstvo in gospodarske javne službe in v skladu z obsegom sredstev, določenih za subvencioniranje odpiranja novih delovnih mest po sprejetem proračunu občine za tekoče leto
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0200-300-5/01
Gorenja vas, dne 20. aprila 2001.
Župan
Občine Gorenja vas-Poljane
Jože Bogataj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti