Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2000 z dne 21. 4. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2000 z dne 21. 4. 2000

Kazalo

1660. Pravilnik o merilih za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Črna na Koroškem, stran 4170.

V skladu z 12. členom zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99) in 4. ter 12. člena pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99) ter 16. člena statuta Občine Črna na Koroškem (Uradni list RS, št. 62/99) je Občinski svet občine Črna na Koroškem na 13. redni seji dne 30. 3. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Črna na Koroškem
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa merila za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata in kmetije, na kateri se opravlja gostinska dejavnost (v nadaljevanju: kmetija na območju Občine Črna na Koroškem). Soglasje izda občinska uprava.
2. člen
Gostinski obrati v Občini Črna na Koroškem, ki so v stanovanjskih objektih ali objektih v stanovanjskih naseljih, določijo praviloma obratovalni čas med 6. uro zjutraj in 22. uro zvečer oziroma 23. uro zvečer v t. i. letnem času kot ga določa uredba (Uradni list RS, št. 75/97).
3. člen
Gostinec določi podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata ali kmetije samostojno v skladu s svojimi poslovnimi interesi in ob upoštevanju tega pravilnika. Če v okviru gostinskega obrata deluje več enot, ki ločeno in samostojno opravljajo dejavnost, je dolžan gostinec prijaviti podaljšan obratovalni čas za vsako tako enoto posebej.
II. PODALJŠAN OBRATOVALNI ČAS
4. člen
Gostinski obrati v Občini Črna na Koroškem lahko določijo podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata največ kot sledi:
– restavracije, gostilne in izletniške kmetije med 6. in 1. uro naslednjega dne,
– slaščičarne, okrepčevalnice, (dnevni) bari, vinotoči med 6. in 24. uro,
– nočni bari, diskoteke med 20. in 4. uro naslednjega dne,
– hotelske terase in gostinski vrtovi med 8. in 24. uro.
Kolikor izpolnjujejo pogoje glede hrupa, kot jih določa uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju (Uradni list RS, št. 45/95) in vse druge pogoje v skladu s pravilnikom o minimalnih tehničnih pogojih, ki se nanašajo na poslovne prostore, opremo in naprave ter o pogojih glede minimalnih storitev v posameznih vrstah gostinskih obratov, pri sobodajalcih in na kmetijah (Uradni list RS, št. 23/96).
5. člen
Soglasje za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času v skladu s tem pravilnikom se gostinskemu obratu lahko med letom prekliče in odvzame ter skrajša na redni obratovalni čas v primeru:
– utemeljenih pritožb občanov iz neposredne bližine,
– da je policija ali tržna inšpekcija posredovala več kot trikrat v obdobju veljavnosti podaljšanega obratovalnega časa,
– da je bil podan predlog inšpekcijskim službam oziroma sodniku za prekrške ali drugemu ustreznemu organu.
V primeru odvzema soglasja, na podlagi prejšnjega odstavka tega člena, je gostincu odvzeta možnost pridobitve tega soglasja najmanj za 6 mesecev vnaprej.
III. NADZOR
6. člen
Nadzor nad uresničevanjem določil tega pravilnika opravlja pristojna tržna inšpekcija in policija.
IV. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
7. člen
Že vložena vloga za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov se lahko rešijo po tem pravilniku, kolikor je za vlagatelja ugodneje.
8. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 308-01-01/00
Črna na Koroškem, dne 30. marca 2000.
Župan
Občine Črna na Koroškem
Franc Stakne l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti