Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2000 z dne 6. 3. 2000

Kazalo

925. Program priprave in sprememb planskih aktov Občine Hrpelje-Kozina, stran 3002.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) in 16. člena statuta Občine Hrpelje-Kozina (Uradni list RS, št. 34/99) je Občinski svet občine Hrpelje-Kozina na 10. redni seji dne 10. 2. 2000 sprejel
P R O G R A M
priprave in sprememb
planskih aktov Občine Hrpelje-Kozina
1. Predmet in cilj sprememb in dopolnitev
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Hrpelje-Kozina za obdobje 1996–2000 in prostorskih sestavin srednjeročnega plana Občine Hrpelje-Kozina za obdobje 1986–1999, v nadaljevanju spremembe in dopolnitve planskih aktov Občine Hrpelje-Kozina, subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov, način njihovega sodelovanja oziroma naloge, ki jih morajo pri tem opraviti. Določijo se roki za posamezne faze priprave prostorskih sestavin občinskih planskih aktov ter sredstva potrebna za njihovo pripravo. Ta program določa še nosilca strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov ter prostorske sestavine, ki se spreminjajo oziroma dopolnjujejo.
2. Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev
3. člen
Spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov se v vsebinskem smislu pripravi tako, da bodo sestavine tekstualnega in kartografskega dela izvleček zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84 in 15/89, v nadaljevanju ZUPr), navodila o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občin (Uradni list SRS, št. 20/85), v nadaljevanju NPA, zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 18/93, 47/93, 71/93), v nadaljevanju ZUNDPP in zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93 in 1/96).
3. Organizacija in koordinacija priprave sprememb in dopolnitve
4. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti pri pripravi in izdelavi sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov se določi strokovna organizacija izbrana na podlagi javnega razpisa.
Kot koordinator postopka se določijo strokovni delavci za okolje in prostor Občine Hrpelje-Kozina.
4. Viri
5. člen
Organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov so:
1. za področje kmetijstva in gozdarstva (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano)
2. za področje vodnega gospodarstva (Ministrstvo za okolje in prostor)
3. za področje varovanja okolja (Ministrstvo za okolje in prostor)
4. za področje varstva kulturne dediščine (Ministrstvo za kulturo)
5. za področje varstva naravne dediščine (Ministrstvo za okolje in prostor)
6. za področje rudarstva (Ministrstvo za gospodarske dejavnosti)
7. za področje prometa in zvez (Ministrstvo za promet in zveze)
8. za področje energetike (Ministrstvo za gospodarske dejavnosti)
9. za področje poselitve (Ministrstvo za okolje in prostor)
10. za področje obrambe in zaščite (Ministrstvo za obrambo)
11. upravljalci komunalnih infrastruktur (Telekom, Kraški vodovod, KSP Sežana)
12. krajevne skupnosti.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja, pogoje ali soglasja tudi drugih organov, se ta pridobi v postopku.
5. Terminski plan
6. člen
1. Sprejem sklepa o začetku postopka za spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov.
2. S pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov se prične, ko se podpiše pogodba z izvajalcem izbranim na javnem razpisu.
3. Občinski svet občine Hrpelje-Kozina sprejme sklep (enomesečni) o javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov.
4. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
5. Javna razgrnitev se izvede v prostorih Občine Hrpelje-Kozina in v vseh krajevnih skupnosti za 30 dni po dnevu objave sklepa o javni razgrnitvi.
6. Javna razprava se izvede v prostorih Občine Hrpelje-Kozina.
7. Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov.
8. Občinski svet po sprejetju stališč do pripomb in predlogov iz prejšnje točke naloži županu oziroma občinski strokovni službi, da poskrbi za pripravo usklajenega osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov oziroma dopolnitve in popravke tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe in predlogi.
9. Župan Občine Hrpelje-Kozina po prejetju obvestila Vlade Republike Slovenije o usklajenosti osnutka sprememb in dopolnitev občinskih planski aktov z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega akta, posreduje usklajen osnutek sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov na občinski svet s predlogom, da o spremembah in dopolnitvah občinskih planskih aktov razpravlja in jih sprejme z odlokom.
6. Finančna sredstva
7. člen
Sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov Občine Hrpelje-Kozina se zagotovijo v občinskem proračunu.
8. člen
Ta program začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 236/00
Hrpelje-Kozina, dne 27. januarja 2000.
Župan
Občine Hrpelje-Kozina
Vojko Mahnič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti