Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2000 z dne 7. 4. 2000

Kazalo

1456. Razlaga splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti (SKPgd), stran 3805.

Komisija za razlago splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti je na podlagi 66. člena splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti (Uradni list RS, št. 40/97) in 4. člena poslovnika o delu komisije za razlago splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti na 4. seji dne 9. 2. 2000 soglasno sprejela
R A Z L A G O
splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti (SKPgd)
Dodatki za posebne obremenitve: nadomestilo za čas pripravljenosti na domu – sedmi odstavek 46. člena SKPgd
1. Za pripravljenost na domu se šteje delavčeva prisotnost doma ali na drugem dogovorjenem kraju, ko je pripravljen na poziv takoj nastopiti delo.
2. Delavcu za čas pripravljenost na domu pripada nadomestilo v višini, določeni v sedmem odstavku 46. člena, osnova za izračun nadomestila pa je osnovna plača delavca oziroma ustrezna urna postavka.
3. Delavec je za čas dejanskega dela, ki ga je opravil v času pripravljenosti na delo, upravičen do plače za opravljeno delo po vseh osnovah, to je do osnovne plače, dela plače na podlagi delovne uspešnosti, dodatka za delovno dobo, dodatkov za posebne obremenitve, vključno z dodatkom za delo preko polnega delovnega časa in/ali drugih dodatkov za delo v delovnem času, ki je za delavce manj ugoden.
4. Pripravljenost na domu je delovna obveznost, čas pripravljenosti na domu pa se ne šteje v delovni čas.
Št. 9/2000
Ljubljana, dne 16. marca 2000.
Predsednik komisije
za razlago
splošne kolektivne pogodbe
za gospodarske dejavnosti
Miran Kalčič l. r.

AAA Zlata odličnost