Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2001 z dne 11. 5. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2001 z dne 11. 5. 2001

Kazalo

2110. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu za območje urejanja VS 9/10 Škofljica za območje Osnovne šola in vrtec Škofljica in določitev morfoloških enot, stran 4122.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93, in 44/97) in 7. in 16. člena statuta Občine Škofljica (Uradni list RS, št. 47/99) je Občinski svet občine Škofljica na 22. seji dne 24. 4. 2001 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu za območje urejanja VS 9/10 Škofljica za območje Osnovne šole in vrtec Škofljica in določitev morfoloških enot
1. člen
V 1. členu odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje urejanja VS 9/10 Škofljica (Uradni list SRS, št. 18/87) se na koncu stavka pika nadomesti z vejico in doda besedilo: »ter spremembe in dopolnitve odloka, ki jih je izdelal Inženiring IBT Ljubljana, za širitev šole in vrtca, izdelanih v juliju 2000.«
2. člen
V 2. členu se celotno besedilo črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
»Meje območja urejanja zazidalnega načrta VS 9/10 Škofljica so grafično določene v preglednem katastrskem načrtu dolgoročnega plana Občine Škofljica (Uradni list RS, št. 77/98) v M 1: 5000. Sestavni del odloka je načrt spremembe in dopolnitev za morfološko enoto 5A:
– karta morfoloških enot M 1:500,
– načrt predvidene rabe površin M 1: 500,
– arhitektonsko zazidalna ureditev in prometna ureditev M 1: 500,
– načrt obodne parcelacije M 1: 1000,
– zakoličbeni načrt gradbene parcele in objektov M 1:500,
– komunalna ureditev M 1: 500,
– digitalni model objekta.
3. člen
3. člen se spremeni tako, da se glasi:
V morfološki enoti 5A/1 (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
1. gradnja za potrebe zdravstvene postaje,
2. gradnja centralnega objekta.
V morfološki enoti 5A je dovoljena gradnja za potrebe šole in vrtca po grafični prilogi Grafični del sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta izdelanih v juliju 2000, ki vsebujejo:
1. načrt predvidene rabe površin, arhitektonsko zazidalno ureditev in prometno ureditev M 1: 500,
2. načrt gradbene parcele z elementi za zakoličenje M 1: 500,
3. komunalno ureditev M 1: 5000.
V morfološki enoti 4A (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– gradnja za potrebe širitve obstoječe poslovne dejavnosti oziroma se po potrebi opredeli za novo dejavnost.
V morfološki enoti 2A/1 (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– gradnja stanovanjskih objektov.
RL – regulacijska linija ceste in vodotoka – 20 m pas, ki je povzet po veljavnem zazidalnem načrtu. Vsebuje tudi glavno cesto, ki vodi skozi naselje. Na njo se priključijo servisne ceste znotraj vsake morfološke enote.
Vsaka morfološka enota je samostojna gradbena enota v kateri je obvezno organizirano graditi zaključene komplekse stanovanjskih objektov z vso komunalno in prometno infrastrukturo ter zunanjo ureditvijo zelenih in parkovnih površin. Pri blokovni gradnji je treba zgraditi tudi garažne hiše in urediti skupne površine za igro otrok in počitek stanovalcev.
Zazidalni načrt se lahko realizira etapno. Najmanjša etapa je zaključen kompleks stanovanjskih objektov za posamezno morfološka enoto 1A, 2B ali 2A/1. V morfološki enoti 4A je dovoljena poslovna dejavnost.
V postopku spremembe posamezne morfološke enote se z odlokom predpišejo natančna določila za gradnjo.«
4. člen
4. člen se spremeni tako, da se glasi:
V morfološki enoti 1A (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– blokovna gradnja.
5. člen
5. člen se spremeni tako, da se glasi:
V morfološki enoti 2B (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– gradnja za individualno organizirano vrstno stanovanjsko gradnjo.
6. člen
6. člen se spremeni tako, da se glasi:
V morfološki enoti 2A (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– gradnja stanovanjskih objektov, nadomestna gradnja, adaptacije, manjše dozidave in nadzidave, gradnja garaž, gradnja pomožnih objektov.
7. člen
7. člen se spremeni tako, da glasi:
V morfološki enoti 2A/1 (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– stanovanjska gradnja s spremljajočo dejavnostjo.
V morfološki enoti 2B (opis v grafični prilogi – zazidalna situacija) je dovoljena:
– organizirana vrstna stanovanjska gradnja s spremljajočo dejavnostjo.
8. člen
8. člen se spremeni tako, da se glasi:
Pogoji za gradnjo v morfološki enoti 1A.
1. Maks. gabarit stanovanjskih objektov blokov je P+2+1M (višina slemena 12,50 m) do P+3 +1M ob vznožju hriba (višina slemena 15,50 m). Kota pritličja je definirana v karti »Idejna višinska regulacija«. Streha je dvokapnica, naklona od 25 do 30. Smer slemena se določi v grafični prilogi-zazidalna situacija.
2. FSI (faktor izrabe zemljišča) je do 0,6 s tem, da se za izračun upošteva območje znotraj obodnih cest, vključno s parkirnimi mesti.
3. Novogradnja stanovanjskih blokov mora biti členjeno zasnovana kot več manjših samostojnih enot.
4. Struktura stanovanj ima lahko največ 20% stanovanj velikosti do 40 m2.
5. Parkirna mesta se računa v povprečju 1,5 PM na stanovanje plus 20% za obiskovalce. Možno jih je dimenzionirati tudi z normativom: 1 PM za stanovanje do 50 m2, 1,5 PM za stanovanje od 50 m2 do 75 m2 in 2 PM za stanovanje nad 75 m2. Zunanja parkirna mesta se zasadijo z drevjem.
6. Vodotok: Treba je upoštevati 14 m za regulacijo struge s štiri metrskim pasom na vsaki strani za brežine z zelenjem oziroma drevjem.
7. Dostopna cesta je široka 6 m z obojestranskim pločnikom in kolesarsko stezo. Parkirna mesta morajo biti dostopna iz notranje servisne ceste. Direktni izvozi na napajalno cesto niso dopustni.
8. Pri zasnovi pozidave je treba ohraniti kvalitetna drevesa (vključiti jih je treba v geodetski posnetek obstoječega stanja).
9. Gradnja ne sme posegati v zaščiteni gozdni osamelec.
10. V osrednjem delu se mora urediti igrišče za otroke (9 m2 na otroka), lahko tudi ob gozdu. Vse javne ceste, zunanja parkirišča in pešpoti se mora zasaditi z drevjem ali grmovnicami.
9. člen
Besedilo 9. in 10. člena se črta.
10. člen
V 12. členu se za 1. točko doda naslednje besedilo:
Možna je gradnja Doma za starejše občane.
11. člen
13. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Gradnja vrtca in širitev šole se organizira v enovitem objektu s povezovalnim prizidanim delom, na severni strani obstoječe šole.
– vzdolžni gradbeni liniji vrtca in šole bosta pravokotni na vzhodni trakt obstoječe šole,
– tlorisne dimenzije objekta so 68,70 m × 18,50 m, tolerance  1 m,
– vertikalne dimenzije objekta so P+1,
– streha bo simetrična dvokapnica z enakim naklonom kot obstoječi objekt, kritina betonska, višina slemena bo 12,50 m, toleranca  1 m,
– povezovalni del se bo nahajal na mestu obstoječega vhoda tako, da je oblikovan kot polkrožni prostor z amfiteatralno tribuno in streho v stekleni izvedbi,
– obstoječi in prizidani del morata tvoriti oblikovno in funkcionalno celoto!«.
12. člen
V 14. členu se za besedilom 5. točke doda naslednje besedilo:
»6. Predvidena je gradnja oziroma razširitev telovadnice v obliki pozidave na zahodni strani obstoječe telovadnice,
– ob vzhodnem delu razširjene telovadnice je predvidena gradnja tribun za ca. 500 gledalcev,
– objekt je zasnovan kot pretežno enoetažen prostor z garderobami pod tribuno,
– tlorisne dimenzije objekta so 44 m × 32,40 m, tolerance +1 m,
– streha je simetrična dvokapnica, smer slemena je vzporedna s slemenom obstoječe telovadnice, kritina bo trapezna pločevina v mat barvi, višina slemena bo 12,50 m  0,50 m od kote terena pri vhodu,
– športno igrišče je enotna urejena površina z rokometnim in košarkaškim igriščem in krožnim tekaškim poligonom,
– za dovoz do južnega dela morfološke enote 5A bo zgrajen del z zazidalnim načrtom predvidene ceste od občinske ceste Škofljica Zalog do slepega zaključka za delom do vrtca. Izveden bo tudi priključek in slepi zaključek kot del predvidene povezave z morfološko enoto 5A,
– v južni del morfološke enote 5A bo segala regulacijska linija obstoječe ceste Škofljica Zalog in predvidene napajalne ceste. Prostor ob hodniku za pešce do regulacijske linije bo pripadal cestnemu svetu,
– v severnem delu morfološke enote 5A bo na novo urejenih 28 + 4= 32 PM. Dovoz do njih bo urejen z novim priključkom na predvideno cesto po zazidalnem načrtu.
13. člen
V 18. členu se za prvim stavkom pred dvopičjem doda naslednje besedilo: »v morfološki enoti 2A«.
14. člen
20. člen se spremeni tako, da se glasi:
Zasnova napajalne ceste do posameznih morfoloških enot ostane lokacijsko in dimenzijsko nespremenjena in je določena v grafičnem delu načrta prometne ureditve.
Znotraj posamezne morfološke enote (1A, 2A/1, 2B, 4A, 5A/1) pa se prometna shema lahko spreminja na podlagi celovite zazidalne in prometne ureditve za morfološko enoto. Parkirna mesta se izračunavajo na podlagi opisa v 8. členu.
15. člen
22. člen se črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
Za območje je predvidena plinifikacija. Novogradnja objektov v sklopu organizirane gradnje se mora priključiti na predvideno omrežje plinovoda v skladu s pogoji upravljavca omrežja.
Obstoječi objekti se lahko naknadno priključijo na plinsko omrežje.
Za potrebe širitve šole se izvede centralno ogrevanje z lastno kotlarno na ekstra lahko kurilno olje. Ob izvedbi predvidenega plinovoda se osnovna šola naknadno priključi na plinsko omrežje, hkrati se kotlarno preuredi na zemeljski plin.
16. člen
23. člen se črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
Objekti, ki se gradijo v organizirani gradnji je treba priključiti na javno vodovodno omrežje, ki jo v postopku za pridobitev lokacijskega dovoljenja potrdi pristojna služba za vodovodno omrežje.
Za potrebe širitve šole se obstoječi vodovod PVC d 225 prestavi v rob pločnika ceste Ljubljana–Kočevje, ki poteka zahodno od osnovne šole.
Trasa predvidenega vodovoda je razvidna iz situacije komunalnih naprav in je usklajena s traso kanalizacije po projektni nalogi JP Vodovod–Kanalizacija, TIS – razvojna služba, Ambrožev trg 7, Ljubljana pod št. 2096V.
17. člen
24. člen se črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
Objekti, ki se gradijo v organizirani gradnji je treba priključiti na javno kanalizacijo oziroma čistilno napravo, ki jo v postopku za pridobitev lokacijskega dovoljenja potrdi pristojna služba za kanalizacijsko omrežje.
Za potrebe širitve šole se izvede javna kanalizacija za odvod komunalne odpadne vode. Po Kočevski cesti ter delno po dovozni cesti osnovne šole poteka kanal iz PVC za odvod komunalne odpadne vode, dim. DN 300 mm. Komunalne odpadne vode se odvajajo do črpališča Škofljica I ter naprej do čistilne naprave Škofljica.
Za odvod padavinske odpadne vode iz območja osnovne šole je zgrajen interni kanal za odvod padavinske vode z iztokom v potok Škofeljščica.
Trasa predvidene kanalizacije je razvidna iz situacije komunalnih naprav in je usklajena s traso kanalizacije po projektni nalogi JP Vodovod – Kanalizacija, TIS – razvojna služba, Ambrožev trg 7, Ljubljana pod št. 2751/K.
18. člen
36. člen se črta in nadomesti z besedilom:
Spremembe zazidalnega načrta za potrebe šole in vrtca so stalno na vpogled pri:
– Občini Škofljica,
– Upravni enoti Ljubljana, izpostava Vič-Rudnik.
19. člen
37. člen se črta in nadomesti z besedilom:
»Nadzor nad izvajanjem tega zazidalnega načrta opravlja v skladu z zakonom o urejanju naselij pristojna inšpekcijska služba.«
20. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in Uradnem glasilu Občine Škofljica.
Št. 01503/08/2001/25-7
Škofljica, dne 25. aprila 2001.
Župan
Občine Škofljica
dr. Jože Jurkovič, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti