Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2000 z dne 22. 8. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2000 z dne 22. 8. 2000

Kazalo

3484. Odlok o razpisnih pogojih za dodelitev koncesije za izvajanje pomoči družini na domu, stran 9195.

Na podlagi 47. člena zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 54/92 in 41/99), 4. člena odloka o organiziranju pomoči družini na domu v Mestni občini Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 59/00) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99) je Svet mestne občine Slovenj Gradec na 20. seji dne 13. 7. 2000 sprejel
O D L O K
o razpisnih pogojih za dodelitev koncesije za izvajanje pomoči družini na domu
1. člen
Mestna občina Slovenj Gradec (v nadaljevanju, koncedent) s tem odlokom določa:
– predmet koncesije,
– obseg storitev,
– območje za katerega se razpisuje koncesija,
– uporabniki storitev,
– začetek in čas trajanja koncesije,
– način financiranja,
– pogoji, ki jih mora izpolnjevati koncesionar.
2. člen
Koncesija bo podeljena na podlagi javnega natečaja, objavljenega v Uradnem listu RS.
Za razpis javnega natečaja se uporabljajo določila pravilnika o koncesijah na področju socialnega varstva (Uradni list RS, št. 27/97 in 57/99).
Javni natečaj razpiše župan.
Predmet koncesije je izvajanje socialne oskrbe, ki vsebuje:
– gospodinjsko pomoč, kamor sodijo: prinašanje enega pripravljenega obroka ali nabava živil in priprava enega obroka hrane, pomivanje uporabljene posode, osnovno čiščenje bivalnega dela prostorov z odnašanjem smeti, postiljanje in osnovno vzdrževanje spalnega prostora;
– pomoč pri vzdrževanju osebne higiene, kamor sodijo: pomoč pri oblačenju ali slačenju, pomoč pri umivanju, hranjenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb, vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov;
– pomoč pri ohranjanju socialnih stikov, kamor sodijo: vzpostavljanje socialne mreže z okoljem, s prostovoljci in sorodstvom, spremljanje upravičenca pri opravljanju nujnih obveznosti, informiranje ustanov o stanju in potrebah upravičenca ter priprava upravičenca na stalno institucionalno varstvo.
4. člen
Javna služba pomoč družini na domu se organizira za največ 1,2% občanov Mestne občine Slovenj Gradec starejših od 65 let.
Obseg storitev, ki so predmet koncesije, vsako leto določi uprava Mestne občine Slovenj Gradec z letnim številom ur storitev, ki se izvajajo v okviru javne službe, določenim v skladu s programom socialnega varstva Mestne občine Slovenj Gradec in proračunom Mestne občine Slovenj Gradec za posamezno leto.
5. člen
Storitve, ki so predmet koncesije se izvajajo na območju Mestne občine Slovenj Gradec.
6. člen
Uporabniki storitev so osebe, ki jih v skladu z določili odloka o organiziranju pomoči na domu v Mestni občini Slovenj Gradec, h koncesionarju napoti Center za socialno delo Slovenj Gradec.
7. člen
Koncesija se podeli za obdobje 5 let.
Koncesijsko razmerje nastane s sklenitvijo pogodbe o koncesiji, s katero koncedent in koncesionar uredita razmerja v zvezi z opravljanjem javne službe in pogoje, pod katerimi mora koncesionar opravljati javno službo.
Koncesija preneha s prenehanjem veljavnosti koncesijske pogodbe, zaradi stečaja koncesionarja ali odvzema koncesije.
8. člen
Storitev se bo financirala v s skladu z določili odloka o organiziranju pomoči na domu v Mestni občini Slovenj Gradec:
– s plačili uporabnikov,
– s sredstvi koncedenta.
9. člen
Način plačila se uredi s koncesijsko pogodbo na enak način, kot to velja za storitve, ki jih opravljajo javni zavodi s področja socialnega varstva.
10. člen
Cena storitve se določi v skladu s pravilnikom o metodologiji za oblikovanje cen socialno varstvenih storitev, ki ga sprejme ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in vsakokratnih izhodišč za pripravo proračuna Mestne občine Slovenj Gradec.
Vrednost urne postavke posamezne storitve pomoči družini na domu na predlog župana določi Svet mestne občine Slovenj Gradec.
11. člen
Koncesionar mora izpolnjevati naslednje pogoje:
– na natečaj se lahko prijavijo pravne ali fizične osebe, ki opravljajo vse storitve, ki so predmet koncesije, posamezno storitev ali del storitve;
– pravne osebe oziroma fizične osebe morajo izpolnjevati pogoje, za opravljanje socialno varstvenih storitev, določene z zakonom o socialnem varstvu;
– koncesionar mora za opravljanje razpisane dejavnosti izpolnjevati kadrovske pogoje, ki jih določa pravilnik o standardih in normativih socialno varstvenih storitev, dokazati mora, da bo na dan sklenitve koncesijske pogodbe zaposloval ustrezno število strokovnih delavcev in sodelavcev;
– koncesionar mora imeti izdelan podroben program izvajanja storitev, ki so predmet koncesije, iz katerega bo razvidno, da lahko zagotavlja kakovostno izvajanje storitve.
12. člen
Podrobneje se pogoji določijo z razpisno dokumentacijo.
13. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 15405/00002/99
Slovenj Gradec, dne 14. julija 2000.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Janez Komljanec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti