Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2001 z dne 24. 5. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2001 z dne 24. 5. 2001

Kazalo

2349. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 2000 in družbenega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 1990, - Programska zasnova za lokacijski načrt zahodne obvoznice Črnomelj, stran 4609.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju – ZPUP (Uradni list RS – stari, št. 48/90 in Uradni list RS, št. 85/00) in 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS št.72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98 in 70/00) ter na podlagi 16. člena Statuta Občine Črnomelj (Uradni list RS, št. 87/99 in 13/01 je Občinski svet Občine Črnomelj na 22. redni seji dne 24. 4. 2001 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 2000 in družbenega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 1990, – Programska zasnova za lokacijski načrt zahodne obvoznice Črnomelj
1. člen
Predmet in cilj sprememb in dopolnitev
S tem programom se podrobneje določijo:
– vsebina in obseg strokovnih podlag, ki jih je potrebno pripraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 2000 (Skupščinski Dolenjski list, št. 13/90 in Uradni list RS, št. 57/95 ter 43/00) in družbenega plana Občine Črnomelj za obdobje od 1986 do 1990 (Skupščinski Dolenjski list, št. 2/87, 7/91, 11/91 in Uradni list RS, št. 37/93, 45/95, 57/95 in 43/00) – v nadaljnjem besedilu: s/d ps planskih aktov občine – za lokacijski načrt – LN zahodne obvoznice Črnomlja,
– vsebina in obseg s/d ps planskih aktov občine oziroma prostorske sestavine, ki se spreminjajo in dopolnjujejo,
– subjekti, ki sodelujejo pri pripravi s/d ps planskih aktov občine ter način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo opraviti,
– nosilec aktivnosti priprave s/d ps planskih aktov občine in izdelovalec s/d ps planskih aktov občine,
– roki za posamezne faze priprave s/d ps planskih aktov občine,
– višina in viri sredstev za pripravo in sprejem s/d ps planskih aktov občine.
Predmet in cilj s/d ps planskih aktov občine je podrobnejša določitev poteka zahodne obvoznice Črnomlja, ki je v prostorskih sestavinah dolgoročnega plana definiran, potrebno pa ga je natančneje določiti in deloma spremeniti glede na prometno študijo mesta in primerjalno študijo variant zahodne obvoznice Črnomlja.
2. člen
Vsebina in obseg strokovnih podlag ter sprememb in dopolnitev
S/d ps planskih aktov občine se nanašajo na potek zahodne obvoznice Črnomlja, za katerega se pripravi programska zasnova za LN ZAHODNE OBVOZNICE ČRNOMLJA. Trasa obvoznice poteka po izbrani varianti 2a, ki jo je potrdil občinski svet na seji dne 27. 1. 2000 kot optimalno, zato izdelava variant poteka trase ni potrebna.
Območje je po veljavnih prostorskih sestavinah dolgoročnega plana občine namenjeno za novogradnjo obvoznice, deloma pa trasa izbrane variante poteka po kmetijskih zemljiščih 1. in 2. območja ter gozda in preko območja, ki je namenjeno za zazidalni načrt Čardak II.
Kot posebna strokovna podlaga se izdela idejni projekt zahodne obvoznice po varianti trase 2a, ki poteka od regionalne ceste RI-216, odsek 1178 km med romskim naseljem Lokve in Črnomljem, preko nadvoza nad železniško progo, med RTP Črnomelj in območjem ZN Danfoss, preko mostu čez Dobličico, na RI-218; odsek 1212 pri Belsadu, z navezavo na obstoječo cesto pri kotlovnici Čardak in odcepom proti naselju Kočevje, v skupni dolžini okoli 3,1 km.
S/d ps planskih aktov občine se v vsebinskem smislu pripravijo v skladu z zakonom o urejanju prostora (Uradni list SRS, št.18/84 in 15/89), zakonom o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90 in 85/00) in navodilom o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občin (Uradni list SRS, št. 20/85).
Dopolnita se tekstualni in grafični del prostorskih sestavin planskih aktov občine, in sicer:
– V tekstualnem delu se smiselno dopolnijo poglavja “Cestni promet“, kjer se doda PROGRAMSKA ZASNOVA ZA LN ZAHODNE OBVOZNICE ČRNOMLJA.
Programska zasnova se kot sestavina družbenega plana občine pripravi v skladu z 38. in 39. členom v prejšnjem odstavku navedenega navodila.
– V grafičnem delu se dopolni kartografska dokumentacija k dolgoročnemu in družbenemu planu občine z vrisom območja programske zasnove za LN.
Grafični prikaz sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov se pripravi s smiselnim upoštevanjem 39. člena navodila o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občine (Uradni list SRS, št. 20/85).
Odlok o s/d ps planskih aktov občine se objavi v Uradnem listu RS, celotni dokument programske zasnove se arhivira na občinski upravi, dostavi pa se tudi Uradu za prostorsko planiranje RS, Upravni enoti Črnomelj, Krajevni skupnosti Črnomelj in Direkciji RS za ceste.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
Koordinator postopka priprave in sprejemanja s/d ps planskih aktov občine se po prvem in tretjem odstavku 8. člena odloka o organizaciji in področjih dela Občinske uprave občine Črnomelj (Uradni list RS, št. 8/95 in 57/95), določi Občinska uprava občine Črnomelj z nalogami kot jih določa drugi odstavek 66. in 67. člen ZUN.
Izdelovalec strokovnih podlag in s/d ps planskih aktov občine – programska zasnova za LN zahodne obvoznice Črnomlja, ki mora izpolnjevati pogoje 69. člena ZUN, bo izbran v skladu s prvim odstavkom 124. člena zakona o javnih naročilih (Uradni list RS, št. 39/00) po postopku naročila male vrednosti. Z izbranim izdelovalcem se sklene pogodba.
4. člen
Subjekti, ki bodo vključeni v postopek
V skladu s 35. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor – ZUN (Uradni list RS, št. 18/84), subjekti, organi, organizacije in skupnosti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine, so:
1. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS Ljubljana – za področje kmetijstva,
2. Zavod za gozdove Slovenije, OE Novo mesto – za področje gozdarstva,
3. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, Izpostava Novo mesto – za področje vodnega gospodarstva,
4. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava za varstvo narave Ljubljana – za področje varovanja okolja,
5. Ministrstvo za kulturo, Uprava RS za kulturno dediščino Ljubljana – za področje varstva kulturne dediščine,
6. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave Ljubljana – za področje varstva naravne dediščine,
7. Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Novo mesto – za področje varstva naravne in kulturne dediščine,
8. Ministrstvo za gospodarske dejavnosti RS Ljubljana – za področje rudarstva in energetike,
9. EGS – RI, d.d. Maribor – za področje prenosa električne energije,
10. Ministrstvo za promet, Direkcija RS za ceste, Sektor za planiranje, Ljubljana – za področje prometa,
11. Ministrstvo za promet in zveze, direkcija RS za ceste, Sektor za upravljanje, vzdrževanje in varstvo cest, Izpostava Novo mesto,
12. Elektro Ljubljana, PE Novo mesto – za področje distribucije električne energije,
13. Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za civilno obrambo Ljubljana, Kardeljeva ploščad 25 – za področje obrambe in zaščite in reševanja,
14. JP Komunala Črnomelj, Belokranjska cesta 24, Črnomelj – za področje vodooskrbe ter odvajanja in čiščenja odpadnih vod,
15. Občina Črnomelj, Trg svobode 3, Črnomelj – za področje upravljanja občinskih cest,
16. TELEKOM Slovenije, PE Novo mesto – za področje telekomunikacij in zvez,
17. Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Izpostava Novo mesto
18. Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Enota Novo mesto
19. Ministrstvo za okolje in prostor RS, Urad RS za prostorsko planiranje Ljubljana – za področje poselitve.
Po načelu sodelovanja javnosti sodeluje pri pripravi in svoje pogoje določi tudi Krajevna skupnost Črnomelj.
Subjekti iz prejšnjega odstavka sodelujejo v pripravi in sprejemanju s svojimi strokovnimi podlagami, ki jih posredujejo najkasneje hkrati s predhodnimi pogoji in usmeritvami, ki jih morajo v skladu s 35. členom ZUN podati v fazi izdelave strokovnih podlag. Kolikor pogojev subjektov ni mogoče izpolniti, so se le-ti dolžni uskladiti še v fazi priprave osnutka. Na dopolnjen predlog s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev.
Pogoje morajo podati v 30 dneh od prejema zahteve, sicer se smatra, da je soglasje dano.
5. člen
Terminski plan in postopek sprejemanja
– Osnutek sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov se dostavi občinski upravi v potrditev najkasneje do konca roka iz 6. točke terminskega plana.
– Sklep župana o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
– Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Črnomelj.
– Vsaj 7 dni pred potekom javne razgrnitve se izvede javna obravnava.
– Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka.
– Po potrebi se izdelovalec pri pripravi stališč do pripomb z javne razgrnitve konzultira s subjekti, ki so podali predhodne pogoje.
– Župan zavzame stališča do pripomb in predlogov podanih v času trajanja javne razgrnitve osnutka in jih posreduje občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.
– Dopolnjeni osnutek s/d ps planskih aktov občine z vsemi potrebnimi soglasji posreduje župan občine na Urad RS za prostorsko planiranje s predlogom za ugotovitev njegove usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Republike Slovenije.
– Po prejemu sklepa Vlade Republike Slovenije o usklajenosti dopolnjenega osnutka s/d ps planskih aktov občine z obveznimi izhodišči prostorskega plana RS župan posreduje usklajeni dopolnjeni osnutek kot predlog za izdajo odloka na občinski svet.
6. člen
Višina in viri sredstev
Za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov v okviru katerih se pripravi programska zasnova za LN za ZAHODNO OBVOZNICO ČRNOMELJ so sredstva predvidena v proračunu Občine Črnomelj za leto 2001 v postavki 4208.
OPOMBA: Geodetske podlage so že zagotovljene.
7. člen
Začetek veljavnosti
Program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-03-43/2000
Črnomelj, dne 24. aprila 2001.
Župan
Občina Črnomelj
Andrej Fabjan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti