Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/2000 z dne 10. 8. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/2000 z dne 10. 8. 2000

Kazalo

3373. Pravilnik o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Podčetrtek, stran 8923.

Na podlagi 12. člena zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99), v skladu z določbami pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99), ter 17. člena statuta Občine Podčetrtek (Uradni list RS, št. 49/99 in 95/99) je Občinski svet občine Podčetrtek na 14. redni seji dne 6. 7. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Podčetrtek
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa merila za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (v nadaljevanju: kmetij), na podlagi katerih občinska uprava izda soglasje.
Občinska uprava mora pri izdaji soglasja upoštevati vsa merila in pogoje po tem pravilniku.
2. člen
Gostinski obrat oziroma kmetija obratujeta v podaljšanem obratovalnem času, če obratujeta izven rednega obratovalnega časa, določenega v skladu s 3. in 4. členom pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja kmetijska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99).
3. člen
Gostinec določi podaljšani obratovalni čas gostinskega obrata ali kmetije samostojno, v skladu s svojimi poslovnimi interesi in ob upoštevanju določb tega pravilnika.
Če v okviru gostinskega obrata deluje več enot, ki samostojno opravljajo dejavnost, je dolžan gostinec prijaviti podaljšan obratovalni čas tudi za vsako tako enoto posebej.
II. PODALJŠANI OBRATOVALNI ČAS
Podaljšani obratovalni čas gostinskih obratov oziroma kmetij, ki se nahajajo v stanovanjskih objektih ali objektih v stanovanjskih naseljih
4. člen
Gostinec oziroma kmet določi podaljšani obratovalni čas glede na vrsto gostinskega lokala (kmetije), kot sledi:
– restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije od 22. do 24. ure, razen v petek in soboto od 22. do 1. ure naslednjega dne,
– slaščičarne, okrepčevalnice, bari, vinotoči in osmice od 22. do 23. ure, razen v petek in soboto od 22. do 24. ure,
– diskoteke, nočni bari od 22. do 4. ure naslednjega dne.
Gostinski obrat ali kmetija, ki poleg obratovanja v zaprtih prostorih, dejavnost opravlja tudi zunaj le-teh (gostinski vrtovi, hotelske terase), lahko tako dejavnost opravlja v enakem podaljšanem obratovalnem času, kot velja za zaprti prostor v času od 15. aprila do 31. oktobra.
Podaljšani obratovalni čas gostinskih obratov, ki se nahajajo v poslovnih objektih in objektih izven stanovanjskih naselij
5. člen
Gostinec oziroma kmet določi podaljšani obratovalni čas glede na vrsto gostinskega obrata, kot sledi:
– restavracije, gostilne, kavarne od 1. do 2. ure,
– slaščičarne, okrepčevalnice, bari, vinotoči in osmice od 23. do 24. ure, razen v petek in soboto od 23. do 1. ure naslednjega dne,
– izletniške kmetije od 1. do 3. ure,
– diskoteke, nočni bari od 23. do 5. ure naslednjega dne.
6. člen
Gostinski obrati v večnamenskih objektih (poslovno-trgovski centri, kulturne ustanove in drugo) poslujejo v skladu s hišnim redom in programom prireditev. Če hišni red in program prireditev nista sprejeta, veljajo za poslovanje v podaljšanem času določila 4. člena.
7. člen
Kolikor občinska uprava oceni, da je za obratovanje v podaljšanem času potrebno dodatno zagotoviti ustrezne pogoje (parkirišča, protihrupna zaščita, regulacija svetlobe, dostop do lokala in drugo), soglasja za obratovanje v podaljšanem času ne izda do izpolnitve pogojev, ne glede na določbe ostalih členov tega pravilnika.
III. ČASOVNO OMEJENO OBRATOVANJE V PODALJŠANEM ČASU
8. člen
Gostinski obrat ali kmetija lahko zaprosi ne glede na izdano soglasje o podaljšanem obratovalnem času, za enkratno dovoljenje za obratovanje v dodatnem podaljšanem času. Dovoljenje je možno pridobiti, kadar se v gostinskem lokalu odvijajo prireditve zaprtega tipa (poroke, proslave, srečanja in drugo) ali izven njega prireditve širšega pomena (lokalni prazniki, proslave društev in drugo).
9. člen
Če je bilo dovoljenje izdano zaradi dogodka v lokalu, je gostinec dolžan poskrbeti, da v dodatnem podaljšanem času v gostinski obrat nimajo vstopa zunanji obiskovalci.
10. člen
Dovoljenja so vezana na točno določene datume in ne veljajo za ostale dni.
11. člen
Gostinec mora podaljšani obratovalni čas prijaviti občinski upravi do 15. decembra za prihodnje leto.
IV. PREKLIC SOGLASJA ZA OBRATOVANJE V PODALJŠANEM OBRATOVALNEM ČASU
12. člen
Soglasje za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času se lahko prekliče v naslednjih primerih:
– ponavljajoče kršitve javnega reda in miru v lokalih;
– ponavljajoče pritožbe stanovalcev v bližnjih stanovanjskih in drugih objektih;
– neizpolnitve pogojev, določenih s strani občinske uprave;
– ogrožanje prometne varnosti;
– preklic soglasja lastnika ali nosilca dejavnosti v nastanitvenem objektu in
– drugi utemeljeni vzroki.
V odločbi o preklicu izdanega soglasja k obratovanju gostinskega obrata v podaljšanem obratovalnem času, občinska uprava določi ustrezno spremenjeni obratovalni čas gostinskega obrata. Pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve odločbe.
V. NADZOR
13. člen
Uresničevanje določb tega pravilnika nadzorujejo pristojne tržne inšpekcije in policisti.
VI. KONČNA DOLOČBA
14. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 06202-107/00
Podčetrtek, dne 10. julija 2000.
Župan
Občine Podčetrtek
Marjan Drofenik, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti