Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001

Kazalo

1662. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu ob Mizarski - objekt Karitas, stran 2926.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/98 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/91, 29/95 in 44/97) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99) je Občinski svet občine Slovenske Konjice na 22. seji dne 29. 3. 2001 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu ob Mizarski – objekt Karitas
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
Za območje obravnave veljata odloka: odlok o sprejetju zazidalnega načrta stanovanjske soseske ob Mizarski cesti (Uradni list SRS, št. 7/77) in odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta stanovanjska soseska ob Mizarski (Uradni list SRS, št. 40/86).
Nameravani poseg, rušenje obstoječega objekta in gradnja objekta za potrebe domskega varstva predstavlja spremembo odloka o sprejetju zazidalnega načrta stanovanjske soseske ob Mizarski cesti (Uradni list SRS, št. 7/77).
Za 2. členom veljavnega odloka se vstavijo novi členi, ki sledijo.
2. člen
Zazidalni načrt iz 1. člena, ki ga je izdelal Razvojni center IUP d.o.o., Celje pod številko projekta 36/2000, je sestavni del odloka in vsebuje:
A) Tekstualni del,
B) Soglasja in mnenja pristojnih organov in organizacij,
C) Grafične priloge.
II. MEJE OBMOČJA UREJANJA
3. člen
Območje obravnave obsega dve parceli ob Žički cesti št. 17 v Slovenskih Konjicah, št. 919/88 in 919/89, obe k. o. Konjice.
Površina območja urejanja
Površina območja urejanja je 1307m2
III. FUNKCIJA OBMOČJA UREJANJA
4. člen
Območje obravnave je namenjeno izgradnji objekta za domsko varstvo invalidnih oseb. Glede na lokacijo parcele, je predvidena namembnost objekta primerna in ustrezna.
IV. URBANISTIČNO-ARHITEKTONSKA ZASNOVA
5. člen
Predmet obravnave sta dve parceli. Na zahodni strani obravnavnega območja že stoji objekt Karitasa, na južni strani je cesta, na severni in vzhodni strani in v širšem območju pa so enodružinske stanovanjske hiše. Ker je predmet obravnave en sam objekt, urbanistične zasnove ne moremo obravnavati, tipologija objekta (prostostoječi objekt) pa odgovarja urbanistični zasnovi širšega območja.
6. člen
Pogoji za realizacijo
Za realizacijo nameravanega posega je potrebna rušitev obstoječega objekta. Za rušitev je že bilo izdano gradbeno dovoljenje Upravne enote Slovenske Konjice št. 351-5000/00 1313, z dne 4. 9. 2000.
Pri rušenju objekta in odstranjevanju ograje je potrebno dela izvajati tako, da le-to ne bo povzročalo škode na objektih in površinah sosedov.
7. člen
Pogoji za gabarite in arhitekturno oblikovanje objektov
Tlorisni gabarit objekta bo imel mejne dimenzije objekta 21 metrov krat 26 metrov, znotraj teh dimenzij pa je tlorisni gabarit členjen (glej situacije), tako, da bo tlorisni gabarit oklepal dva notranja atrija. Na severno parcelo bo objekt mejil s pritličnim oziroma kletnim izzidkom, v dimenzijah že obstoječega gabarita. Višinski gabarit bo: klet, pritličje, ena etaža in izzidano podstrešje, višina objekta od tal do venca bo 6 metrov, do slemena 11,20 metrov. Možne so tolerance za višino nastopnega podesta v pritličju do 20 centimetrov. Streha bo simetrična dvokapnica z naklonom strešine od 38–45°.
Fasada bo omet v pastelnih barvah, kritina opeka ali opeki podoben material po barvi in strukturi. Strešna okna bodo usklajena z arhitekturo objekta.
8. člen
Pogoji za urejanje zunanje ureditve
Zunanja ureditev bo prilagojena funkciji objekta. Na vzhodni strani dvorišča bodo urejena parkirna mesta, del površin na zahodni strani objekta bo parkovno urejen.
Obstoječe znamenje bo vključeno v zunanjo ureditev.
Ograja okoli parcele bo po dolžini členjena z vertikalnimi stebriči, kovinske ali betonske izvedbe, zidani parapetni zid in ostali arhitekturni elementi bodo obojestransko enako oblikovani. Vmesna polnila bodo kovinska mreža. Oporni zid na severni strani je potrebno sanirati, del zidu pritličnega objekta, je potrebno obložiti z ustreznim materialom in ga obsaditi s popenjavko.
Ograjo na cestno stran je potrebno izvesti v kombinaciji z zimzeleno živo mejo.
Drevesa, ki v času cvetenja povzročajo alergije, ni dovoljeno saditi (breze).
9. člen
Funkcionalna zemljišča
Funkcionalno zemljišče obsega obe parceli.
V. POGOJI ZA PROMETNO UREJANJE
10. člen
Objekt je dostopen z obstoječega dovoza z Žičke ceste. Vhod in dovoz bosta ločena, na dvorišču je možno urediti 4–8 parkirnih mest.
Priključek na občinsko cesto je potrebno izvesti v isti ravnini, kot je občinska cesta.
Ob občinski cesti je potrebno upoštevati hodnik za pešce.
VI. POGOJI ZA KOMUNALNO, ENERGETSKO IN TELEKOMUNIKACIJSKO UREJANJE
11. člen
Objekt, predviden za rušenje, je priključen na vodovodno, kanalizacijsko, električno in teleprenosno omrežje. Ogrevanje je urejeno s plinom, z nadzemnim rezervoarjem utekočinjenega naftnega plina.
Vodovodno omrežje
Na obravnavanem območju je izgrajen vodovod, upravljavec je JKP Slovenske Konjice.
Objekt bo oskrbovan z vodo iz javnega vodovoda PE 80 DN 90 mm preko predvidenega priključka 3/4" v skladu s pogoji upravljavca.
Vsa križanja s kanalizacijo ali cesto je obvezno izvesti z zaščito vodovoda v BC  150, ki se obbetonira ali v zaščitni jekleni cevi. Priključni vodovod je potrebno izgraditi z min. odmikom 4 m od predvidenega objekta.
Kanalizacija
Na obravnavanem območju je izgrajeno kanalizacijsko omrežje v mešanem sistemu, upravljavec je JKP Slovenske Konjice. Objekt je potrebno obvezno priključiti na obstoječi kanal mešanega sistema  200 preko skupnega zbirnega jaška meteorne in fekalne kanalizacije z enim priključkom.
V javno kanalizacijo je dovoljeno odvajati vode, ki ustrezajo MDK (Uradni list RS, št. 35/97). Meteorne vode s strešin in utrjenih površin morajo biti obvezno ločene od sanitarnih ter speljane preko peskolovov in skupnega zbirnega jaška meteorne in fekalne kanalizacije v javno kanalizacijo.
Padavinske in odpadne vode s povoznih površin je potrebno zbrati preko cestnih rešetk v zbirnem jašku in jih preko lovilca olj in bencina voditi v javno kanalizacijo (Uradni list RS, št. 55/97).
Za vse posege je potrebno upoštevati pogoje tangiranega upravljavca.
Elektro omrežje
V neposredni bližini obravnavanega območja se nahaja nizkonapetostno omrežje. Priključna moč objekta je ocenjena na podlagi primerjave s podobnimi objekti na 39kW. Napajanje predvidenega objekta bo možno iz obstoječe transformatorske postaje TP Milenkova S.K. (t–337).
Za vse posege je potrebno upoštevati pogoje tangiranega upravljavca.
Telefonsko omrežje
Priključek na telefonsko omrežje je možno izvesti v skladu s pogoji tangiranega upravljavca.
Ogrevanje
Ogrevanje bo urejeno s plinom, z nadzemnim rezervoarjem utekočinjenega naftnega plina.
VII. VARSTVO OKOLJA
12. člen
Hrup
Območje obravnave sodi v III. stopnjo varstva pred hrupom, kjer je dopusten poseg v okolje, ki je manj moteč zaradi povzročanja hrupa. To je (obstoječe in predvideno) trgovsko poslovno stanovanjsko območje, ki je hkrati namenjeno bivanju.
Mejne ravni hrupa za III. območje (življenjsko okolje)
---------------------------------------------------------------------
                            nočna raven                  dnevna raven
                               Ln                            Ld
---------------------------------------------------------------------
mejne ravni (dBA)               50                            60
kritične ravni (dBA)            59                            69
---------------------------------------------------------------------
mejne ravni
za vire hrupa (dBA)             48                            58
---------------------------------------------------------------------
Vir: uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju (Uradni list RS, št. 45/95).
Varstvo voda
Upoštevati je potrebno pogoje upravljavca za komunalno infrastrukturo.
Odpadki
Način zbiranja in odvoz odpadkov mora biti skladen z določili občinskega odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 41/96). Posode za odpadke je potrebno postaviti na ekološko tehnično brezhiben prostor.
VIII. POŽARNA VARNOST
13. člen
Varen umik je možen na dvorišče in parkirne površine.
Promet in delovne površine za intervencijska vozila so možna po obstoječih in peš poteh in parkirnih površinah.
Viri za zadostno oskrbo vode za gašenje bodo zagotovljeni iz vodovoda preko hidrantnega omrežja. Pri načrtovanju hidrantnega omrežja je potrebno upoštevati pravilnik o tehničnih normativih za hidrantno omrežje in gašenje požarov (Uradni list RS, št. 30/91).
IX. TOLERANCE
14. člen
Tolerance v ureditvenem območju ZN veljajo za višinski objekt. V višino je možno objekt povišati za višino nastopnega podesta v pritličju do 20 centimetrov.
X. KONČNE DOLOČBE
15. člen
Zazidalni načrt spremembe in dopolnitve ZN ob Mizarski – objekt Karitas, je stalno na vpogled na Občini Slovenske Konjice.
16. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna inšpekcija.
17. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 025-1/01-9201-22/6
Slovenske Konjice, dne 29. marca 2001.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti