Uradni list

Številka 96
Uradni list RS, št. 96/2000 z dne 19. 10. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 96/2000 z dne 19. 10. 2000

Kazalo

4052. Odlok o ogrevanju soseske iz skupne kotlovnice v Naselju Borisa Kidriča v Metliki, stran 10464.

Na podlagi 18. člena statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 34/99) je Občinski svet občine Metlika na seji dne 28. 9. 2000 sprejel
O D L O K
o ogrevanju soseske iz skupne kotlovnice v Naselju Borisa Kidriča v Metliki
1. člen
S tem odlokom se urejajo režim, cenovna politika in izvajanje ogrevanja soseske iz skupne kotlovnice v Naselju Borisa Kidriča v Metliki, katera oskrbuje s toplotno energijo naslednje objekte: Kidričeva 2, Kidričeva 3, Kidričeva 5, Kidričeva 5a, Trgovsko poslovni center in Avtobusna postaja.
2. člen
Lastnik skupne kotlovnice, vključno z vso strojno opremo, kotli z gorilci, skladišča z rezervoarji za kurilno olje, instalacijami, kinetami in razvodi po posameznih podpostajah, je Občina Metlika.
Podpostaje z vso strojno opremo po posameznih objektih in nadaljevanje toplovodnih instalacij po objektih so v solasti etažnih lastnikov posameznega objekta. Podpostaje so v naslednjih objektih: Trgovsko poslovni center in Avtobusna postaja, medtem ko sta podpostaji v solastnini etažnih lastnikov v objektu Kidričeva 2, skupaj z objektom Kidričeva 3 in v objektu Kidričeva 5, skupaj z objektom Kidričeva 5a.
Instalacije ogrevanja, vključno z radiatorji v posameznih stanovanjih oziroma poslovnih prostorih, so izključno v lasti lastnika stanovanja oziroma poslovnega prostora.
3. člen
Kurilna sezona načeloma traja sedem mesecev, in sicer od 15. 10. do 15. 5. naslednjega leta, oziroma odvisno od zunanjih temperatur, ki lahko povzročijo podaljšanje ali skrajšanje kurilne sezone. Obračunsko obdobje na ogrevalnem sistemu je od 1. 7. do 30. 6. naslednjega leta.
V času ogrevanja izvajalec opravlja mesečne akontativne obračune stroškov ogrevanja. Osnova za obračun je porabljena toplotna energija, merjena v MWh ter odčitana na kalorimetrih v kotlarni in podpostajah za posamezni objekt. Osnovo za obračun predstavlja odčitek na izhodnem kalorimetru v kotlarni, medtem ko se izgube porazdelijo procentualno na podlagi odčitkov na kalorimetrih v podpostajah. Izvajalec ogrevanja je po pooblaščeni organizaciji zadolžen za vzdrževanje in redne preglede kalorimetrov v kotlarni in podpostajah.
Delitev stroškov ogrevanja, oziroma kriterij za obračun po posameznih stanovanjih in poslovnih prostorih, je v pristojnosti etažnih lastnikov v posameznem objektu in ga morajo sprejeti na zboru lastnikov ter o tem obvestiti izvajalca ogrevanja najkasneje do pričetka kurjenja in velja do preklica.
4. člen
Občina na podlagi javnega razpisa izbere upravnika kotlovnice, ki po medsebojni pogodbi izvaja ogrevanje, skrbi za vzdrževanje kotlovnice in pripadajočih objektov ter izvaja sprejeto cenovno politiko s tekočim obračunavanjem akontativnih stroškov ogrevanja končnim porabnikom.
5. člen
Pred vsako kurilno sezono občina sprejme in objavi ceno ogrevanja za tekočo kurilno sezono in način obračunavanja, kar med letom izvaja upravnik kotlovnice po medsebojni pogodbi. Pred pričetkom kurilne sezone izvajalec ogrevanja, v prisotnosti predstavnikov posameznih objektov, popiše stanje kalorimetrov v podpostajah in stanje glavnega kalorimetra v kotlovnici.
6. člen
Upravnik je dolžan skrbeti za redno servisiranje in tekoča popravila v kotlovnici in do razdelilnih podpostaj, oziroma do glavnih kalorimetrov za posamezni objekt, upravljanje s podpostajami in nadaljevanjem toplovoda kot solastnino pa je prepuščeno etažnim lastnikom.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 013-10/00
Metlika, dne 28. septembra 2000.
Župan
Občine Metlika
Slavko Dragovan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti