Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/2000 z dne 10. 8. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/2000 z dne 10. 8. 2000

Kazalo

3359. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Na Kamenju v Dolenjskih Toplicah - sprememba, stran 8891.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) in 17. člena statuta Občine Dolenjske Toplice (Uradni list RS, št. 47/99) je Občinski svet občine Dolenjske Toplice na 15. seji dne 30. 5. 2000 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Na Kamenju v Dolenjskih Toplicah – sprememba
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta Na Kamenju v Dolenjskih Toplicah – sprememba, ki je bil sprejet z odlokom o zazidalnem načrtu Na Kamenju v Dolenjskih Toplicah – sprememba in objavljen v Skupščinskem Dolenjskem listu št. 6/90, (spremembe Skupščinski Dolenjski list, št. 10/90, 12/91 in Uradni list RS, št. 37/95); v nadaljnjem besedilu: sprejeti odlok.
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta je izdelal Topos Dolenjske Toplice d.o.o. pod št. DT-ZN2-1/99 v maju 2000. Sestavljata ga tekstualni del in grafične priloge.
2. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta iz 1. člena tega odloka se nanašajo na območje Škrile, in sicer na:
– spremembo lokacijskih pogojev (vertikalni gabarit) za poslovno-stanovanjski objekt ŠPO1,
– dopolnilno gradnjo za poslovno-stanovanjski namen v križišču med novo obvoznico (lokalna cesta L293040 Dolenjske Toplice – Dobindol – Uršna sela) in ulico Maksa Henigmana območje objektov GO2, GO2a in GO2b),
Za celotno območje zazidalnega načrta pa se spremembe in dopolnitve nanašajo na:
– določitev funkcionalnih zemljišč k obstoječim objektom,
– dopolnitev določil glede odstopanj od zazidalnega načrta.
3. člen
V 8. členu sprejetega odloka se v tabeli podani lokacijski in drugi pogoji za objekt ŠPO1 spremenijo in nadomestijo z naslednjimi:
4. člen
Za 9. členom se doda nov 9.a člen, ki se glasi:
V križišču med novo obvoznico (lokalna cesta L293040 Dolenjske Toplice – Dobindol – Uršna sela) in ulico Maksa Henigmana (območje objektov GO2, GO2a in GO2b) se opredeli nova ureditvena enota (UE) z oznako “SP1“, kjer je možna nadomestna ali dopolnilna gradnja za stanovanjski ali poslovno-stanovanjski namen.
Horizontalni gabarit objektov v UE SP1 je dovoljen v okviru predpisanih obveznih in dovoljenih gradbenih linij, ki so prikazane v arhitekturni situaciji (Škrile)-novo stanje. Dovoljena gradbena linija pomeni črto, do katere sme najdlje segati objekt in na kateri je lahko projektirana zadnja fasada objekta. Glavna-ulična fasada objekta, ki je fasada proti ulic Maksa Henigmana in lokalni cesti L293040 Dolenjske Toplice – Dobindol – Uršna sela, mora biti identična z obvezno gradbeno linijo. Predpisani vertikalni gabarit objektov v tej UE je vkopana klet, pritličje in izkoriščena mansarda s kolenčnim zidom največ 1m. Strehe naj bodo simetrične dvokapnice z naklonom 43-45 stopinj, kritina opečni zareznik. Podrobnejše pogoje glede horizonatalnega gabarita objektov, kote kleti oziroma pritličja, določitve funkcionalnega zemljišča, opredelitve manipulativnih in zelenih površin, smeri glavnih in gospodarskih dostopov in priključitve na infrastrukturno omrežje se določi v izvlečku iz ZN. Pri določanju kote pritličja, ki se opredeli v izvlečku iz ZN, je treba upoštevati obstoječe terenske razmere in nivelete dostopnih poti; možna so odstopanja + / - 0,50 m. Ob Ulici Maksa Henigmana na desni strani v smeri Uršnih sel in ob vzhodnem robu UE SP1 uredi hodnik za pešce širine 1,60m, ki se naveže na hodnik za pešce ob lokalni cesti. Ob severo-zahodnem robu UE SP1 se uredi obstoječa pešpot v širini 3m. Zaradi odprtosti pogojev se za gradnjo objektov v tej UE, pri izdelavi izvlečka iz ZN, pridobe nova soglasja soglasodajalcev. Za dopolnilno stanovanjsko gradnjo v tej UE, v primeru, da se gospodarski objekt GO2 ohrani, so dopustna odstopanja od obveznih in dovoljenih gradbenih linij.
5. člen
Za 14. členom se doda nov 14.a člen, ki se glasi:
Funkcionalna zemljišča k obstoječim objektom v območju urejanja z zazidalnim načrtom se v izvlečku iz zazidalnega načrta določijo glede na:
– velikost in namembnost objekta ter obliko zemljišča,
– smiselnost zaključevanja parcelacije ob upoštevanju bodočega razvoja sosednjih objektov,
– zagotovitev dostopov in potek infrastrukturnih vodov,
– sanitarno-tehnične in požarno-varstvene zahteve.
Funkcionalno zemljišče mora omogočati normalno uporabo in vzdrževanje objekta z vsemi spremljajočimi prostorskimi potrebami, razen če je del teh potreb zagotovljen na drugem zemljišču.
6. člen
Spremeni in dopolni se 22. člen, tako da se namesto drugega odstavka doda naslednje besedilo:
V območju Škril je predvidena izgradnja 63 parkirnih mest za potrebe apartmajev in poslovnih prostorov, dodatnih 13 parkirnih mest pa je predvidenih na zemljišču s parc. št. 674/2 k.o.Toplice. Kolikor se doseže dogovor z lastniki zemljišč s parc. št. 677/2 in 677/3 k.o. Toplice, je na teh zemljiščih možna izgradnja dodatnih parkirnih mest za potrebe jedra naselja in za potrebe apartmajskega naselja. Podrobnejši pogoji za gradnjo parkirišč se določijo v izvlečku iz zazidalnega načrta.
7. člen
Za prvim odstavkom 31. člena sprejetega odloka se doda drugi odstavek, ki se glasi: Pri realizaciji sprejetega ZN so dovoljena manjša odstopanja od določil sprejetega zazidalnega načrta in njegovih sprememb in dopolnitev, če se na podlagi projektnih, okoljevarstvenih in drugih rešitev poiščejo ekonomsko in tehnično boljše rešitve, pri čemer se morajo ohraniti gradbene linije objektov v smeri napajalnih cest ter struktura zazidave in namembnost objektov. Za prikaz teh odstopanj se mora izdelati dodatna ureditvena situacija, ki je sestavni del izvlečka iz zazidalnega načrta in pridobiti nova soglasja soglasodajalcev.
8. člen
Obveznosti investitorja:
Rekonstrukcija Ulice Maksa Henigmana vključno z ostalo primarno infrastrukturo, v območju urejanja z zazidalnim načrtom, mora biti izvedena pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja za objekte v sklopu aparmajskega naselja, skladno s programom opremljanja stavbnih zemljišč na območju sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Na Kamenju v Dolenjskih Toplicah.
9. člen
Inšpekcijsko nadzorstvo nad izvajanjem sprememb in dopolnitev tega zazidalnega načrta opravlja MOP, Inšpektorat za okolje in prostor, enota Novo mesto.
10. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta so stalno na vpogled na sedežu Občine Dolenjske Toplice.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-539/00-01
Dolenjske Toplice, dne 18. julija 2000.
Župan
Občine Dolenjske Toplice
Franc Vovk l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti