Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000

Kazalo

930. Odlok o turistični taksi na območju Občine Kozje, stran 3017.

Na podlagi 1. in 22. člena zakona o pospeševanju turizma (Uradni list RS, št. 57/98) in 17. člena statuta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 64/99) je Občinski svet občine Kozje na 12. redni seji dne 17. 2. 2000 sprejel
O D L O K
o turistični taksi na območju Občine Kozje
1. člen
S tem odlokom se določa višina turistične takse v Občini Kozje, način pobiranja, poročanje o pobrani taksi, oprostitve plačila takse ter nadzor.
2. člen
Turistična taksa je denarni znesek, ki ga plačuje turist za vsako nočitev na območju Občine Kozje, če nima prijavljenega stalnega bivališča v Občini Kozje.
Turistična taksa je določena v točkah. Višina turistične takse na območju Občine Kozje znaša 10 točk. Znesek turistične takse se izračuna tako, da se pomnoži število točk z vrednostjo točke. Vrednost točke določi Vlada Republike Slovenije enkrat letno.
3. člen
Pravne osebe in podjetniki posamezniki ter sobodajalci, kmetje in društva, ki sprejemajo turiste na prenočevanje, morajo pobirati turistično takso hkrati s plačilom storitev za prenočevanje ali najpozneje zadnji dan prenočevanja in jo nakažejo do 25. dne v mesecu na račun Občine Kozje.
4. člen
Osebe iz 3. člena odloka so dolžne mesečno podati poročilo občini in pristojnemu davčnemu organu o številu prenočitev in znesku turistične takse, ki se je pobral v mesecu.
Osebe, ki so dolžne pobirati turistično takso, morajo voditi evidenco o plačani taksi, vsebino evidenc predpiše minister, pristojen za turizem.
5. člen
Za celotno oprostitev in delno oprostitev zneska plačila turistične takse se uporabljajo določila zakona o pospeševanju turizma.
6. člen
Nadzor nad izvajanjem določil tega odloka izvaja občinska uprava ter pristojni davčni organ.
7. člen
Za vsa vprašanja, ki niso urejene s tem odlokom, se uporabljajo neposredno določbe zakona o pospeševanju turizma (Uradni list RS, št. 57/98).
8. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 06202-12-0003/00
Kozje, dne 17. februarja 2000.
Župan
Občine Kozje
Jožef Planinc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti