Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2000 z dne 18. 2. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2000 z dne 18. 2. 2000

Kazalo

640. Odredba o merilih za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Beltinci, stran 1871.

Na podlagi 4. člena pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (v nadaljnjem besedilu: državni pravilnik Uradni list RS, št. 78/99) in 20. člena statuta Občine Beltinci (Uradni list RS, št. 41/95) je Občinski svet občine Beltinci na seji dne 1. 2. 2000 sprejel
O D R E D B O
o merilih za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Beltinci
1. člen
S to odredbo se določijo merila, pod katerimi se sme podaljšati obratovalni čas gostinskih obratov in kmetij v katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Beltinci.
2. člen
Gostinski obrati oziroma kmetije smejo praviloma obratovati v rednem obratovalnem času, ki je določen v 3. oziroma v 4. členu državnega pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. Če gostinski obrat oziroma kmetija, ki opravlja gostinsko dejavnost izven časa, določenega v 3. in 4. členu državnega pravilnika, se šteje, da obratuje v podaljšanem obratovalnem času.
3. člen
Gostinec oziroma kmet lahko obratuje v podaljšanem obratovalnem času, če za to dobi pisno soglasje pristojnega organa Občine Beltinci, ki o tem odloča na podlagi meril iz te odredbe.
4. člen
V podaljšanem obratovalnem času lahko obratujejo gostinski obrati oziroma kmetije (razen diskoteke), v ponedeljek, torek, sredo, četrtek in nedeljo do 1. ure, v petek in soboto pa do 2. ure naslednjega dne.
Diskoteka sme obratovati: en petek v mesecu do 2. ure zjutraj naslednjega dne, vsako soboto do 2. ure zjutraj naslednjega dne in vsako nedeljo do 1. ure zjutraj naslednjega dne.
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka tega člena mora nosilec dejavnosti pri obratu diskoteka poskrbeti preko strokovno usposobljene službe za zagotovitev javnega reda in miru – vse zunaj diskoteke.
K vlogi za izdajo soglasja za podaljšanje obratovalnega časa diskoteke mora nosilec dejavnosti priložiti sklenjeno pisno pogodbo s strokovno službo za varovanje in varnostni načrt, ki mora biti usklajen z občinsko upravo.
Okolica diskoteke mora biti zjutraj po njeni uporabi očiščena. Če je ne očisti nosilec dejavnosti, jo na njegove stroške očisti komunalna služba.
5. člen
Gostinski obrat oziroma kmetija sme občasno obratovati tudi izven v tej odredbi določenega podaljšanega obratovalnega časa ob raznih prireditvah (proščenja, veselice, zabavne prireditve...), vendar si tudi za to izjemno podaljšanje obratovalnega časa mora vsakič pridobiti predhodno soglasje pristojnega organa Občine Beltinci.
Ne glede na določbe, navedene v prejšnjem odstavku tega člena odredbe, lahko gostinec oziroma kmet na podlagi 17. člena državnega pravilnika brez dovoljenja pristojnega organa Občine Beltinci obratuje dlje kot traja redni obratovalni čas na dan pred prazniki, določenimi z zakonom ter ob pustovanju in martinovanju (vsakič po enkrat).
6. člen
Ne glede na preostale določbe te odredbe lahko uprava Občine Beltinci izdajo soglasja za podaljšanje obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije veže na zagotovitev pogojev (parkirišča, protihrupna zaščita, regulacija svetlobe, varnostna služba, prometna varnost ipd.) in tako dolgo, dokler ti pogoji niso izpolnjeni gostincu soglasja k podaljšanemu obratovalnemu času gostinskega obrata oziroma kmetije ne izda.
7. člen
Soglasje o podaljšanju obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije se gostincu oziroma kmetu lahko med letom odvzame v naslednjih primerih:
– če so zaznamovane ponavljajoče se pritožbe občanov oziroma krajevne skupnosti, na območju katere se gostinski obrat nahaja, zaradi kršitve javnega reda in miru v času podaljšanja odpiralnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije,
– če je bilo v času podaljšanega obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije večkrat posredovano s strani policije, oziroma s strani pristojnih inšpekcijskih organov,
– zaradi prekoračitve dovoljenega podaljšanega obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije,
– zaradi neizpolnitve drugih pogojev, določenih s strani uprave Občine Beltinci v izdanem soglasju.
V tem primeru je možno odkloniti soglasje k podaljšanju obratovalnega časa tudi za eno leto v naprej.
8. člen
Soglasje za podaljšanje obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije se gostincu oziroma kmetu izda za določen čas in sicer za eno koledarsko leto. Po preteku te dobe mora gostinec oziroma kmet vlogo obnoviti, sicer mu pravica do podaljšanega obratovalnega časa preneha.
9. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 105/99
Beltinci, dne 1. februarja 2000.
Župan
Občine Beltinci
Jožef Kavaš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti