Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/2001 z dne 18. 5. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/2001 z dne 18. 5. 2001

Kazalo

2225. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pogojih in načinu opravljanja izrednih prevozov po javnih cestah ter o tranzitnih smereh za izredne prevoze v Republiki Sloveniji, stran 4362.

Na podlagi šestega odstavka 51. člena zakona o javnih cestah (Uradni list RS, št. 29/97) izdaja minister za promet v soglasju z ministrom za notranje zadeve
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pogojih in načinu opravljanja izrednih prevozov po javnih cestah ter o tranzitnih smereh za izredne prevoze v Republiki Sloveniji
1. člen
V pravilniku o pogojih in načinu opravljanja izrednih prevozov po javnih cestah ter o tranzitnih smereh za izredne prevoze v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 50/99, 39/00 in 115/00) se v 7. členu pravilnika na koncu besedila pika nadomesti z vejico in doda se nova alinea, ki se glasi:
“– za izredne prevoze z avtobusi, ki potekajo po tranzitnih smereh iz VI. poglavja tega pravilnika in katerih dolžina ne presega največje dovoljene dolžine za več kot 15%.”
2. člen
Peti odstavek 8. člena pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Določba prejšnjega odstavka ne velja za izredne prevoze z vozili policije in izredne prevoze z avtobusi, določene v zadnjih dveh alineah prejšnjega člena, ter za izredne prevoze organiziranih skupin vojaških vozil, ki jih spremljajo vojaški policisti v sodelovanju s policisti in ki se izvajajo po pravilih izvajanja prometa vojaških vozil, določenimi na podlagi predpisov o varnosti cestnega prometa.”
3. člen
V prvem odstavku 23. člena pravilnika se črta besedilo “poleg izobrazbe, določene s predpisi o prevozih v cestnem prometu,”.
V četrtem odstavku tega člena se črta besedilo “izpolnjuje najmanj izobrazbene pogoje za voznika izrednega prevoza in ki”.
4. člen
V tretjem odstavku 26. člena pravilnika se črtata besedi “ali triopan”.
5. člen
V drugem odstavku 34. člena pravilnika se v vseh alineah črta besedilo, izpisano v oklepaju.
6. člen
Prvi odstavek 36. člena pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na preizkus strokovne usposobljenosti voznikov, spremljevalcev in organizatorjev izrednih prevozov, določen v prvem, drugem in četrtem odstavku 23. člena tega pravilnika, se za organizatorje in spremljevalce izrednih prevozov začnejo uporabljati s 1. januarjem leta 2001, za voznike izrednih prevozov z vozili, za vožnjo katerih je predpisano vozniško dovoljenje C, D ali E kategorije, s 1. junijem 2001, in za voznike izrednih prevozov z vozili, za vožnjo katerih je predpisano vozniško dovoljenje drugih kategorij, s 1. januarjem 2002.”
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 264-0012/2000
Ljubljana, dne 19. aprila 2001.
Minister
za promet
Jakob Presečnik l. r.
Soglašam!
Minister
za notranje zadeve
dr. Rado Bohinc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti