Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000

Kazalo

1480. Sklep o določitvi tarife za ceno storitev opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s klavničnimi odpadki in kužnim materialom živalskega porekla, stran 3830.

Na podlagi 32. člena uredbe o načinu, predmetu in pogojih opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s klavničnimi odpadki in kužnim materialom živalskega porekla (Uradni list RS, št. 13/98 in 31/00) je Vlada Republike Slovenije na 154. seji dne 6. aprila 2000 sprejela
S K L E P
o določitvi tarife za ceno storitev opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s klavničnimi odpadki in kužnim materialom živalskega porekla
1. člen
Ta tarifa določa način oblikovanja cene ter ceno storitev koncesionirane gospodarske javne službe ravnanja s klavničnimi odpadki in kužnim materialom živalskega porekla (v nadaljnjem besedilu: javna služba).
2. člen
Uporabniku storitev javne službe koncesionar opravljene storitve obračuna glede na količino prevzetih živalskih odpadkov ter njihovo kakovost.
Cena storitev opravljanja javne službe se določi kot razlika med stroški opravljanja storitev javne službe in vrednosti živalskih odpadkov kot surovine, določene na podlagi deleža kosti v odpadkih, stopnje očiščenosti kosti v odpadkih in borzne cene očiščenih in sortiranih kosti.
3. člen
Stroški opravljanja storitev javne službe za primerno pripravljene odpadke, kot jih določa 28. člen uredbe o načinu, predmetu in pogojih opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s klavničnimi odpadki in kužnim materialom živalskega porekla (Uradni list RS, št. 13/98) (v nadaljnjem besedilu: uredba), se določijo na podlagi naslednjega izračuna:
TARIFA I = letni stroški koncesionarja / količina prevzetih odpadkov
kjer so:
– letni stroški koncesionarja izračunani na podlagi 31. člena uredbe,
– količina prevzetih odpadkov letna količina odpadkov iz 27. člena uredbe.
Stroški za opravljanje storitev javne službe za živalske odpadke, pripravljene v nasprotju z določbami 28. člena uredbe, se povečajo za 30% in se določijo na podlagi naslednjega izračuna:
TARIFA II = TARIFA I . 1,30.
Stroški iz prejšnjih odstavkov se izražajo v SIT na kg odpadkov.
4. člen
Tarifa za ceno storitev javne službe za primerno pripravljene odpadke se določi na naslednji način:
TARIFA I = TARIFA I – C(vrednost odpadkov).
Tarifa za ceno storitev javne službe za neprimerno pripravljene odpadke se določi na naslednji način:
TARIFA II = TARIFA II – C(vrednost odpadkov) ,
kjer je C(vrednost odpadkov) vrednost surovine živalskih odpadkov, izražena v SIT/kg odpadkov.
Tarifa iz prejšnjih odstavkov se izraža v SIT na kg odpadkov.
5. člen
Izračun tarife za ceno storitev javne službe je določen na podlagi podatkov o stroških koncesionarja, količinah prevzetih odpadkov za leto 1998 ter podatkov o vrednosti odpadkov kot surovine za leto 1999.
6. člen
Za 1 kg živalskih primerno pripravljenih odpadkov, to je odpadkov, ki niso starejši od 24 ur ali pa so do prevzema začasno skladiščeni skladno s predpisi na področju veterinarstva v prostoru hlajenem do 4 °C, je tarifa za ceno storitev javne službe:
TARIFA I = 7,1 SIT / kg prevzetih odpadkov.
Za 1 kg živalskih neprimerno pripravljenih odpadkov, to je odpadkov, ki so starejši od 24 ur in niso do prevzema začasno skladiščeni skladno s predpisi na področju veterinarstva v prostoru ohlajenem do 4 °C, je tarifa za ceno storitev javne službe:
TARIFA II = 9,51 SIT / kg prevzetih odpadkov.
7. člen
Tarifa za ceno storitev javne službe opravljenih v sobotah, nedeljah in dela prostih dnevih med državnimi prazniki je za 50 odstotkov večja od tarife za ceno storitev javne službe iz prejšnjega člena.
8. člen
Obračun storitev javne službe iz prejšnjega člena velja tudi za živalske odpadke v primeru množičnega pogina ali ob naravnih in drugih nesrečah, za katere je od pristojne veterinarske službe odrejena predelava v kafileriji.
9. člen
Davek na dodano vrednost ni vštet v ceno storitev javne službe.
10. člen
Ta sklep začne veljati 1. maja 2000.
Št. 389-07/2000-1
Ljubljana, dne 6. aprila 2000.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti