Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000

Kazalo

1473. Navodilo o zagotavljanju sredstev v proračunu Občine Trebnje za izvajanje nalog na področju socialnega varstva, stran 3816.

Na podlagi 41. člena statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 50/95 in 80/98), 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US, 57/94, 14/95, – odločba US, 63/95 – obvezna razlaga, 9/96 – odločba US, 44/94 – odločba US, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98 – odločba US in 74/98), določil zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 54/92, 42/94 – odločba US in 41/99) izdajam
N A V O D I L O
o zagotavljanju sredstev v proračunu Občine Trebnje za izvajanje nalog na področju socialnega varstva
1. člen
S tem navodilom se določa način sofinanciranja socialnovarstvenih programov humanitarnih oziroma dobrodelnih organizacij, organizacij za samopomoč, invalidskih organizacij oziroma društev ter financiranje drugih občinskih programov izvajalcem, ki ne sodijo v zakonsko obvezo, predstavljajo in zagotavljajo pa specifične socialne potrebe občanov.
Občina pospešuje službe socialnega skrbstva za socialno ogrožene, invalide in ostarele kot svoje izvirne naloge.
2. člen
Izvajalci nalog iz 1.člena tega navodila so lahko:
– javni socialnovarstveni zavodi,
– dobrodelne organizacije kot prostovoljne in neprofitne organizacije, ki jih z namenom, da bi reševale socialne stiske in težave občanov Občine Trebnje, ustanovijo posamezniki v skladu z zakonom, ali verske skupnosti,
– organizacije za samopomoč kot prostovoljne in neprofitne organizacije, ki jih v skladu z zakonom ustanovijo posamezniki z namenom, da bi v njih skupno reševali socialne potrebe svojih članov,
– invalidske organizacije, kot prostovoljne in neprofitne organizacije, ki jih ustanovijo invalidi ali drugi posamezniki v skladu z zakonom, da v njih izvajajo posebne socialne programe in storitve, utemeljene na značilnostih invalidnosti po posameznih funkcionalnih okvarah, ki ogrožajo socialni položaj invalidov – občanov Občine Trebnje,
– druga društva, zavodi, zasebne ustanove in zasebniki, ki izvajajo občinske programe na področju sociale ali občinske programe izboljšanja kvalitete življenja za občane Občine Trebnje.
3. člen
Izvajalci, določeni v 2. členu tega navodila se za izvajanje nalog iz 1. člena prijavijo na razpis, ki ga objavi Občina Trebnje kot naročnik v javnih glasilih vsako leto po sprejemu proračuna. Razpis vsebuje socialnovarstvene programe, ki se v določenem obdobju sofinancirajo iz občinskega proračuna.
Programi se financirajo v višini, ki je določena vsako leto posebej s proračunom občine.
Sklep o dodelitvi sredstev posameznim izvajalcem sprejme občinski svet na predlog župana. Z izbranimi izvajalci se sklene posebna pogodba.
4. člen
Za izvedbo razpisa in pripravo predloga izbora prijavljenih programov lahko župan s sklepom imenuje posebno strokovno komisijo.
5. člen
Kriteriji za pridobitev sredstev za posamezni program se določijo v javnem razpisu.
Za izvedbo programa se izbere najugodnejši ponudnik.
6. člen
To navodilo se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, veljati začne naslednji dan po objavi, uporablja pa se tudi za dodelitev sredstev za proračunsko leto 2000.
Št. 150-01-1/2000
Trebnje, dne 29. marca 2000.
Župan
Občine Trebnje
Ciril Metod Pungartnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti