Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2000 z dne 14. 7. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2000 z dne 14. 7. 2000

Kazalo

2951. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 1990, stran 8073.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), 25. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) ter 18. člena statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 37/95 in 47/98) je Občinski svet občine Škofja Loka na 12. seji dne 20. 6. 2000 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 1990
1. člen
1. Predmet in cilj sprememb in dopolnitev
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1996 do leta 2000 (objavljen v UVG, št. 14/86, 3/89 in Uradni list RS, št. 47/93, 8/94, 13/99 in 43/99) in prostorskih sestavin srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (objavljen v UVG, št. 14/86, 3/89 in Uradni list RS, št. 47/93, 8/94, 13/99 in 43/99) (v nadaljevanju: spremembe in dopolnitve planskih aktov), subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri te opraviti, določijo se roki za posamezne faze priprave prostorskih sestavin občinskih planskih aktov ter sredstva potrebna za njihovo pripravo.
Ta program določa nosilca strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov ter prostorske sestavine, ki se spreminjajo oziroma dopolnjujejo.
2. člen
2. Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev
Spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin občinskih planskih aktov se nanašajo na območje klavnice. V prostorskih sestavinah srednjeročnega družbenega plana Občine Škofja Loka za obdobje 1986–1990 je za to območje predvidena preselitev klavnice iz starega mestnega jedra na primernejšo lokacijo.
Ker so bili objekti klavnice ekološko–tehnološko ter veterinarsko–sanitarno sanirani med leti 1990–1992, lastniki predlagajo, da se objekt klavnice ohrani na obstoječi lokaciji. Območje klavnice bi se v prostorskih aktih opredelilo kot poslovno–proizvodna funkcija. Objekt klavnice pa bi ostal na tej lokaciji do leta 2015.
3. člen
3. Organizacija in koordinacija priprave sprememb in dopolnitev
Kot nosilec strokovnih aktivnosti priprave strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv se določi občinska strokovna služba pristojna za prostor.
4. člen
4. Sodelujoči organi, organizacije in skupnosti
Organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov ter dajejo pogoje in soglasja so:
– Ministrstvo za okolje in prostor,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, izpostava Kranj,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Ljubljanski regionalni zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine,
– Ministrstvo za kulturo,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
– Ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo,
– Ministrstvo za promet in zveze,
– Elektro Gorenjska, p.o. Kranj,
– Upravljalec komunalne infrastrukture (plin, kanalizacija, vodovod),
– Telekom Kranj,
– Cestno podjetje Kranj,
– Občina Škofja Loka.
Organi in organizacije iz prejšnjega odstavka morajo pred začetkom priprave sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov podati pogoje v roku tridesetih dni. Če v predpisanem roku pogoji niso dani, se šteje, da jih nimajo in njihovo sodelovanje in soglasje ni potrebno.
V fazi priprave predloga s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev.
5. člen
5. Terminski plan
– Osnutek sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov se dostavi občinskemu svetu po pridobitvi pogojev soglasjedajalcev in pridobitvi in dopolnitvi posebnih strokovnih podlag.
– Občinski svet občine Škofja Loka sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov, sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
– Javna razgrnitev se izvede na sedežu občine in sedežu vseh KS za 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
– Javna obravnava se izvede na sedežu Občine Škofja Loka v času trajanja javne razgrnitve.
– Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov.
– Občinski svet zavzame stališče do pripomb in predlogov podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi poročila župana oziroma občinske strokovne službe, ki predhodno obravnava pripombe in predloge.
– Po sprejetju stališč do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee izdelovalec ZN izdela dopolnjen osnutek v skladu s sprejetimi stališči občinskega sveta.
– Po sprejetju stališč do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee naloži župan občinski strokovni službi, da poskrbi za pripravo usklajenega osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov oziroma dopolnitve in popravke tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe in predlogi ter ga posreduje na Ministrstvo za okolje in prostor, Urad RS za prostorsko planiranje (v nadaljevanju: MOP) s predlogom za ugotovitev njegove usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Republike Slovenije (v nadaljevanju: republiški prostorski plan).
– Po sprejetju sklepa Vlade Republike Slovenije o usklajenosti sprememb in dopolnitev planskih aktov občine z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega plana, župan posreduje usklajen predlog sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov na občinski svet s predlogom, da o predmetnih spremembah in dopolnitvah občinskih planskih aktov razpravlja in jih sprejme z odlokom v enofaznem (skrajšanem) postopku.
6. člen
6. Sredstva
Sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov zagotovi investitor.
7. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 352-18/98
Škofja Loka, dne 11. maja 2000.
Župan
Občine Škofja Loka
Igor Draksler l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti