Uradni list

Številka 72
Uradni list RS, št. 72/2000 z dne 11. 8. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 72/2000 z dne 11. 8. 2000

Kazalo

3397. Sklep o načinu objavljanja določenih predpisov vlade in ministrov v Uradnem listu Republike Slovenije, stran 8959.

Na podlagi prvega odstavka 123. člena Evropskega sporazuma o pridružitvi med Republiko Slovenijo na eni strani in Evropskimi skupnostmi in njihovimi državami članicami, ki delujejo v okviru Evropske unije, na drugi strani (Uradni list RS, št. 44/97) in tretjega odstavka 9. člena zakona o Uradnem listu Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 57/96) je Vlada Republike Slovenije na 6. seji dne 6. julija 2000 sprejela
S K L E P
o načinu objavljanja določenih predpisov vlade in ministrov v Uradnem listu Republike Slovenije
I
Zaradi evidentiranja izpolnjevanja obveznosti Republike Slovenije, izhajajočih iz Evropskega sporazuma o pridružitvi med Republiko Slovenijo na eni strani in Evropskimi skupnostmi in njihovimi državami članicami, ki delujejo v okviru Evropske unije, na drugi strani (v nadaljnjem besedilu: Evropski sporazum), ter zaradi evidentiranja približevanja našega prava pravu Evropskih skupnosti se določeni izvršilni predpisi vlade in ministrov, za katere tako določa ta sklep, objavljajo v Uradnem listu Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: uradni list) na način, kot je določeno s tem sklepom.
II
Posamičen predpis za izvrševanje zakona, če tak predpis smiselno in vsebinsko zadeva kakšno od področij, opredeljenih v Evropskem sporazumu, ali sicer pomeni prilagajanje naše pravne ureditve pravni ureditvi Evropskih skupnosti, se v uradnem listu objavi na tak način, da se mu ob naslovu doda ustrezna oznaka (*), pod črto na isti strani pa ob enaki oznaki doda kratko pojasnilo z navedbo, kateri predpis oziroma predpisi Evropskih skupnosti so z izdajo takega izvršilnega predpisa vsebinsko povzeti oziroma upoštevani.
III
O potrebnosti in uporabi dodatne oznake v smislu prejšnje točke vsakokrat posebej odloči izdajatelj posameznega izvršilnega predpisa, in za objavo v uradnem listu, oziroma v primeru predpisa vlade že za predložitev v obravnavo na vladi in delovnih telesih vlade, predpis, ki ga izdaja oziroma katerega sprejem predlaga, opremi na način, določen s tem sklepom, po predhodnem mnenju ministra za ekonomske odnose in razvoj, ki mora svoje mnenje predložiti najkasneje v osmih dneh od dneva prejema gradiva.
IV
Izvršilni predpisi po tem sklepu so predpisi, ki urejajo proizvodnjo, uvoz, trženje ali uporabo nekega proizvoda oziroma urejajo opravljanje storitev. Ti predpisi se izdajajo zlasti za dosego naslednjih namenov:
– zagotovitev varnosti,
– varovanja življenja in zdravja ljudi, živali in rastlin,
– varstvo okolja,
– varstva potrošnikov in drugih uporabnikov ter varstva premoženja.
V
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, veljati pa začne naslednji dan po objavi.
Št. 005-00/98-5
Ljubljana, dne 6. julija 2000.
Vlada Republike Slovenije
dr. Andrej Bajuk l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti