Uradni list

Številka 88
Uradni list RS, št. 88/1999 z dne 29. 10. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 88/1999 z dne 29. 10. 1999

Kazalo

4220. Sklep o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje, stran 13391.

Na podlagi 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99) in pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 39/96, 61/96, 43/97 in 62/97) je Občinski svet občine Grosuplje na 10. redni seji dne 29. 9. 1999 sprejel
S K L E P
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje
1. člen
V pravilniku o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 39/96, 61/96, 43/97 in 62/97) se v 11. členu spremeni besedilo točk 2.1., 2.2. in 2.3. tako, da se glasi:
»2.1. Sofinanciranje zatiranja mastitisa
Namen: zmanjšanje okužbe z latentnim mastitisom in pospeševanje preventivnega zdravljenja živali.
Pogoji za pridobitev sredstev: do sredstev so upravičeni rejci na območju Občine Grosuplje. Sredstva se izvajalcem storitve, s katerimi ima občina sklenjeno pogodbo, nakazujejo na podlagi predloženih mesečnih zahtevkov, katerim so priloženi seznami koristnikov sredstev. Občina Grosuplje sofinancira zatiranje mastitisa v višini 70% cene opravljene storitve.
2.2 Umetno osemenjevanje
Namen: sofinancira se umetno osemenjevanje govejih plemenic v višini 600 SIT od cene opravljene storitve.
Pogoji za pridobitev sredstev: do sredstev so upravičeni rejci na območju Občine Grosuplje. Sredstva se izvajalcem storitve, s katerimi ima občina sklenjeno pogodbo, nakazujejo na podlagi predloženih mesečnih zahtevkov, katerim so priloženi seznami koristnikov sredstev.
2.3. Sofinanciranje nakupa in zavarovanja plemenskih živali
Namen: spodbujanje nakupa plemenskih živali vseh vrst z namenom izboljšanja proizvodnosti ter zavarovanje živali. Občina Grosuplje sofinancira nakup plemenskih živali v višini 10% od nabavne cene živali, zavarovanje pa v višini 3.000 SIT za žival.
Pogoji za pridobitev sredstev: sofinancira se nabavna cena ali cena zavarovanja plemenske živali. Zahtevku za nakup plemenske živali je potrebno priložiti mnenje kmetijske svetovalne službe, potrdilo o nakupu (račun, kupoprodajna pogodba) in dokazilo o poreklu živali, zahtevku za zavarovanje pa je poleg mnenja kmetijske svetovalne službe potrebno priložiti potrdilo o zavarovanju plemenske živali.«
2. člen
V 11. členu pravilnika se za točko 3.3. doda nova točka 3.4., ki se glasi:
»3.4. Gozdne vlake
Namen: sredstva so namenjena za vzdrževanje uničenih in dotrajanih gozdnih vlak ter ureditvi vlak tako, da bodo primerne za vlečenje lesa s sodobnimi stroji. Predlog za ureditev vlak posreduje občini Zavod za gozdove Slovenije, KE Škofljica – Grosuplje, pod strokovnim vodstvom katerega poteka tudi obnova vlak. Občina sofinancira rekonstrukcijo vlak v višini 70% od celotne cene opravljene storitve, sofinancira pa se ureditev vlak, na katerih so najmanj štirje lastniki.
Pogoji za pridobitev sredstev: Zavod za gozdove Slovenije, KE Škofljica – Grosuplje, posreduje občini najkasneje v mesecu decembru plan dela za prihodnje leto. Občina z izbranim izvajalcem podpiše pogodbo za izvedbo del.«
3. člen
Ta sklep o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati takoj po objavi.
Št. 321-4/96
Grosuplje, dne 29. septembra 1999.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti