Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/2001 z dne 19. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/2001 z dne 19. 1. 2001

Kazalo

311. Program priprave lokacijskega načrta severne obvoznice v Slovenj Gradcu, stran 421.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec dne 20. 12. 2000 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
lokacijskega načrta severne obvoznice v Slovenj Gradcu
1. člen
Izhodišča za pripravo lokacijskega načrta
Po veljavnih spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Slovenj Gradec za obdobje 1986–2000, dopolnjenega v letih od 1990 do 1998 ter družbenega plana občine Slovenj Gradec za obdobje od leta 1986–1990, dopolnjenega v letih 1990 in 1998 za območje Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 93/99, popravek Uradni list RS, št. 23/00) je predvidena izdelava lokacijskega načrta za severno obvoznico. Predvidena je izgradnja severne obvoznice skozi industrijski kompleks do ceste Slovenj Gradec–Ravne in naprej do Podgorske ceste.
2. člen
Priprava lokacijskega načrta
1. Območje urejanja in obseg priprave lokacijskega načrta
Območje urejanja vključuje nadaljevanje Kidričeve ceste preko Suhodolnice po njivskih in travniških površinah do obstoječe asfaltirane ceste na zahodnem delu IC5 ter poteka naprej po travniških površinah južno od IC5 in se priključi na republiško cesto III. razreda št. 227.
Ob pripravi lokacijskega načrta bo treba posebno pozornost posvetiti dejstvu, da se bo severna obvoznica umestila v še nepozidan prostor, ki predstavlja širitveni potencial mesta Slovenj Gradec v bodoče in že grajeno strukturo v njenem osrednjem delu.
Lokacijski načrt se pripravi v vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) – v nadaljevanju: ZUNDPP in podzakonskim navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
2. Predhodno pripravljene strokovne podlage
Predhodno veljavne strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se jih mora upoštevati pri pripravi lokacijskega načrta so:
– spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Slovenj Gradec za obdobje 1986–2000, dopolnjenega v letih od 1990 do 1998 ter družbenega plana občine Slovenj Gradec za obdobje od leta 1986–1990, dopolnjenega v letih 1990 in 1998 za območje Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 93/99, popravek Uradni list RS, št. 23/00),
– odlok o prostorsko ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij popisnih oziroma matičnih okolišev Slovenj Gradca s Starim trgom, Pamečami, Podgorjem, Šmartnim in Mislinjo (Uradni list SRS, št. 4/88),
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– drugi elementi obdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve, okoljevarstvene študije),
– vse predhodne študije o vplivu dejavnosti na širšo okolico,
– študija prostorske prevere severozahodne obvoznice, ki jo je izdelal ZUM Maribor, marec 1998.
3. Posebne strokovne podlage za lokacijski načrt
V skladu z ZUNDPP in podzakonskim navodilom o vsebini strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85) se za izdelavo osnutka lokacijskega načrta pripravijo posebne strokovne podlage, ter poročilo o presoji vplivov na okolje, kolikor se v postopku izdelave in sprejema ugotovi, da je to poročilo potrebno.
4. Organi in organizacije, ki morajo dati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka lokacijskega načrta:
– Ministrstvo za zdravstvo Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Dravograd, Mariborska c. 2, Dravograd,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Slovenj Gradec, Meškova 21, Slovenj Gradec,
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste, Tržaška 19, Ljubljana,
– Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine v Mariboru, Slomškov trg 6, Maribor,
– Elektro Celje, PE Slovenj Gradec, Francetova 12, Slovenj Gradec,
– Telekom Slovenije, PE Maribor, Titova c. 38, Maribor,
– Vodnogospodarski sektor Drava Ptuj, Glavni trg 19c, Maribor,
– Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec, Partizanska 12, Slovenj Gradec,
– Geoplin, Cesta Ljubljanske brigade 11, Ljubljana,
– Colatio plin Slovenj Gradec, Meškova 21, Slovenj Gradec.
Kolikor se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za lokacijski načrt ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Pred pričetkom priprave lokacijskega načrta morajo organi in organizacije iz te točke na zahtevo izdelovalca lokacijskega načrta podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi usmeritvami usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi posebnih strokovnih podlag oziroma pri pripravi osnutka lokacijskega načrta. Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v tridesetih dneh od zahteve. V fazi priprave predloga lokacijskega načrta s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami v lokacijskem načrtu soglašajo.
5. Vsebina lokacijskega načrta
Lokacijski načrt se pripravi kot smiselni izvleček sestavin iz 28., 29. in 32. člena ZUND.
3. člen
Terminski plan in postopek izdelave ter sprejemanja lokacijskega načrta
S pripravo posebnih strokovnih podlag za lokacijski načrt se začne po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
Osnutek lokacijskega načrta se izdela na podlagi posebnih strokovnih podlag in programske zasnove.
Po ugotovitvi občinske strokovne službe, da osnutek lokacijskega načrta vsebuje vse sestavine predpisane s programom priprave, župan predlaga občinskemu svetu, da se osnutek javno razgrne.
Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka lokacijskega načrta; sklep o javni razgrnitvi se objavi v javnih glasilih oziroma drugih sredstvih javnega obveščanja.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Mestne občine Slovenj Gradec za 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava na sedežu Mestne občine Slovenj Gradec.
Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka lokacijskega načrta.
Po končani javni razgrnitvi obravnava Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec pripombe in predloge ter zavzame od njih stališče. Na podlagi teh stališč se osnutek lokacijskega načrta dopolni, pridobe soglasja pristojnih organov, organizacij oziroma skupnosti ter pripravijo druge potrebne tehnične rešitve.
Župan Mestne občine Slovenj Gradec posreduje tako dopolnjen osnutek lokacijskega načrta občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem lokacijskega načrta z odlokom.
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
4. člen
Organizacija priprave lokacijskega načrta
Naročnik lokacijskega načrta je Mestna občina Slovenj Gradec. Koordinator pri izdelavi je župan Mestne občine Slovenj Gradec oziroma po njegovem pooblastilu strokovni sodelavec za področje urejanje prostora.
Izdelovalec lokacijskega načrta se določi po sprejetju programa priprave na podlagi zbranih ponudb.
5. člen
Začetek veljavnosti
Program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejetja na Občinskem svetu mestne občine Slovenj Gradec.
Št. 34404-07/2000
Slovenj Gradec, dne 20. decembra 2000.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Janez Komljanec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti