Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
-----------------------------------------------------------------
E št. Specifično ime Barvni indeks št.
ali opis št.
strukture po
Colour Indexu
-----------------------------------------------------------------
E 100 kurkumin 75300
E 101 i) riboflavin
ii) riboflavin-5'-fosfat
E 102 tartrazin 19140
E 104 kinolinsko rumeno (Quinoline Yellow) 47005
E 110 oranžno FCF (Sunse Yellow FCF,
Orange Yellow S) 15985
E 120 košenilja, karminska kislina, karmini 75470
E 122 azorubin (Azorubin, Carmoisine) 14720
E 124 rdeče 4R (Ponceau 4R, Cochineal Red A) 16255
E 128 rdeče 2G (Red 2G) 18050
E 129 rdeče AC (Allura Red AC) 16035
E 131 modro V (Patent Blue V) 42051
E 132 indigotin (Indigotin, Indigo karmin) 73015
E 133 modro FCF (Brilliant blue FCF) 42090
E 140 klorofili in klorofilini
i) klorofili 75810
ii) klorofilini 75815
E 141 bakrovi kompleksi klorofilov in
klorofilinov
i) bakrovi kompleksi klorofilov
ii) bakrovi kompleksi kolofilinov 75815
E 142 zeleno S (Green S) 44090
E 150a karamel *(navadni)
E 150b alkalno sulfitni karamel*
E 150c amoniakalni karamel*
E 150d amoniakalno-sulfitni karamel*
E 151 črno PN (Brilliant Black BN, Black PN) 28440
E 153 rastlinsko oglje
E 154 rjavo FK (Brown FK)
E 155 rjavo HT (Brown HT) 20285
E 160a karoteni:
i) mešanice karotenov 75130
ii) beta karoten 40800
E 160c izvleček paprike, kapsantin,
kapsorubin (Capsantin, Capsorubin)
E 160d likopen (Lycopene)
E 160e beta-apo-8'-karotenal (C 30) 40820
E 160f etilni ester (beta-apo-8'karotenske
kisline (C30)) 40825
E 161b lutein
E 162 betalain, betanin
E 163 antocianini Pripravljeni na
fizikalen način
iz sadja in
zelenjave
E 170 kalcijev karbonat 77220
E 171 titanov dioksid 77891
E 172 železovi oksidi in hidroksidi 77491
77492
77499
-----------------------------------------------------------------
*izraz karamel se nanaša na izdelke bolj ali manj izrazite rjave
barve, ki se uporabljajo za barvanje. Ne ustreza pa aromatičnemu
izdelku iz sladkorja, ki se pridobiva s segrevanjem sladkorja in
se uporablja za aromatiziranje.
-----------------------------------------------------------------
E št. Specifično ime Barvni indeks št.
ali opis št.
strukture po
Colour Indexu
-----------------------------------------------------------------
E 123 amarant (Amaranth) 16185
E 127 eritrozin (Erythrosine) 45430
E 160b izvlečki anata, biksin, norbiksin
(bixin, norbixin) 75120
E 161a flavoksantin (Flavoxanthin)
E 161c kriptoksantin (Kryptoxanthin)
E 161d rubiksantin (Rubixanthin)
E 161e violoksantin (Violoxanthin)
E 161f rodoksant (Rhodoxant)
E 161g kantaksantin (Cantaxanthin)
E 173 aluminij
E 174 srebro
E 175 zlato
-----------------------------------------------------------------