Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001

Kazalo

1632. Program priprave za lokacijski načrt za napajalni plinovod Krško-Brežice in za spremembo in dopolnitev PIA na območju plinifikacije Občine Brežice, stran 2893.

Na podlagi 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93 in 71/93 ter Uradni list RS, št. 44/97) in 30. člena statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 49/99, 86/99) je župan Občine Brežice dne 28. 3. 2001 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za lokacijski načrt za napajalni plinovod Krško–Brežice in za spremembo in dopolnitev PIA na območju plinifikacije Občine Brežice
1. člen
1. Predmet in cilj
S tem programom se podrobneje določi vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, ki jih je potrebno izdelati v postopku izdelave lokacijskega načrta za napajalni plinovod Krško–Brežice in sprememb in dopolnitev PIA na območju Občine Brežice, subjekti, ki sodelujejo pri izdelavi, način njihovega sodelovanja, obveznosti, ki jih morajo opraviti, roki za posamezne faze izdelave ter sredstva, potrebna za pripravo.
Lokacijski načrt za napajalni plinovod temelji na odloku o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Brežice v letu 1993 (Uradni list RS, št. 37/94) in se izdela v skladu z veljavno zakonodajo.
V odloku o spremembah in dopolnitvah SDP in DDP (Uradni list RS, št. 37/94) na strani 2421 pod Plinovodno omrežje je predvideno: Za gradnjo plinovoda se bo izdelal lokacijski načrt v skladu z študijo plinifikacije za območje občine – za napajalni plinovod.
Na območjih veljavnih prostorsko izvedbenih aktov, kjer plinifikacija ni predvidena, je pa predvidena s plinifikacijo Občine Brežice, se izvede sprememba in dopolnitev PIA.
2. člen
2. Strokovne podlage
Pri izdelavi LN in sprememb in dopolnitev se upoštevajo izdelane strokovne podlage, ki so bile pripravljene za planske akte Občine Brežice, s tem, da se jih preveri in dopolni z ažurnimi podatki in študijami.
Pred izdelavo in v času priprave se izdela še naslednje strokovne podlage in študije:
– oskrba Brežic z zemeljskim plinom – idejna rešitev.
3. člen
3. Obseg in vsebina LN in sprememb in dopolnitev PIA
Območje LN zajema traso od občinske meje (ta pride od MRP Drnovo pod hitro cesto proti Cerkljam) do MRP Brežice center. Natančna meja območja se določi v osnutku LN na osnovi strokovnih podlag.
Spremembe in dopolnitve PIA pa so predvidene na območju Cerkelj, Krške vasi, Term Čatež, Brežic in odloka o PUP za Občino Brežice.
LN in sprememba PIA morajo biti pripravljeni tako, da bo njihov tekstualni in grafični del skladen z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor, navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov in zakona o varstvu okolja.
4. člen
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev PIA se morajo uporabiti in smiselno upoštevati obstoječi PIA Občine Brežice.
5. člen
4. Nosilci v postopku priprave
Naročnik in investitor LN in sprememb in dopolnitev PIA je ADRIAPLIN d.o.o. Ljubljana.
Izdelovalec LN in sprememb in dopolnitev PIA bo izbran s strani investitorja.
Naloge 67. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor opravi Oddelek za prostorsko načrtovanje in razvoj Občine Brežice.
6. člen
5. Soglasodajalci
Organi in organizacije, ki morajo podati pogoje ter soglasja k osnutku LN:
– RS, Ministrstvo za obrambo, Uprava za logistiko, Ljubljana
– RS, Ministrstvo za obrambo, Inšpektor RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Krško
– RS, Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Območna enota Novo mesto, izpostava Krško
– Občina Brežice, Oddelek za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve, Brežice
– KS Krška vas
– KS Cerklje ob Krki
– KS Brežice
– KS Šentlenart
– KS Zakot – Bukošek
– Elektro Celje, PE Krško
– Savske Elektrarne
– Telekom Slovenije, Novo mesto
– KOP Brežice
– DRSC, izpostava Novo mesto
– ZVNKD Novo mesto
– DARS, Ljubljana.
Če se v postopku priprave sprememb in dopolnitev ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Soglasodajalci morajo v 30 dneh po prejemu dokumentacije za pridobitev pogojev posredovati svoje pogoje pisno, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje k osnutku ni potrebno.
Na izdelani osnutek LN in sprememb in dopolnitev PIA morajo soglasodajalci v tridesetih dneh po prejemu vloge pisno izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje oziroma mnenje sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasij se preverja upoštevanje zahtevanih pogojev v osnutku LN in sprememb in dopolnitev PIA. Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
8. člen
6. Terminski plan
Osnutek LN in sprememb in dopolnitev PIA se dostavi strokovnim službam občine po pridobitvi in uskladitvi pogojev soglasodajalcev.
Župan sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka po prejemu osnutka.
V času trajanja javne razgrnitve, ki traja najmanj 30 dni, je organizirana javna obravnava.
Občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov k osnutku LN in sprememb in dopolnitev PIA.
Po sprejetju stališč do pripomb, se dopolni osnutek v tistih sestavinah, na katerega so se nanašale strokovno utemeljene pripombe in predlogi.
Na dopolnjen osnutek se pridobijo soglasja pristojnih organov in organizacij, ki so določena v 6. členu – točka 5.
Predlog LN in sprememb in dopolnitev PIA se posreduje občinskemu svetu v sprejem.
Po sprejemu na občinskem svetu se predloži 4 izvode LN in sprememb in dopolnitev PIA Občini Brežice.
Občina Brežice objavi odlok o LN in spremembah in dopolnitvah v Uradnem listu RS.
7. Končna določba
Ta program priprave začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 353-2/99
Brežice, dne 28. marca 2001.
Župan
Občine Brežice
Vladislav Deržič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti