Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000

Kazalo

926. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorsko ureditvenih pogojev (PUP) za območje Občine Hrpelje-Kozina, stran 3003.

Na podlagi 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86; Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93) in 16. člena statuta Občine Hrpelje-Kozina (Uradni list RS, št. 34/99) je Občinski svet občine Hrpelje-Kozina na 10. redni seji dne 10. 2. 2000 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev
prostorsko ureditvenih pogojev (PUP) za območje Občine Hrpelje-Kozina
1. Predmet in cilj sprememb ter dopolnitev
1. člen
S tem programom se določa priprava sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Hrpelje-Kozina, nosilca aktivnosti in koordinatorja postopka, subjekte, ki sodelujejo pri pripravi dopolnitev PUP, roki izdelave.
2. Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev
2. člen
Spremembe in dopolnitve se v vsebinskem smislu pripravijo tako, da bodo sestavine tekstualnega in kartografskega dela izvleček zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84 in 15/89, v nadaljevanju: ZUPr), navodila o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občin (Uradni list SRS, št. 20/85, v nadaljevanju: NPA), zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93), v nadaljevanju: ZUNDPP.
3. Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
3. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti pri pripravi in izdelavi sprememb in dopolnitev PUP za vse krajevne skupnosti na območju Občine Hrpelje-Kozina se določi strokovna organizacija izbrana na podlagi javnega razpisa.
Kot koordinator postopka se določijo strokovni delavci za okolje in prostor Občine Hrpelje-Kozina.
4. Strokovne podlage
4. člen
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojih se uporabljajo vse strokovne podlage, ki so bile pripravljene za planske akte občine, s tem, da se jih preveri z ažuriranimi podatki in študijami, predvsem pa:
– dolgoročni in srednjeročni plan Občine Hrpelje-Kozina,
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– podatki o varstvu naravne in kulturne dediščine.
5. Soglasodajalci
5. člen
Organi in organizacije in strokovne službe, ki sodelujejo kot soglasodajalci pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev v Občini Hrpelje-Kozina so:
– Ministrstvo za zdravstvo, zdravstveni inšpektorat RS,
– Ministrstvo za okolje in prostor,
– Elektro Primorska, izpostava Sežana,
– KSP Sežana,
– Kraški vodovod Sežana,
– Cestno podjetje Koper,
– Telekom,
– Pošta Slovenije.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Na izdelani osnutek soglasodajalci morajo v tridesetih dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
6. Terminski plan
6. člen
1. Izdelava osnutka sprememb in dopolnitev PUP na območju Občine Hrpelje-Kozina se dostavi občinskemu svetu najkasneje v 90 dneh po pridobitvi mnenj in pogojev soglasodajalcev.
2. Občinski svet občine Hrpelje-Kozina na seji po obravnavi osnutka sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Hrpelje-Kozina. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
3. V času javne razgrnitve, ki se izvede v prostorih Občine Hrpelje-Kozina in na sedežih KS in bo trajalo najmanj 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi.
4. Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti, ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti krajani lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve.
5. Po končani javni razgrnitvi pripomb iz javnih razprav in obravnav in pisnih pripomb fizičnih in pravnih oseb pripravi izdelovalec strokovno poročilo, ki ga obravnava občinski svet in odloča o pripombah.
6. Z zavzetjem stališč do pripomb in predlogov podanih na javni razgrnitvi občinski svet nalaga nosilcu strokovnih aktivnosti, da pripravi usklajen predlog sprememb in dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Hrpelje-Kozina.
7. Občinski svet sprejme predlog sprememb in dopolnitev PUP za vse KS na območju Občine Hrpelje-Kozina z odlokom.
7. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 235/00
Hrpelje-Kozina, dne 10. februarja 2000.
Župan
Občine Hrpelje-Kozina
Vojko Mahnič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti