Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001

Kazalo

256. Program priprave za izdelavo ureditvenega načrta Gotenica - vadbeni center (P7/M1), stran 360.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/89, ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/39, 47/93, 71/93 in 44/97) in 27. člena statuta Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 23/99 in 53/99) je Občinski svet občine Kočevje na 17. redni seji dne 20. 11. 2000 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za izdelavo ureditvenega načrta Gotenica – vadbeni center (P7/M1)
I. IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO UREDITVENEGA NAČRTA
1. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-1990, dopolnjen v letu 1999 (Uradni list RS, št. 71/00), daje pravno podlogo za Ureditveni načrt Gotenica - vadbeni center (v nadaljevanju: UN), saj v 3. členu pod točko 15. Usmeritve glede načina urejanja s prostorskimi izvedbenimi akti določa, da se z UN ureja območje Gotenica – vadbeni center pod oznako P7/M1.
2. člen
S tem programom se podrobneje določajo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, posebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejema UN. Subjekte, ki sodelujejo pri pripravi in izdelavi UN, način njihovega sodelovanja, oziroma naloge, ki jih morajo opraviti ter roki za posamezne faze izdelave UN.
Osnovno usmeritev območja, ki se ureja z ureditvenim območjem, predstavljata stanovanjska namembnost in zadostitev potreb družbene dejavnosti.
Območje P7/M1 predstavlja zaključeno območje, ki ga je možno smiselno uporabiti za potrebe policijskih dejavnosti, ki jih na tem območju izvaja Policija že sedaj, predvsem pa se kaže namen po povečanju obsega in kvalitete v prihodnosti, zaradi česar izhaja potreba po celoviti ureditvi tega prostora.
II. PRIPRAVA UREDITVENEGA NAČRTA
1. Območje urejanja in obseg priprave UN
3. člen
Območje UN je določeno v grafičnem delu odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986–2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986–1990, dopolnjen v letu 1999 in leži vzhodno od regionalne ceste R3-655 Dolenja vas-Kočevska Reka. Površina območja, ki se bo urejala z UN znaša približno 12,80 ha.
UN mora biti pripravljen skladno z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) (v nadaljevanju: ZUNDPP), z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85) ter zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93 in 1/96).
2. Predhodno pripravljene strokovne podlage
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se je mora upoštevati pri pripravi UN so:
– prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-1990, dopolnjen v letu 1999 (Uradni list RS, št. 71/00),
– smernice nadaljnjega razvoja Vadbenega centra Gotenica; MNZ, Policija, Generalna policijska uprava, šifra: 0020-6-001/157-00, 6. 7. 2000,
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih, objektih in napravah,
– podatki o naravnih lastnosti prostora,
– drugi elementi obdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve itd.),
– podatki o okolju ter varstvu naravne in kulturne dediščine območja Gotenica.
3. Posebne strokovne podlage
V skladu z zakonom o urejanju naselij in drugih posegih v prostor in navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in vsebini prostorsko izvedbenih aktov, se za izdelavo UN pripravijo posebne strokovne podlage za celotno območje UN in izdela poročilo o presoji vplivih na okolje, kolikor se v postopku izdelave in sprejema ugotovi, da je to potrebno.
III. SOGLASJA , POGOJI IN MNENJA
4. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka ureditvenega načrta, ter soglasja k dopolnjenemu osnutku ureditvenega načrta so:
– Občina Kočevje, Oddelek za okolje in prostor,
– Občina Kočevje, Oddelek za gospodarstvo, turizem in gospodarske javne službe,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave,
– Regionalni zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Ljubljana,
– JP Komunala Kočevje,
– JP Elektro PE Elektro Kočevje,
– Telekom Slovenije, PE Kočevje,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
– JP Hydrovod,
– Ministrstvo za obrambo, Uprava za obrambo,
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste, izpostava Novo mesto,
– Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Veterinarska inšpekcija RS, izpostava Kočevje,
– Krajevna skupnost Kočevska Reka.
5. člen
Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v tridesetih dneh od zahteve. V fazi priprave osnutka UN s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev, ki so bili s strani soglasodajalcev podani pred izdelavo osnutka. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami v UN soglašajo.
IV. VSEBINA UREDITVENEGA NAČRTA
6. člen
Osnutek se izdela skladno s predhodno pripravljenimi podlagami, strokovnimi podlagami in pridobljenimi predhodnimi mnenji in pogoji organizacij in skupnosti ter z elementi in sestavinami, kot jih predpisuje ZUNDPP (Uradni list SRS, št. 18/84, 7/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 29/90, 18/93 in 47/93) ter navodilo o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85).
Osnutek se izdela v naslednji vsebini:
Osnutek
a) tekstualni del
– obrazložitev prostorskih pogojev za realizacijo planskih odločitev,
– opis območja urejanja in obodne meje,
– opis prostorskih rešitev po posameznih področjih,
– rešitve in pogoji v zvezi z infrastrukturnimi objekti in napravami,
– rešitve in pogoji v zvezi z varovanjem okolja,
– ukrepi za zavarovanje delovnega in bivalnega okolja,
– zasnova ureditve zelenih in prometnih površin,
– rešiteve v zvezi z zaščito pred naravnimi in drugimi nesrečami,
– seznam parcel, ki se nahajajo znotraj meje obravnavanega območja z seznamomm lastnikov zemljišč in objektov,
– etape (faze) izvajanja ureditvenega načrta,
– pogoji pristojnih organov in organizacij,
– osnutek odloka;
b) grafični del
– prikaz iz prostorskih sestavin občinskega dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana za obravnavano območje,
– topografska karta s prikazom območja urejanja z UN v širšem merilu 1 : 5000,
– katastrski načrt z mejo območja urejanja 1 : 1000 geodetski topografski načrt z mejo območja urejanja 1 : 500,
– arhitekturno urbanističnoureditvena situacija območja 1 : 500,
– funkcionalne in oblikovalske rešitve objektov in naprav 1 : 500,
– ureditve varovanja po posameznih območjih (varovanje kulturne dediščine, zelene površine in druga možna operativnotehnična varovanja) 1 : 500,
– idejne rešitve komunalnih, energetskih rešitev in ureditev s področja prometa in zvez ter drugih objektov in naprav 1 : 500,
– idejne rešitve eventualnih prestavitev, rušitev in prilagoditev obstoječih objektov in naprav 1 : 500,
– karakteristični prečni profil in normalni vzdolžni profil tangiranih cest,
– in voznih površin 1 : 500.
7. člen
Po sprejetju stališč do pripomb se izdela dopolnjeni osnutek oziroma predlog UN, ki mora vsebovati še vsa predpisana soglasja ter tehnične elemente za zakoličevanje objektov in gradbenih parcel z določitevijo funkcionalnih zemljišč k objektom. Ustrezno tekstualnemu delu se dopolni tudi grafični del.
V. NOSILCI POSTOPKA PRIPRAVE IN IZDELAVE UREDITVENEGA NAČRTA
8. člen
Naročnik in investitor UN je Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova 2, Ljubljana.
Izdelovalec UN bo določen naknadno po proceduri, ki jo določa zakon o javnih naročilih (Uradni list RS, št. 39/00).
Kot koordinator postopka priprave, izdelave, in sprejema UN se določi župan Občine Kočevje, oziroma strokovna občinska služba - Oddelek za okolje in prostor pri Občini Kočevje.
VI. TERMINSKI PLAN IN POSTOPEK IZDELAVE IN SPREJEMA UREDITVENEGA NAČRTA
9. člen
Terminski plan izdelave UN za posamezne faze je:
Strokovne podloge in posebne strokovne podloge za izdelavo UN, 45 dni po podpisu pogodbe z izvajalcem, ki bo izbran na podlagi zakona o javnih naročilih.
Osnutek ureditvenega načrta, 60 dni po podpisu pogodbe z izdelovalcem ureditvenega načrta, ki bo izbran na podlagi zakona o javnih naročilih.
Javna razgrnitev osnutka UN, 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi, ki se objavi v Uradnem listu RS.
Stališča do pripomb, 15 dni po prejemu pripomb iz javne razgrnitve.
Predlog ureditvenega načrta, 45 dni po sprejetju stališč do pripomb na osnutek.
Končno gradivo, 15 dni po sprejetju UN na občinskem svetu.
Osnutek UN se pripravi na podlagi, strokovnih podlag in posebnih strokovnih podlag, skupaj s potrebnimi soglasji, pogoji in mnenji, in na osnovi njih pripravljenih stališč, skladno po programu priprave UN.
Ko občinska strokovna služba pristojna za prostor ugotovi, da osnutek UN vsebuje vse sestavine opredeljene z ZUNDPP (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97), z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85), ter zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93 in 1/96), ki so določene s programom priprave, predlaga županu, da se osnutek javno razgrne.
Župan Občine Kočevje predlaga Občinskemu svetu občine Kočevje, da sprejme sklep o tridesetdnevni javni razgrnitvi osnutka UN. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS. Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Kočevje in KS Kočevska Reka, za čas tridesetih dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi. V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava. Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka UN.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Kočevje zavzame stališča do pripomb in predlogov in jih poda v potrditev Občinskemu svetu občine Kočevje. Na podlagi sprejetega sklepa o zavzetju stališč, izdelovalec ureditvenega načrta pripravi dopolnjen osnutek, na katerega je potrebno pridobiti soglasje soglasodajalcev. Tako izdelan predlog župan Občine Kočevje posreduje občinskemu svetu v obravnavo in sprejem z odlokom. Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
10. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Kočevje.
Št. 352-61/00-141
Kočevje, dne 21. novembra 2000.
Župan
Občine Kočevje
Janko Veber, univ. dipl. inž. grad. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti