Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
-----------------------------------------------------------------------------
Oznaka Dejavnost
-----------------------------------------------------------------------------
A 01.120 Pridelovanje vrtnin in sadik
A 01.131 Vinogradništvo
A 01.132 Pridelovanje sadja
DA 15.1 Proizvodnja in konzerviranje mesa in mesnih
izdelkov
DA 15.3 Predelava in konzerviranje sadja in vrtnin
DA 15.4 Proizvodnja rastlinskih in živalskih olj in
maščob
DA 15.5 Predelava mleka in proizvodnja mlečnih
izdelkov
DA 15.6 Mlinarstvo, proizvodnja škroba in škrobnih
izdelkov
DA 15.7 Proizvodnja krmil
DA 15.810 Proizvodnja kruha, svežega peciva in slaščic
DA 15.840 Proizvodnja kakava, čokolade, bonbonov
DA 15.850 Proizvodnja testenin
DA 15.860 Predelava čaja in kave
DA 15.870 Proizvodnja začimb in dišav
DA 15.880 Proizvodnja homogenizirane in dietetične
hrane
DA 15.890 Proizvodnja drugih živil
DA 15.910 Proizvodnja žganih pijač
DA 15.920 Proizvodnja etilnega alkohola
DA 15.930 Proizvodnja vina iz grozdja
DA 15.980 Proizvodnja mineralnih vod in brezalkoholnih
pijač
-----------------------------------------------------------------------------
A) Transportni kalo za sadje in zelenjavo: do 1%.
Teleta za zakol – do 160 kg žive teže do 8% – od 160 do 300 kg ž.t. do 10% Klavna goved – mlado pitano govedo do 12% – starejše govedo do 12% Prašiči za zakol do 6% Drobnica (ovce, koze) do 12% Piščanci do 3% Kokoši do 1,5%
7 °C pri govedu oziroma 4 °C pri prašičih) do 4% Kalo krojenja (priprava trupov ali polovic za trg) v tem postopku ostanejo loj in obreznine kot stranski produkt do 5% Kalo skladiščenja in zorenja mesa (2 do 7 dni) do 2% Kalo razseka (na osnovne kose in kakovostne kategorije) skladno s pravilnikom o kakovosti mesa klavne živine in divjadi (Uradni list RS, št. 31/96) ter pravilnika o kakovosti zaklanih prašičev in kategorizaciji svinjskega mesa do 1% Kalo pri drobovini (to so užitni deli notranjih organov) do 7% Kalo odmrzovanja zmrznjenega mesa do 6%
Kalo odcejanja in hlajenja piščancev (do temperature max. +4 °C) do 3,5% Kalo odcejanja in hlajenja kokoši (do temperature max. +4 °C) do 4% Kalo priprave obdelave ohlajenih trupov piščancev za trg do 1% Kalo priprave obdelave ohlajenih trupov kokoši za trg do 6% Kalo skladiščenja ohlajenega mesa piščancev in kokoši do 2,5% Kalo razseka piščancev do 2% Kalo razseka kokoši do 4% Kalo hlajenja in odcejevanja piščančje in kokošje drobovine do 8% Kalo odmrzovanja zamrznjenega piščančjega mesa in drobovine do 5%
-----------------------------------------------------------------
Skladiščni Transportni
kalo kalo
-----------------------------------------------------------------
A) Predpakirani v propustni embalaži:
- trajni do 1,0% do 1,0%
- poltrajni do 2,0% do 2,0%
- obarjene, kuhane, sveže klobase do 3,0% do 3,0%
B) Predpakirani v nepropustni embalaži: do 0,5% do 0,5%
-----------------------------------------------------------------
– obdobje od 1. 4. do 30. 9. 3% – obdobje od 1. 10. do 31. 3. 2%
-----------------------------------------------------------------
Postopek, izdelki % kala % kala TE % kalo % kalo
surovine dodatki embalaže
-----------------------------------------------------------------
Odkup mleka in dovoz do
sprejema 0,5 0,5
Skladiščenje mleka v
cisternah do predelave 0,1 0,12
Pasterizacija mleka in
smetane 1,0 3,0
Sterilizacija mleka in
smetane 1,0 3,5
Proizvodnja zgoščenega
(evaporiranega) mleka 10,0 10,0 1,0
Proizvodnja mleka v prahu 5,0 5,0 1,0
Pakiranje sterilnega mleka,
smetane ter napitkov 9,0 9,0 4,0 9,0
Pakiranje konzumnega mleka;
smetane in napitkov 5,0 5,0 4,0 5,0
Priprava in polnjenje
fermentiranih izdelkov 6,0 8,0 5,0 4,0
Izdelava in pakiranje masla 5,0 8,0 1,0
Izdelava in pakiranje mlečnih
sladoledov in vodnih desertov 8,0 8,0 8,0 8,0
Izdelava in pakiranje svežih
sirov, skute in vseh namazov 5,0 5,0 4,0 4,0
Izdelava, zorenje in
porcioniranje poltrdih sirov 8,0 6,0 1,0 1,0
Izdelava, zorenje in
porcioniranje trdih sirov/
do 70 dni zorenja 16,0 16,0 1,0
Priprava in polnjenje
nemlečnih napitkov (čaj,
voda, ipd.) 3,0 5,0 9,0
Izdelava in polnjenje
pudingov 6,0 6,0 4,0 1,0
Izdelava in pakiranje
topljenih sirov 2,0 2,0 4,0 1,0
Odtajevanje in pakiranje
zamrznjenega masla 5,0 5,0 1,0
-----------------------------------------------------------------
Embalaža: 1% Dodatki: 2% Ostali materiali: 0,5%
----------------------------------------------------------------- Skupine izdelkov: % kala ----------------------------------------------------------------- Pasterizirano/konzumno mleko, smetana, napitki 1,0 Sterilizirano mleko, smetana, napitki 1,0 Fermentirani izdelki 1,0 Mehki siri, skuta 1,0 Poltrdi siri 1,0 Trdi siri 2,0 Maslo 1,0 Sladoledi in ostalo zamrznjeno blago 1,0 Mleko v prahu, zgoščeno mleko 1,0 -----------------------------------------------------------------
– manj viskozne tekočine 4% – bolj viskozne tekočine 4% – melasa 4%
– mešanic in premiksov (sulfati, oksidi, sublimirano žveplo, kloridi, jodidi, molibdadi, kelatne oblike) 1% – antioksidanti 1% – drsilci (SiO2) 1% – aminokisline 5% – makrokomponente (kalcijev karbonat, fosfati, sol, rastlinski nosilec, zeolit) 1%
– vitamini 0,5% – antibiotiki 0,5% – kokcidiostatiki 0,5% – arome 0,5% – eterična olja in ekstrakti (adsorbati) 0,5% – različne oblike selena 0,5% – probiotiki 0,5% – encimi 0,5% – maščobe, by-pass, oligosaharidi, organske kisline, elektroliti idr. 0,5%
– holin klorid – prah 1,5% – betain 1,5%
a) signature, navodila, transportne etikete, deklaracije 1% b) alu folija, PVC folija 1% c) vreče, vrečke 0,5% d) transportni kartoni 0,5%
– splošno 10% – koromač 20% – janež 20% – sejanje planinskih plodov 15% – mešanje mešanic 1%
– filter papir 2% – sukanec 2% – polipropilen 2% – alu-žica 2% – etikete za filter 2% – zaklopnice 0,5% – trak za ovojno vrečko 5% – TK transportna embalaža 0,5%
– lepilni trak 10% – lepilo 20% – etikete male 10% – etikete velike 10% – natron vreče 2%
– mešanica (planinski, narodni) 4% – mletje šipka – klasično 14% – mletje šipka za filter čaj 35% – mletje hibiskusa za filter čaj 13% – ostalo (črn trn, glog, jerebika itd.) 4%
– surovine 2% – zaklopnice 2% – etikete – samolepilne 5% – polipropilenske vrečke 5% – navodila 2% – transportni kartoni 0,5% – lepilni trak 10% D) kalo skladiščenja gotovih izdelkov: 0,5%
a) razsip pri raztovarjanju in manipuliranju z blagom 0,1%; b) skladiščni kalo 0,5% c) primanjkljaj pri procesu proizvodnje predelave kave – čiščenje 0,5% – praženje 17% – mletje 1% – pakiranje 2% d) kalo skladiščenja gotovih izdelkov zaradi poškodb oziroma razsutja 0,1%:
a) razsip pri raztovarjanju in manipuliranju z blagom 1% b) skladiščni kalo 2% c) primanjkljaj pri procesu proizvodnje soli – sušenje morske soli 5,5% – sušenje naravne morske soli iz Sečoveljskih solin 9% – mletje, sejanje in pakiranje suhe soli: 1% – mletje, sejanje in pakiranje vlažne soli: 2% embalaža – PE folija 5% – ovijalna folija (“strech” folija) 5% – termokrčljiva folija 3% – kartonska embalaža1 %
-----------------------------------------------------------------
Predelava Čiščenje Predmletje Mletje
-----------------------------------------------------------------
Poper črni 5 - 2
Poper beli 5 - 2
Cimet 2 3
Muškatni oreh 2 10
Muškatni cvet 2 10
Ingver 1 5
Klinčki 1 4
Kumina 5 3
Janež 5 3
Koriander 3
Piment 1 3
Zelene začimbe 8 3
Mešanje začimb 5
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Embaliranje Surovina Embalaža trak TKK
-----------------------------------------------------------------
Poper črni 1/1 10 g 3 6 1
Poper črni 1/1 50 g 2 6 1
Poper črni pp 10 g 4 6 1
Poper črni pp 20 g 3 6 1
Poper črni pp 50 g 2 6 1
Cimet mleti 5 g 5 6 1
Cimet mleti 10 g 3 6 1
Kumina 1/1 10 g 3 6 1
Kumuna 1/1 50 g 2 6 1
Janež 1/1 10 g 3 6 1
Paprika sladka 50 g 2 6 1
Majaron 1/1 10 g 3 6 1
Čevap 25 g 3 6 1
Koko 20 g 3 6 1
Mešanica začimb 5 2 -
Konzervans 5 g 5 6 1
Rumenil 7 g 4 6 1
Kokos moka 100 g 2 6 0,5
Mak v zrnju 200 g 2 6 0,5
Panirko 120 g 3 5 1
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Pakiranje v vrečke Surovina Vrečke
-----------------------------------------------------------------
2 3
-----------------------------------------------------------------
Primanjkljaj pomožnega materiala za vse artikle:
Lepilni trak 10%
Lepilo 20%
Etikete male 10%
Etikete velike 10%
Natron vreče 2%
-----------------------------------------------------------------
Pakiranje v plastenke
(različne dimenzije) Surovina Plastenke Etikete
-----------------------------------------------------------------
3 0,5 2
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Čiščenje
baliranje Rezanje Sejanje Mletje
-----------------------------------------------------------------
cvetovi 2 10 5 do 20
listi 10 10 20 do 30
rastline 5 10 25 do 25
lubje 10 10 10 do 30
korenine 20 10 20 do 30
plodovi - - 10 do 15
razno 5 10 15 25
-----------------------------------------------------------------
1. Kalo pri proizvodnji alkoholnih pijač – Polizdelki etilni alkohol do 4% destilati do 2% – Izdelki likerji do 2% močne alkoholne pijače in naravna žganja do 3% 2. Transportni kalo – pri steklenicah 1% – pri cisternah 1% 3. Kalo pri predelavi svežega sadja – pri proizvodnji do 2% – pri transportu do 0,5% 4. Proizvodnja brezalkoholnih pijač – proizvodnja 2% – odprema in transport 1,5%
----------------------------------------------------------------- Količinski kalo Največ do (v %) ----------------------------------------------------------------- MOŠT - razsluzenje, vrenje 6 VINO - mirna vina a) Klet - nega - prvi pretok 3,5 - drugi pretok 2 - čiščenje, stabilizacija 3 - filtracija 2 - prekletenje 1,5 Skladiščenje - čuvanje - lesena posoda 0,30/mesec - betonska posoda 0,08/mesec - plastična posoda (poliester) 0,05/mesec - jeklena posoda 0,03/mesec - steklenična klet/arhiv 0,2/leto b) Polnilnica - stekleničenje 2 - skladišče gotovih proizvodov 0,3 - odprto vino (natakanje) 1,5 c) Transportni kalo (kalo na prevozu) - steklenice 0,2 - odprto/rinfuza 0,3 VINA-peneča-dodatno a) Klasični postopek do 17 b) Charmat postopek do 11 EMBALAŽA - lom praznih steklenic do 7 - izguba PVC nosilk do 5 - izguba palet do 10 -----------------------------------------------------------------