Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/1999 z dne 18. 11. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/1999 z dne 18. 11. 1999

Kazalo

4453. Odlok o spremembah odloka o uporabi grba in zastave Občine Kuzma, stran 13776.

Na podlagi prvega odstavka 10. in 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) in 15. člena statuta Občine Kuzma (Uradni list RS, št. 21/99), je Občinski svet občine Kuzma na seji dne 29. oktobra 1999 sprejel
O D L O K
o spremembah odloka o uporabi grba in zastave Občine Kuzma
1. člen
V odloku o uporabi grba in zastave Občine Kuzma (Uradni list RS, št. 60/99) se v celoti črta besedilo 6. člena in nadomesti z besedilom:
Splošno: Grb Občine Kuzma predstavlja slovensko tromejo z Avstrijo in Madžarsko v rdeči modri in zeleni barvi tako, da se trojni mejnik dotika sredine zgornjega roba ščita, barvna polja pa se širijo navzdol: v modrem polju je v loku pet zlatih zvezdic, proti katerim vzleta srebrni golob.
Predstavitev grba – blazon: Grb Občine Kuzma je upodobljen na ščitu poznogotskega stila, sanitske oblike. Piramidna delitev, katere vrh se končuje v trikotni srebrni mejnik v sredini zgornjega roba, deli ščit s srebrno črto »črta-pika-črta« debeline heraldičnega traku v rdeče, modro in zeleno barvno polje tako, da oklepata obe delilnici z robom dna ščita srednje, zgoraj koničasto polje; v sredini tega polja se boči lok petih zlatih zvezdic, vanj vzleta iz dna ščita srebrni golob.
Zlati trak, ki ga nosi ščit na svojih zunanjih robovih, lahko služi le kot grbovni okras.
Upodobitev grba v izrisu, črno-belem odtisu, v pečatni grafiki, v heraldični šrafuri in v barvah skupaj z barvnimi kodami v prilogi, so sestavni del tega odloka.
2. člen
Besedilo 9. člena se v celoti črta in nadomesti z besedilom:
Splošno: Zastava Občine Kuzma je modre in bele barve z atributom iz občinskega grba, belim golobom, ki vzleta v lok zlatih zvezdic, v srednjem modrem polju zastavine rute.
Opis: Modro-bela ruta občinske zastave je krojena v razmerju višine »V« proti dolžini »L« ena proti dve celi in pet desetin, oziroma »V« : »L« = 1 : 2,5.
Zastavina ruta je vertikalno deljena na pet po višini enakih, po dolžini pa neenakih polj: drugo (srednje), kvadratno modro polje nosi atribut iz občinskega grba: beli golob vzleta v lok petih rumenih zvezdic; preostala dva dela, prvi in tretji (zadnji) sta sekana na dve enako široki vertikalni progi, na modro in belo, oziroma na belo in modro barvno progo.
Detajlni prikaz razmerij zastavinih polj in kode njihovih barv so sestavni del tega odloka.
3. člen
Te spremembe odloka začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 201-1/99
Kuzma, dne 29. oktobra 1999.
Župan
Občine Kuzma
Jožef Škalič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti