Uradni list

Številka 103
Uradni list RS, št. 103/2000 z dne 14. 11. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 103/2000 z dne 14. 11. 2000

Kazalo

4354. Sklep o razpisu referenduma o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Drenov Grič-Lesno brdo, stran 11037.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94, 38/96) in statuta Krajevne skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo, je Svet KS Drenov Grič–Lesno Brdo na seji dne 2. 11. 2000 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo
1. člen
Za območje Krajevne skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo se razpiše referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za financiranje:
a) gradnje mrliške vežice in pokopališča,
b) asfaltiranja in vzdrževanja krajevnih cest, javne razsvetljave,
c) dokončanja dvorane in gasilskega doma,
d) priprave na izgradnjo kanalizacijskega omrežja.
2. člen
Program nalog iz 1. člena tega sklepa je po cenah oktober 2000 ocenjen na 52,000.000 SIT, in sicer:
a) gradnja mrliške vežice in pokopališča 26,000.000 SIT,
b) asfaltiranje in vzdrževanje krajevnih cest, javna razsvetljava 16,000.000 SIT,
c) dokončanje dvorane in gasilskega doma 5,000.000 SIT,
d) priprava na izgradnjo kanalizacijskega omrežja 5,000.000 SIT.
3. člen
S sredstvi samoprispevka se bodo financirala dela v višini 37,000.000 SIT, s sredstvi prispevkov krajanov in društev 5,000.000 SIT in s sredstvi proračuna v višini 10,000.000 SIT.
4. člen
Referendum bo v nedeljo 3. 12. 2000 od 7. do 19. ure v prostorih gasilskega doma na Drenovem Griču.
5. člen
Samoprispevek bo uveden za obdobje petih let, in sicer od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2005.
6. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki stalno prebivajo na območju Krajevne skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo, in sicer:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače, po stopnji 1,5% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od opravljanja dejavnosti:
– od povprečne neto plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje po stopnji 1,5% če so zavarovani iz tega naslova in
– od ugotovljenega dobička po stopnji 1,5%;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, po stopnji 1,5% od izplačane pokojnine, razen tistih, katerih pokojnina je enaka ali nižja od zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 1,5% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov;
– zavezanci, ki imajo dohodek iz dveh ali več virov, navedenih v tem členu, plačujejo samoprispevek za vsak vir posebej.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin ob vsakem izplačilu.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavalo in odtegovalo samoprispevek Ministrstvo za finance, DURS, izpostava Vrhnika.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka, se Krajevni skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo dostavi seznam zaposlenih oziroma upokojencev, za katere se nakazuje samoprispevek.
8. člen
Samoprispevek se ne plačuje od socialnovarstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij učencev in študentov na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
9. člen
Pravico do glasovanja imajo vsi občani, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku s stalnim bivališčem v Krajevni skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo.
10. člen
Referendum vodi volilna komisija Krajevne skupnosti Drenov Grič–Lesno Brdo, pri čemer se smiselno uporabljajo določila zakona o lokalni samoupravi, zakon o volitvah v državni zbor in zakon o referendumu in o ljudski iniciativi.
11. člen
Družbeni nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranih sredstev opravlja nadzorni odbor krajevne skupnosti. Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Ministrstvo za finance, DURS – izpostava Vrhnika, v okviru svojih pristojnosti.
12. člen
Na referendumu glasujejo občani neposredno z glasovnicami. Na glasovnici je naslednje besedilo:
KRAJEVNA SKUPNOST DRENOV GRIČ–LESNO BRDO
                      GLASOVNICA
Na referendumu 3. 12. 2000 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo 5 let, to je od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2005 za financiranje programov:
a) gradnja mrliške vežice in pokopališča,
b) asfaltiranje in vzdrževanje krajevnih cest, javna razsvetljava,
c) dokončanje dvorane in gasilskega doma,
d) priprava na izgradnjo kanalizacijskega omrežja
GLASUJEM
      ZA                               PROTI
                   (pečat)
Tisti, ki glasuje, izpolni glasovnico tako, da obkroži “ZA”, če se strinja z uvedbo samoprispevka, oziroma “PROTI”, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
13. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Drenov Grič–Lesno Brdo.
14. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (9. člen zakona o dohodnini).
15. člen
Poročilo o izidu referenduma in po uspešno izvedenem referendumu tudi sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka se objavita v Uradnem listu RS.
16. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu RS.
Drenov grič–Lesno Brdo, dne 2. novembra 2000.
Predsednik
Krajevne skupnosti
Drenov Grič–Lesno Brdo
Franc Jelovšek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti