Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2000 z dne 25. 2. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2000 z dne 25. 2. 2000

Kazalo

826. Pravilnik o merilih za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Žalec, stran 2530.

V skladu z 12. členom zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99) in 4. ter 12. člena pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99) ter 24. člena statuta Občine Žalec (Uradni list RS, št. 37/99) je Občinski svet občine Žalec na seji dne 26. 1. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Žalec
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa merila za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata in kmetije, na kateri se opravlja gostinska dejavnost (v nadaljevanju: kmetija) na območju Občine Žalec.
2. člen
Gostinski obrati v Občini Žalec, ki so v stanovanjskih objektih ali objektih v stanovanjskih naseljih, določijo praviloma obratovalni čas med 6. uro zjutraj in 22. uro zvečer oziroma 23. uro zvečer v t. i. letnem času kot ga določa uredba (Uradni list RS, št. 75/97).
3. člen
Gostinec določi podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata ali kmetije samostojno v skladu s svojimi poslovnimi interesi in ob upoštevanju tega pravilnika. Če v okviru gostinskega obrata deluje več enot, ki ločeno in samostojno opravljajo dejavnost, je dolžan gostinec prijaviti podaljšan obratovalni čas za vsako tako enoto posebej.
II. PODALJŠAN OBRATOVALNI ČAS
4. člen
Gostinski obrati v Občini Žalec lahko določijo podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata največ kot sledi:
– restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije med 6. in 1. uro naslednjega dne,
– slaščičarne, okrepčevalnice, (dnevni) bari, vinotoči med 6. in 24. uro,
– nočni bari, diskoteke med 20. in 4. uro naslednjega dne,
– hotelske terase in gostinski vrtovi med 8. in 24. uro.
Kolikor izpolnjujejo pogoje glede hrupa, kot jih določa uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju (Uradni list RS, št. 45/95) in vse druge pogoje v skladu s pravilnikom o minimalnih tehničnih pogojih, ki se nanašajo na poslovne prostore, opremo in naprave ter o pogojih glede minimalnih storitev v posameznih vrstah gostinskih obratov, pri sobodajalcih in na kmetijah (Uradni list RS, št. 23/96) in vlogi priložijo mnenje krajevne skupnosti oziroma mestne skupnosti, v kateri je sedež gostinskega obrata, ki ne sme biti starejše od 30 dni.
5. člen
Soglasje za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času v skladu s tem pravilnikom se gostinskemu obratu lahko med letom prekliče in odvzame ter skrajša na redni obratovalni čas v primeru:
– utemeljenih pritožb občanov iz neposredne bližine,
– da je policija ali tržna inšpekcija posredovala več kot trikrat v obdobju veljavnosti podaljšanega obratovalnega časa,
– da je bil podan predlog inšpekcijskim službam oziroma sodniku za prekrške ali drugemu ustreznemu organu.
V primeru odvzema soglasja, na podlagi prejšnjega odstavka tega člena, je gostincu odvzeta možnost pridobitve tega soglasja najmanj za 6 mesecev vnaprej.
III. NADZOR
6. člen
Nadzor nad uresničevanjem določil tega pravilnika opravlja pristojna tržna inšpekcija in policija.
IV. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
7. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati navodilo o merilih za izdajanje mnenj o obratovalnem času gostinskih obratov v Občini Žalec (Uradni list RS, št. 15/99) in odlok o poslovnem času (Uradni list RS, št. 2/92) ter odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o poslovnem času (Uradni list RS, št. 34/94).
8. člen
Že vložene vloge za izdajo soglasja za podaljšan obratovalni čas gostinskih obratov se lahko rešijo po tem pravilniku, kolikor je za vlagatelja ugodneje.
9. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in UTRIPU Savinjske doline ter začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 33203/00001/2000 0003 01
Žalec, dne 26. januarja 2000.
Župan
Občine Žalec
Lojze Posedel, univ. dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti