Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/1999 z dne 18. 11. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/1999 z dne 18. 11. 1999

Kazalo

4465. Pravilnik za vrednotenje športnih programov v Občini Sevnica, stran 13791.

Na podlagi 9. člena zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98) in 16. člena statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 39/99) je Občinski svet občine Sevnica na seji dne 27. 10. 1999 sprejel
P R A V I L N I K
za vrednotenje športnih programov v Občini Sevnica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji, merila in postopki za vrednotenje in razdelitev sredstev, namenjenih za sofinanciranje programov športa v Občini Sevnica.
2. člen
Pravico do sofinanciranja športnih programov imajo nosilci in izvajalci športne dejavnosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– da imajo sedež v Občini Sevnica,
– da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev načrtovanih športnih aktivnosti,
– da imajo zagotovljeno redno vadbo najmanj 36 tednov v letu,
– da imajo urejeno evidenco o članstvu in o plačani članarini.
3. člen
Izvajalci športnih programov so:
– športna društva, športna zveza,
– zveze športnih društev, ki jih ustanovijo športna društva za posamezna območja oziroma panoge,
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa,
– zavodi s področja vzgoje in izobraževanja.
II. VSEBINSKE DOLOČBE
4. člen
Za uresničevanje programskih nalog športa se zagotavljajo javna sredstva iz občinskega proračuna za naslednje vsebine:
– interesna športna vzgoja otrok in mladine,
– športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport,
– športno rekreativna dejavnost mladine in odraslih,
– kakovostni šport,
– vrhunski šport,
– šport invalidov,
– program skupnih nalog.
5. člen
Poleg sofinanciranja športnih programov, navedenih v 4. členu pravilnika, se iz občinskega proračuna zagotavljajo še sredstva za delovanje strokovne službe in organov Športne zveze Sevnica, ki povezuje oziroma usklajuje programe izvajalcev športa v občini.
Medsebojne pravice in obveznosti med Občino Sevnica in Športno zvezo Sevnica, ki izhajajo iz prvega odstavka tega člena, se uredijo s pogodbo.
6. člen
Izvajalce letnega programa športa v Občini Sevnica izbere na podlagi javnega razpisa župan Občine Sevnica na predlog strokovne komisije, ki izbere, obdela in pripravi predlog izbora programov, katerega obravnava odbor za kulturo in šport.
7. člen
Vrednost sofinanciranih športnih programov je odvisna od vsakoletnih razpoložljivih sredstev v občinskem proračunu za področje športne dejavnosti. Vrednost programov po pogojih in merilih, ki so opredeljeni v prilogi tega pravilnika, je izražena v točkah. Vrednost točke po posameznih programih se določi po sprejetem proračunu za vsako leto posebej. Do sprejema proračuna za tekoče leto se programi sofinancirajo na podlagi vrednosti točke za preteklo leto.
8. člen
Občina Sevnica sklene pogodbe z izbranimi izvajalci športnih programov. Pogodbe opredeljujejo način nadzora nad porabo sredstev in realizacijo programov.
Izvajalci morajo po opravljenih nalogah oziroma v časovnih razdobjih, določenih s pogodbo, o izvedbi programov športa predložiti dokazila o izpolnitvi prevzetih obveznosti.
Kolikor izvajalci ne izpolnjujejo obveznosti določenih s pogodbo, se jim za ta del programa ukinejo finančna sredstva.
9. člen
Skupno število točk, ki pripada posameznemu izvajalcu na podlagi tega pravilnika, se pomnoži s faktorjem, določenim za rangiranje posameznih športnih panog v Občini Sevnica, opredeljenim v prioritetni tabeli, ki je sestavni del letnega programa športa v Občini Sevnica.
III. KONČNA DOLOČBA
10. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 62100-0002/99
Sevnica, dne 27. oktobra 1999.
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l. r

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti