Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2000 z dne 22. 8. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2000 z dne 22. 8. 2000

Kazalo

3477. Dopolnitev programa priprave spremembe lokacijskega načrta Severne obvoznice Novega mesta (bencinski servis OMV Istrabenz, krožišče "Bučna vas", križišče "Ločenski most"), stran 9183.

Občinski svet mestne občine Novo mesto je na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90 in 71/93) in 20. člena statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 47/99) na 17. seji dne 29. 6. 2000 sprejel
D O P O L N I T E V P R O G R A M A
priprave spremembe lokacijskega načrta Severne obvoznice Novega mesta (bencinski servis OMV Istrabenz, krožišče »Bučna vas«, križišče »Ločenski most«)
1. člen
Splošni podatki o pripravi spremembe lokacijskega načrta
1. Podatki o predhodnih aktivnostih z obrazložitvijo in utemeljitvijo priprave spremembe lokacijskega načrta
V veljavnih prostorskih sestavinah dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana občine Novo mesto za območje Mestne občine Novo mesto je nova cestna povezava med regionalno cesto R III – 651 (Novo mesto–Mirna Peč) in glavno cesto G2-105/256 (Novo mesto–Metlika) opredeljena s programsko zasnovo za lokacijski načrt (Uradni list RS, št. 58/95) in lokacijskim načrtom (Uradni list RS, št. 62/95).
Do potrebe po dopolnitvi lokacijskega načrta prihaja zaradi ugotovljene potrebe po rekonstrukciji križišča Seidlove ceste, Šmarješke ceste in Vzhodne ceste ter Severne obvoznice Novega mesta pri Ločenskem mostu v Novem mestu.
Predvidena dopolnitev lokacijskega načrta temelji na študiji dr. Tomaža Maherja z naslovom: Kapacitetna analiza variant za rekonstrukcijo križišča G II-105 / Severna obvoznica v Novem mestu, odsek 0255/0259 – križišče Seidlova cesta, Belokranjska cesta, Ločna, Novo mesto.
Na podlagi omenjene študije bo izdelana tudi projektna dokumentacija, ki bo podlaga za izdelavo spremembe lokacijskega načrta.
2. Splošni podatki o predlagani ureditvi
Študija je pokazala, da je zaradi koncentracije velikih prometnih tokov vzhod–zahod ter iz severa proti jugu (Beli Krajini, Republiki Hrvaški in zahodni Bosni) križišče potrebno rekonstrukcije oziroma razvrstitve (ločitve) prometnih tokov (levo, naravnost, desno).
To zahteva določene razširitve križišča oziroma posege na dodatna zemljišča. Rekonstrukciji se bosta seveda ustrezno prilagodila tudi peš in kolesarski promet ter signalizacija.
2. člen
Sprememba lokacijskega načrta bo s predvideno dopolnitvijo nekoliko razširila območje obravnave, kar pa bo opredelila programska zasnova. Bistvenih novih motenj v prostoru načrtovana rekonstrukcija v obstoječem urbanem okolju ne predvideva.
3. Izdelovalec dopolnitve lokacijskega načrta
Izdelovalec dopolnitve lokacijskega načrta bo izbran na podlagi zbiranja ponudb in izbora najugodnejšega ponudnika.
4. Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka dopolnitve lokacijskega načrta ter soglasja k dopolnjenemu osnutku dopolnitve lokacijskega načrta
Seznam organov in organizacij, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka dopolnitve lokacijskega načrta ter soglasja k dopolnjenem osnutku dopolnitve lokacijskega načrta se dopolni s:
– Krajevna skupnost Ločna Mačkovec,
– Geoplin, d.o.o.,
– BOMA d.o.o. Novo mesto.
V primeru, da organ oziroma organizacija v 30 dneh ne bo podal pogojev, se bo v skladu z 45.a členom in 35. členom ZUDPP štelo, da nima pogojev oziroma, da s predloženo dokumentacijo soglaša.
Seznam organov in organizacij, ki morajo podati soglasje brez pogojev k predlogu dopolnitve lokacijskega načrta se dopolni s:
– Krajevna skupnost Ločna Mačkovec,
– Geoplin, d.o.o.,
– BOMA d.o.o. Novo mesto.
3. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati osmi dan po objavi.
4. člen
Vsa druga določila osnovnega programa priprave ostanejo nespremenjena.
Št. 350-03/99
Novo mesto, dne 29. junija 2000.
Podžupanja
Mestne občine Novo mesto
Martina Vrhovnik, univ. dipl. org. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti